Tolga Abi çok teşekkürler verdiğin bilgiler çok açıklayıcı. Ancak hararet olayına bende cok güldüm.Ne biliyim arabalarda hava soğutmalı olmadığında ... :D
Abi ufak bir sorum daha var:
Motor bir süre çalışmadığında çalıştırdıktan sonra stop ediyor, etmemesi için calıştırdıktan hemen sonra motoru viteste kullanıyorum. Öğlen lastik inmiş, çalıştırdım ve stop etti. Bende tekrar çalıştırıp hemen hareket ettim ancak debriyaja basıp dönerken tekrar stop etti. ufak bir panikle yere çok nazikiniş yaptım :) Motor sert düşmedi.
-Motordan bayaa su aktı kaldırana kadar. Soğutma suyu sandım Sonra; ulen bu hava soğutmalı dedım :)
-DAha sonra biraz daha yatırdım motoru akcakmı yıne diye bukezde bikaç damla benzin aktı..
Servise gittim Akü suyudur. Kartel yada karburatör den benzin akmıştır sorun olmaz dedi. Elektrik aksamında çalışmayan yerler vardı, zincire değmiş kablolar kopmuş(mondial e tesekkürler!) onu yaptırdım.
Sizce durumda bir sıkıntı olabilir mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------
Ben cross falan bilmem fotoğraflara yorumlara bakıyorum da motoru bayaa zorluyosunuz sanırım, ben mi çok narin davranıyorum :)) motor da sorun olmazsa büyük bir sıkıntı çıkarmaz sanırım dimi?:)
Birde far gerçekten yukarı bakıyo eğer uygun fiyata almasaydım kesinlikle gidip almazdım! Yıl olmuş 2012 teknoloji en üst düzeyde mühendis bozuntuları böyle bir motor yapıp 4000 tl para istiyolar. Kablonun zincire sürtüp kopması kadarda saçmabişey olamaz! Motor çok hoşuma gidiyor ancak böylede bir saçmalık olamaz!
Birde vites geçerken çok sert, ayağımı bayaa acıttı bu bir sorun mu abi?