Keşke onlarıda aramızda görebilsek. Bu lastikler hem arazı hem asfalt için çok uygun.
Sadece asfalt için lastik arıyorsan online olur olmaz bizim proflar yardımcı olacaktır :P
Keşke onlarıda aramızda görebilsek. Bu lastikler hem arazı hem asfalt için çok uygun.
Sadece asfalt için lastik arıyorsan online olur olmaz bizim proflar yardımcı olacaktır :P
keşke birgün fotoğraf cekinsem yüklerim...
bu lastik tutuş tirmaşış olarak güzel, ama arazi için asfaltta ve islak zeminde yol tutuşu zayıf kalıyor...
süper moto gibi uzun yol için ideal olacak bi lastik arıyorum en azından arka için. bu lastiklerle seyir halindeyken başka bi arçla takip ederseniz yolda oynadığını daha iyi görebilrsiniz...
Valla merak ettim şimdi. denerim bakalım nasıl oynuyormuş. Ben o oynayışları hiç hissetmedim.
Uzun yol molasız 175 km saatte 100 km hızla durmadan sürdüm. hiç bir sorun göremedim. Bana göre uzun yoldu. :P
Dışarda da yağmur var. Artık akşama çamur olarak eve döneriz. 2 gün önce motoru yıkamıştım.
7 gün motorla pis pasaklı geziyorum. Millet yıka lan şunu diyor. yıkıyorum. Ertesi gün yağmur yağıyor.
Bundan sonra yıkamak yok. kirlenmek güzeldir :P
benimkinin akordu kaçık olabilir benim ilk motorum uzun yol teçrübem yok ama aklıma eser bi bursa izmir yaparım...
Jant tellerinin gevsekligini belirli aralıklarla kontrol edin. Hele motoru sıfır aldıysanız kullanım kosllarına gore ilk 2000-3000 km arasında mutlaka jant tellerini kontrol edin.
ikinci el aldim 2700lerde. Motor 1600kmlerde akort ayari yapilmiş galiba.
Yol lastigi için yardim edicek arkadaş yokmu
tecrübeli Xtreme MAX'cilar söyle birseyler geldi aklima;
bir cift jant ve asfalt lastigi alayim diyorum ayriyeten.
asfaltta, uzun yolda, servise gidip gelmelerde kullanmak icin diyordum.
veya iki isi görecek yeni lastik mi alsam, Continental TKC-80 veya Metzeler Karoo gibi, gerci Karoo'larin en kücügü 140'lik ve o olmaz sanirim, en fazla 120'lik olur.
birde bizim motorlarin jantlarin aks yuvasi genisligini ve aks capini bilen veya ölcüm yapma imkani olan var mi?
Gezilerimizi icra ettikçe sizinle paylaşmak benim için büyük bir mutluluk.
yaw İbrahim bizim geziler anlık kararlaştırılıyor öyle 2-3 gün öncesinden değil. aramızdaki mesafeyide göz önünde bulundurursak beraberce gezme planını 1 gün önceden ayarlamak gerekiyor.
bu arada ben sezona girdim yani ocak ayına kadar hafta tatilim yok malesef ama fırsatını buldukça araziye kaçacağım Cem ve İhsan arkadaşımızla..(:
arkadaşlar şu benzin işi kafamı karıştı biraz .147 km de yedek depoya geçti normal mi sizce?
arkadaşlar merhaba aranıza katılıp bilgilerinizden yaralanmakistiyorum emınımkı benımde size söyleyecegım şeyler vardır. 700 km şuan kara oglanımı 4 ay önce aldım bende mondial croos
Selam Arkadaşlar 2 Hafta Önce
Metzeler MCE 6 Days Extreme 140/80-18 Lastik Aldım Arkadaştan
Tek Düşüncem Arka Maşa Kurtarırmı Hesabı Oldu Ki Kurtardı
Ama Motoru Baya Etkiledi Yoruyor Yani Hem Çekişte Hem Hızda Düşme Oldu
Lastik Arayan Arkadaşlara Duyrulur 140/80 Almayın :)
1-2 Tecrübeli Arkadaşa Sordum 4.10/18 Ve 3.50/18 Lastik Tavsiyesinde Bulundular:)
Motorun Renk Konusundada Hala İyi Bir Boyacı Ve Renk Arayışındayım
Bu Sefer Yeşil Yaptım Bakalım Beyenecekmisiniz :)http://f1209.hizliresim.com/11/s/dbrdh.jpg
güzel olmuş ama orjinaldan şaşma derim tasarım olarak güzel bide tüm arkadaşlara soruyorum benım xtreme max 700 km ve be birisi takasa girmek istiyor honda cbf 250 ile 2005 model 2500 km oda ne dersınız arkadaşlar üzerine 1,000 tl istiyor çok kararsız kaldım
Bi sıkıntı olmalı, Düşük vites yüksek devirde böğürte böğürte kullanmama rağmen 240 km yedeğe düşüyorum. Normalde ise 300 km de depo full bitiyor.
Hoşgeldin halil, motorun hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
Bol bol foto ve video paylaşman dileklerimle. Hem burda hem facebook görmek isterim.
https://www.facebook.com/XtremeMaxKullanicilari
Bu motora hangi renkler gider. senin sayende görmüş oluyoruz. gerçi max'e iki koyu renk gitmiyor. yakışıyor ama mat kalıyor. Repsol daha çok yakışıyor.
bu benim şahsi fikrim. bilirsiniz ki renkler ve zevkler tartışılmaz.
2500 km sanırım motor yenilenmiş. Motoru görmeden yorum yapmak gereksiz. Bi kaç net fotosunu burda paylaşsaydın. belki bir kaç şey söylerdik.
arkadaşlar bu benım takas olayına yorum yapabilir misiniz ama croos umdanda menunum cbf 250 ile xtreme arada 1000 tl fark istiyor ?
Yorumlara göre takas yapman çok saçma olur. 2005 den beri hiç yola çıkmamış bir motor mu bu ? (Yatmış da olabilir)
Bana göre 2500 km de ise motoru yenilenmiştir. Motor kısmı sağlamsa, yağ kaçırmıyorsa, gücü bereketi yerinde ise alınabilir. Ama yedek parça da biraz sıkıntın olabilir.
CBF250 geçen sene benimde almak istediğim bir motordu. Ancak yedek parça ve satış zorluğu çekerim diye vazgeçmiştim. şimdiki motorumla girip çıkmadığım yer yok.
CBF ile böyle bir seçeneğin olmaz. şimdiden söyleyeyim. uzun yol yapacaksan sorun değil. Ama atlama, hoplama ve zorlu yollara gelmez. haberin olsun.
Almak istediğim motor bunun hemen hemen aynısı idi.
Biraz daha fotoda şugar duruyordu. çantalar ile gövde rengi böyle uyumlu idi. çok hoşuma gitmişti.
6.000 TL istiyordu
http://b1209.hizliresim.com/11/s/dbw71.jpg
---------- Post added at 14:38 ---------- Previous post was at 14:23 ----------
Arkadaşlar;
facebook sayfamıza resim yüklerken lütfen üstteki fotoğraflar kısmından yükleme yapınız.
Fotoğraf ve video kısmından yükleme yapıldığı zaman sadece sağ tarafta msj olarak kalıyor.
mesaja tıklayınca fotoğraf açılıyor. Ana sayfada gözükmesini istiyorsanız. Bu şekilde yükleme yapınız.
http://b1209.hizliresim.com/11/s/dbwdu.jpg
CBF 250 guzel motor. üste 1000 tl fazla bişi degil ama motorun durumunu kontrol etmek lazım. Ban boyle bir teklif gelse girerdim Cunku artık Cross da CC yukeltmeyi düzünüyorum. 250 cc Asya veya Xtreme dusunuyorum. CBF 250 yi de 100 km ve fazlası gezileri icin kullanırdım...
Al benden de o kadar, 250cc kullanmış biri olarak hızı özlüyorum. Bazen max ile basınca gidecek sanıyorum. bi de bakıyorum ki hala aynı yerde.
5. vites 100 km de kaptırırken sanki 4. vites de sanıp ara ara vites atmaya kalkıyorum. 250 cc den düşme biri için normal, yakında unuturum :P
Borcun harcın bittiği gün düze çıkarsam ilk işim 250 cc geçiş olacak. tozu dumana katmanın ve çimeni toprağı yerden sökmenin yolu budur.
umarım pişman olmam.
arkadaşlar yorumunuz için çok teşekkürler motor 25 000 km de cbf orayı yanlış yazmısın adresını katıyorum trabzonda olması bıraz sıkıntı gıbı uzak dıye karasız kalıyorum
Benimde aklıma 25.000 km diye geldi ama motor yenilenmesi de olabilir dedim.
Motor sahibinden.com da varsa ilan numarasını versene bi bakalım.
tcs : Bir gün işyerinden işim icabı erken çıktım.Fabrikanın otoparkına yaklaşırken motorlu biri yanımdan geçti.Otoparktan motorumu çıkarırken bir bidon devrildi ve içinden benzin akmaya başladı.Meğer az önce yanımdan geçen kişi,bizim motorun benzin hortumunu çıkarmış,basakların üzerine bidonu dayamış motordan benzin çalıyormuş.Adamın başında kask olduğundan tanıyamadımda.Senin işte öyle olmasın.Malum benzin ateş pahası
İyi Akşamlar.
Adım ALİ, 21 yaşındayım. Antalya'da üniversite okuyorum.
Bugün bende mondial max aldım. 1900 TL ye motorsiklet bayisinden 7000 km de aldım. Aldığım kişiler çok iyiydi ve çok yardımcı oldular.
(Kask Koruma ekipmanları vs. de aldım ancak ehliyetim yok onuda yarın gidip alıcam :)
Forumu bayaa okudum ancak siz değerli abilerime birkaç sorum var:
1. Motor boşa geçmiyordu servise götürdüm yağını değiştirdi ancak motor durduğunda yada çok yavaşken yine geçmiyor.
2. Elektrik aksamında sanırım bir sorun var uzunlar yanmıyor, Sürekli 'N' lambası yanıyor.
3. Motorun sanırım garantisi devam ediyor ancak bunla ilgili bir kağıt almadım garanti kapsamında olduğunu nasıl anlarım.
4. 2 kişi (130 kg.) 110 km hıza çıktı normalmidir.
5. Servis 20/50 Castrol GTX yağ koydu iyimidir?
Sabırla cevaplayacağınıza eminim. Şimdiden teşekkürler.
(ehliyet dosyam hazır yarın gidip alıyorum kızmayın! :)))
sahindene gir tolga trabzondan satılık bır tane var zaten turuncu beyaz kırmızı stikir var üzerınde cvp beklıyorum senden
Ali kardeşim heralde bugün gördüm seni x-treme maxini çok hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum bende şu an araba var satarsam 1 motor 1 araba yapıcam hayırlısıyla motordan memmunmusun görüşlerin neler sorun olmazsa akdeniz ünide görüşmek isterim bi sıkıntın olursa yardımcı oluruz. :)
öncelikle hayırlı olsun ehliyetsiz ve güvenlik ekip manları olmadan kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim.
boşa alma problemi bende yaşiyorum ama motor çalışmaz ve kontak açıkken üzerinden inip elinizle deneyin çok kolay geçtiğini fark edeceksiziz. çok hassas bi boşlukta boş ve biraz gaz acıkken rahat geçiyor durmadan 3-5 sn önce daha rahat geçirebileceksiniz...
N deki problemi bende yaşadım ön dişli kapağını söktü usta orayı temizledi yağladı orada vites müşürü var sol üste onu söküp temizledi yerine taktı güzelce sıktı problem ortadan kalktı...
110 gayet güzel ve normal bir hız ama hem motoru yormamak hemde kendi hayatınızı tehlikeye atmamak için max hızınız 80-90 olmalı altınızda bir cross var ve çin malı...
garantiyle ilgili mutlaka servise ugrayın kayıt tutsunlar en azından bi buji değişimi yaptırıp falan para kazandırın tanışın ama orjinallini bozmiyacak pekte para göz bi güvendiğinz usta bulursanız gerek duyduğunuz tüm işlemlere ordanda devam edebilirsiniz, bozulan herşey kullanıcı hatası bu yüzden tamir bakım için güvendiğiniz hoş sohbet biri daha iyi...
yağ güzel bence bir sakıncası yoktur...
sana tavsiyem güvenle bin motoruna yagın bujinin zamanı tam gelmeden değiştir bakımını yaptır biraz kullandıktan sonra tüm civataları biraz sıkılaştır 2-3bin kmde bir engeç bu sıkılaştırmayı tekrarla...
eğitim hayatında güzel gecer işallah
antalyada SDS bisiklette ogün çavuş diye bir abimiz var tam bir iki teker bisiklet sevdalısıdır tanışmanı tavsiye ederim her konuda yardımını esirgemez sizin üniversitedeki bisiklet organizasyonlarında görürsün sık sık... ankaradan isonun tayfadan bi arkadaş gönderdi beni bi çay hakkım varmış de bul bi tabure otur :)
Dediğin ihtimal çok düşük motor site içinde korunaklı biyerde duruyor .km şuan 177 ve hiç benzin almadım daha yedekte duruyor . Motorla gezerken valla elimde benzinle geziyom 1 lt benzin koydum pet şişeye bakalım kaç km ye kadar gidicek . 220 üstü olursa sorun yok benim içim elimde poşetle pet şişenin içinde benzinle geziyom şaka gibi valla :)
arkadaşımın bana hediyesi fotoğrafı sizlerlede paylaşmak istedim...
Motor sahibi çeken düzenleyen Koray lüleci sizlerlede paylaşmak istedim sizin aracılığınzla 9 yıllık dostuma teşekkür ediyorum...
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...12513549_n.jpg
aramıza yeni katılanlar hoşgeldiniz ve hayırlı olur inşallah yeni motorunuz. kazasız sorunsuz seyhatlar!
ilginizi çeker düşüncesi ile ufak çaplı bir gezinin fotolar ve videolarla anlatımına davet ediyorum sizi:
http://www.motosiklet.net/forum/etki...-yaylalar.html
Keşke fark etmemiş gibi yapsaydın. Bidonu olduğu gibi bırakıp ertesi gün yakalardın. Tabii sürekli çalıyorsa.
Merhaba Ali, motorun hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Foto ve video paylaşımlarını bekliyorum.
1. N kolay geçmiyor. Hepimizde aynı. Bana göre iyi, bayır yukarı yerlerde boşta kalması olay olur :P , Stop halinde yada durmaya 1 mt kala boşa alabilirsin rahat geçiyor
2. Müşürde sorun olabilir. En kısa zamanda yaptır. yapsınlar. Boşta sanırsın debriyajı bırakırsın dengeni kaybedip düşebilirsin
3. Motorun yanında servis kağıdı veriyorlar. her 2.bin km de bir gidip yağ su kontrol yaptırıyorsun. Onlarda senden 50 TL alıp kaşe vuruyorlar. Böylelikle servis kontrolünde 2 yıl devam ediyor
4. 2 kişi (130 kg.) 110 km normal. Göstergede öyle ama gerçekte 95 km son hız. Navigasyonla ölçtüm
5. Servis 20/50 Castrol GTX yağ yerine Castrol 10-40 yağ koydursan daha iyi olurdu.
tcs : Yedek kaç km de bitiyor burda paylaş haberimiz olsun. Ben hep full depo gittiğim için yedek ile en fazla 25 km gidip fulletiyorum.
Yolda kalma korkusu da başka motor itmeyi yada bırakıp gitmeyi hiç sevmiyorum. Bende mi pet şişe alsam yanıma ne yapsam :P
---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 10:09 ----------
Motor temiz foto da en azından öyle gözüküyor. Yeni boyanmış. 2005 model içinde boyanın önemi yok.
Motor güzel bir sorunu yoksa takas edilir. Adana da yedek parça sıkıntısı çekmediğin sürece sorun yok. Umarım bulunduğun yerde iyi bir servis vardır.
Yoksa o motor evin önünde yatar. Bakımı güzel yapılmış, hiç bir sorunu olmayan motor ise de canavar gibi gider. Max göre hızlı gider ama sağlam benzin içer.
@stagflasyon Teşekkürler, Genelde kız arkdaşımla geziyoruz.Sanayi tarafında oturuyorum Ankaralıyım :)) Görüşmek isterim seninle :)
Daha önce 5 yıl araba kullandım, satıp motora heves ettim ancak benimde ilk motorum olduğu için pek anlamıyorum aslında, ancak çok havalı durduğunu söyleyebilrim :)
ABİLERİM BİLGİLER İÇİN COK TESEKKÜRLER :)
Ancak birkaç sorum daha var;
1.Yedek depo nasıl acılır
2.Motorun sele altında bagajı varmı, Sol altta anahtar takılan biyer var o nedir?^
3. Jiklenin yönü nasıl olmalı, acıkmı kapalımı?
4.Hararet yaparsa nasıl anlarız
5.vites aralarında ve viteslerde biraz bagıttırmamız sorun olur mu (apacilik için değil :)
6.eksoz bosta hafif patlama sesi cıkartıyor normal mı ?
En kısa sürede fotoğrafları atıcam, crossta kullanmayı düsünmüyorum. TESEKKÜRLER.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
HamzaAbi Arkadasının adresini verebilirmisin? gitmek isterim hem tanısmak hemde sorunlarımı anlatmak için :)
Umarım yardımcı olmuşumdur. Kafana takılan olursa sor. 5-12 destek sistemi ile online durumdayım.
1. Musluk fuel yazısı yukarda ise depo fulldedir. Aşağıya çevirisen yedek kısmına geçer. Ortada sağ tarafa bakacak şekilde tutarsan benzin gelmez.
2.Motorun sele altında bagaj yok. Sadece hava filtresi var. serviste görürsün. anahtarlı olan yer kaskı takmaz için gereksizce yapılan bir aparattan başka bir şey değil
3. Jikle aşağıya bakacak. kışın ve soğuk havalarda motoru çalıştırdıktan sonra cikleyi kaldırabilirsin. motor ısınsın diye ama öyle sürme. motor 2 dk ısınsın jigleyi kapat sürmeye başla
4. Bu motor hava soğutmalı, su soğutmalı değil. hararet yapmaz. 2.000 km de bir yağ eklet ama sağlam yağ yakıyor. ben 2500 km yol yaptım. 1 lt den geriye 250 gr yağ kalmıştı.
5. Sorun olmaz. Fazla benzin yakarsın o kadar. istersen düşük vites yüksek devirde hızlan sonra ara ara gaz ver ve bırak. Şöyle olur. pata pata pata egzoz patlama yapar :mrgreen:
6. Patlama sesleri normal genelde gazı kesince yapar. Abartılacak kadar değil. Cross motorların hepsinde vardır. Herkes sever bu sesi, ben o yüzden fazla benzin yakıyorum.
Beyaz bi voswos var bende görmüşsündür 06 plaka. :) Benim sıfır alma gibi bi planım var pek inceleme fırsatım olmadı bundan önceki aracım suzuki sv 650 idi Antalyada yüksek cc
istemiyorum hem ekonomik ucuz ve tipi çok iyi :)
Arkadaşlar mondial extreme 150 arıyorum ama hiçbir yerde yok. Trabzon dayım ben. Tüm doğu karadeniz'i aradım telefonla ama yok. Sıfır nerden bulabilirim
Batı karadenizi de deneyeceksin. :( , Olmadı sana yakın yerlerden ikinci el alacaksın. Temiz olarak satanlarda var.
Bizim burdaki bayide 3 tane vardı. birini ben aldım. 10 gün sonra arkadaşım bana da bir tane alalım dedi. Gittik bayiye yok. Ne çabuk satıldıysa.
tolga sıfır dan farkı olmayan motorum var arkadaşa satalım 800 km sahibinden de var adanada da yaz bakarsın trabzonlu arkadaşım.
tolgacan: 35 km de bitti yedek depo
Allahtan işe bir daha git gel yapmıyormuşum :P
Benim iş yeri 10.5 km, git-gel : 21 km, yedeğe düşünce bir kere işe git gel ertesi günde giderken benzinliğe uğruyordum.
Demek ki 2 kere git gel yapsam olmadık yerde kalacaktım. saol dostum. Bende denemek isterim. bakalım benim ki de 35 km gidecek mi :silent:
Valla arkadaşı tanımıyorum. Alana da satana da hayırlı olsun demek düşer. ;)
geçen gün Denizlide Forum çamlık mevkinde bir MAX lı arkadaş gördüm, stickerları komple çıkartmış fena olmamış.
Çoğu kişi forumlardan bi haber, hatta çoğu internette haşır neşir bile değil. Yoksa memlekette ne kullanıcılar var belli değil.
Arkadaşlar kredi kartı ile motor alacağım için ikinci el alamam. O yüzden sıfır mondial extreme bakıyorum. Az önce kocaeli'de bir yer 1 aya kalmaz gelir dedi. Kanuni cross ile bu mondial arasında kaldım. Yakından baktım kanuni'ye ama begenmedim. Foto'da ki gibi güzel görünmüyor.extreme daha seksi. Ve amacım aldığın motoru SUPERMOTO'ya çevirmek olduğu için sanki mondial daha uygun supermoto'ya ?