bir sişe içinde 1cm etmeyebilir ama içinde eksik yag olmasından iyi değildir bence
ben en az 1100-1200 ml yag koyuyorum kendi motoruma
ve motorumda ne yag terlemesi nede yag kacagı hiçbirsey olmadı daha
bir sişe içinde 1cm etmeyebilir ama içinde eksik yag olmasından iyi değildir bence
ben en az 1100-1200 ml yag koyuyorum kendi motoruma
ve motorumda ne yag terlemesi nede yag kacagı hiçbirsey olmadı daha
tabiki eksik olmaması lazım haklısın, bende biraz fazla koyuyorum ama olmazsada illakide şart değildir yani, arkadaş sordu ve bende 1 litre yeter dedim, belki imkanı yoktur veya uğraşmak istemiyordur, demek istediğim koymasada motor 4 gün sonra ölecek değil
Yağ dediğiniz, motoru düz tuttuğunuzda göstergede görünecek aksi halde yeterli değildir.
Gereğinden fazla ısınır ve normal seviyeye oranla daha çabuk eksilir.
Fazlası ise motorunuzu yorar yakıtınızı arttırır çekişten düşürür.
Yağ göstergesi bu yüzden koyulmuştur, göstergenin altında ortasında veya üstüne yakın farketmeksizin,
seviyesi görünmesi gerekmekte.
---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:32 ----------
Motor çıplak
Kendi el yapımım, Tex yan çanta uyumlu, motorun hiçbir parçası sökülmeden, sökülüp takılabilen arka sele (çantalık)
Bu da başka bir açıdan
Yeni LS2 Kaskım
Ve daha bu akşam taktığım Metal Barlı Carbon Elcik Koruma
abiler bir tane xtreme max buldum 5.700 km de motora 166 cc piston silindir kit takmış fiyatı bna makul geldi motorun almayı dusunuorum ama bu kit sıkıntı çıkarırmı .orjinalinden daha guclu diyor sahibi ama bnde üniversite öğrencisiyim basımıza iş acarmı die size danışmak istedim
KİMSE YARDIMCI OLMIYCAKMI
kardeşim motorun durumunu bilemem ama 5700km pek fazla sayılmaz, 166cc evet biraz daha iyi gider ama aşırı bir fark olmayacaktır
satıcıya bi sor bakalım hangi marka silindir kiti takmış.... burda ben dahil bir kaç arkadaş motoru 210-220cc yaptık ve yaptırdık, bence hiç bir sorun yok ve çıkaracağınıda sannetmiyorum, motorlar canavar oldu ........ bu konuda cem solmaz kardeşim sana daha fazla yardımcı olabilir
arkadas kaç defa cevap yazacam sana düzgün okursan senin sorundan sonra sorunu cevapladım ben.
daha ne yapmamızı bekliyorsun gelip senin adına o motoru bizmi alalım
@serdar8787 sorusunu bir önceki sayfada cevapladım ama adam okumadan tekrar aynı seyi yazıyor ben daha ne deyim ona
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
öylemi, valla bende sanki okudum gibi geldi ama sonradan biri sildimi açeba diye düşündüm, demek bir önceki sayfada kalmış
bu hafta sonu tatile cıkıyorum uzun yol yapıcam motorla 300-400km civarı yakıt ölçümüde yapacam kardes sonucu sana söylerim
iyi güzel, motoru bi kazındır bakalım kazasız sürüşler dilerim kardeşim, yakıtı ölç bi bakalım bildir burda merak ediyorum
bende haftaya 100-120km yol gidecem ama 80% arazide ve dağlarda, bende tekrar ölcerim
bu arada püskürte telini söktüm demiştimya... hiç fark yok demiştim, bügün farkı gördüm, püskürtme olunca biraz daha atik oluyor motor ama yinede takmam bana çok yakıyor gibi geldi, artık haftaya püskürtmesiz yakıtı ölçtükten sonra kesin cevap verebilirim
@cem
benim bu 67mm genişlikte silindirin uzunluğu nekadar oluyor bilgin varmı ?
Merhaba arkadaşlar bende suzuki gsxr 600 k7 mevcut ama mondial extreme max çok hoşuma gidiyor ek motor olarak almayı düşünüyorum aşırı dik deği ama normal dağlara vs güzel tırmanıyor mu ? Yani elinde video çeken güzel videosı olan felan var mı tavsiye eder misiniz ? Benim ilk motorum mondial mh 125 drift di ve çok memnundum + ve - lerini siz kullanıcılar dan dinlemek isterim 4 arkadaş 4 motor alacaz eğer aklımıza yatarsa bizim için önemli olan şöyle bayır da dağ da nasıl gittiği :-)
sen bu silindir haçmi hesaplamasını nasıl yapıyorsun, yani sadece silindir değil....krank ile beraber bu güç nasıl hesaplanır
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------
160 sayfanın tamamını okursan sana gereken bilgilerden 200% daha fazlasını alırsın, maxcılar burda abbasın çiğerini söktüler
ben güç değil silindir hacmini hesaplıyorum
oda silindir hacmidir.
pi*r kare* h formulunden
pi sabit sayısı 3.14 küsürdüronu 3.14 al
silindir yarıçapı 3.35cm krank hareket mesafesi yani h de 6.2 cm civar
hesaplarsan oda 219 cc civarı bişey yapar
sadece hacim hesaplayabilirsin güç değil
sana daha önce de dediğim gibi gücü hesaplamak için motoru dynometreye cıkartıp ölçüm yapman lazım
bu sayfada paylastıgımız bircok sey mevcuttur
buradanda bakabilirsin
https://www.facebook.com/XtremeMaxKullanicilari
r kare yani silindirin yarıçapının karesi.
bende az önce ön dişliyide 18 dişli olarak değiştirdim zincir muhavazayıda taktım
orjınal zincire bir bakla ilave etmem gerekti ama böyle cok daha iyi oldu
amanin de aman ne cici olmus karacananın böyle eline sağlık
Sen motoru tekrar bağrına bastığına göre satmaktan vazgeçtin zannımca
Bu arada bana bu motorun Kullanma klavuzu lazım nerden bulabilirim.
nasıl yani neden bakla gerekiyor, nasıl bir eksi yarattı da o sonuca vardın
18 dişli bende gayet iyi oldu, ama arazide 1 vitesle düşük devirde YAVAŞ giderken biraz sorun oluyor, birde sen dene bakalım 1 vites de nasıl olacak
yarın ustayla konuşup sana benim marş kavramayı ve manifoldu yolluyacağım, yollamadan önce zaten ararım tamamı
Şu an bu konu içerisinde 40 kullanıcı var. (0 üye ve 40 misafir)