Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Ağustos 2013, 10:39
17 takalım diyicem.
Peki çok mu yavaşlar hızlanmam.
Genel olarak kalkışta biraz düşürür cross olduğu için çok farketmez sonra vites aralarıda uzadığı için dengeler gibi konuşmuştu usta.
Senin söyleminle yapmasammı diye ikileme düştüm. Ama dediğim gibi sürekli Tem Otoyolunda kullanıyorum. Maksimum hızına yakın gidiyorum.
Reklamlar
-
14 Ağustos 2013, 13:41
ön dişliyi 17 yapman sana 5 liraya patlar , dişli parası oda, zincir uzunlugu kurtarıyor
begenmezsen geri eskiye cevirirsin.sorunsuz
vites aralarıda biraz uzayacaktır dediğin gibi ama son hız ne kadar değişir bilemiyecem
bende zamanında öne 17 takmıstım ama son hızdan ziyade vites araları uzasın diye yapmıstım.
suan komle modifiye ettim, motorum 210cc oldu,
16-50 olan ön-arka dişli oranı 17-50
18-74 olan ilk dişli yani krank debriyaj tası oranınıda 21-70 yaptım.
vites oranları eskiye nazaran cok uzadı ama son hızı denemedim, ben arazide gazlamayı sevenlerdenim
asfaltta son hız denemesi yapmadım
---------- Post added at 12:41 ---------- Previous post was at 10:41 ----------
az hareket olsun sayfa da
babamın honda ps150 si
scoterda bile ayak ucum yere zor değiyor deve gibi yüksek bir motor
not :boyum 180
-
14 Ağustos 2013, 15:28
Arkadaşlar Yamaha YBR mi sattım
P.tesi ye kadar motor konusunda fikrim değişmez ise
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-x-treme-max-2300km-133040692/detay
bu motoru alıyorum veeee tekrardan aranıza katılacağım kısmet olursa
modifiye işine gelince sanırım sadece silindiri değiştireceğim
-
14 Ağustos 2013, 16:20
ocalh adlı üyeden alıntı
P.tesi ye kadar motor konusunda fikrim değişmez ise
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-x-treme-max-2300km-133040692/detay
bu motoru alıyorum veeee tekrardan aranıza katılacağım kısmet olursa
modifiye işine gelince sanırım sadece silindiri değiştireceğim
Hayırlısı olsun abi. Silindire harcıyacağın parayla başka model düşünmüyor musun?
-
14 Ağustos 2013, 16:58
dockerengin adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun abi. Silindire harcıyacağın parayla başka model düşünmüyor musun?
Saol kardeş
silindire harcayacağım masraf 60 tl zaten değiştirmesinide ben yapacam beleş (:
-
14 Ağustos 2013, 17:01
ocalh adlı üyeden alıntı
Saol kardeş
silindire harcayacağım masraf 60 tl zaten değiştirmesinide ben yapacam beleş (:
O zaman tekrar hayırlı olsun abi
-
15 Ağustos 2013, 09:55
arkadaslar fethiyede altımda 7500 liralık honda scooter var kıcı kırık 3500 liralık çinlinin verdiği zevki veremiyor
-
15 Ağustos 2013, 14:38
cenkito adlı üyeden alıntı
babamın honda ps150 si
scoterda bile ayak ucum yere zor değiyor deve gibi yüksek bir motor
Sudi arabistan kralı gibi çıkmışsın , Seni max bozuyormuş
ocalh adlı üyeden alıntı
Alana da satana da hayırlı olsun. Hakan bunun lastikler güzelmiş. Sevdim.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
16 Ağustos 2013, 09:19
Tolga Can adlı üyeden alıntı
Sudi arabistan kralı gibi çıkmışsın
, Seni max bozuyormuş
.
günesten yandıgım içindir o yoksa ben max ı tercih ederim inanki
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
16 Ağustos 2013, 15:11
Tüm Mondial 150 X-treme Max kullanıcılarına selamlarımı sunarım.
İngilizce Öğretmeni Mehmet ORHAN www.mehmetorhan.net
-
16 Ağustos 2013, 18:38
-
16 Ağustos 2013, 20:03
öncelikle aramıza hosgeldiniz,tarsus gibi yakın bir yerden yeni katılımcı olması gayet güzel.ben de adanadayım,
uzatmalı çu. makina müh. ögrencisiyim.
motorun koltuk altında alarm soketi mevcuttu, ben motorumu adana CEM motordan almıstım sıfır olarak, alarm da dahildi yani hediye idi.
servis kurulum sırasında taktı, alarmla tesisattaki fişlerin aynı olması dısında sorun cıkarmadı, CMTR marka alarm
cok basınclı su ile yıkayında bazen sesi azalıyor sonra kuroyorki kanımca tekrar dizeliyor, darba sensör ayarıda var, 3 farklı ayarı mevcut
bu alarmı butun yetkili mondial servislerinde bulabilirsiniz.
tabi piyasada cok daha kaliteli olanlarda mevcut.
aramıza tekrar hos geldiniz
@tolgacan ayıp ediyorsun unutmaki yavru cekirgede artık uçmaya basladı (az da olsa ) hatırlatırım
-
16 Ağustos 2013, 22:52
17 ile ön dişliyi değiştirdim.
Kalkış hızının azalmasını bekliyordum fakat durum tam aksine oldu.
Vites araları uzadı. Maksimum hızı arttı. Ve vites araları uzadığı için max'ın hızlanması gözle görülür şekilde arttı.
E5 te adam gibi gidebilir oldum. Ben memnun kaldım yani motorunu yeni alan herkese tavsiye ederim.
Cenkito Dediğin gibi ustaya 18 sığmıyormuş dedim inanmadı inatlaştı taktı söktü :D
Teşekkürler.
-
17 Ağustos 2013, 00:40
cenkito adlı üyeden alıntı
@tolgacan ayıp ediyorsun unutmaki yavru cekirgede artık uçmaya basladı (az da olsa ) hatırlatırım
Ben gaza getiriyorum kankacım. Belki Kartal dalışı yaparsın
quebecli99 adlı üyeden alıntı
17 ile ön dişliyi değiştirdim.
Cenkito Dediğin gibi ustaya 18 sığmıyormuş dedim inanmadı inatlaştı taktı söktü :D Teşekkürler.
Bu adamlar neye göre usta oluyor. Anlamış değilim. Usta dediğin inat etmez. Doğru ise evet haklısın der. Takıp söken adam çırak modunda kalmıştır.
En sonunda bende 17 dişli takacam. Ancak durduk yere de masraf etmek istemiyorum. Sabahtan festivale gideceğim. Motorcular Max görsün
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
17 Ağustos 2013, 00:45
nedir 17'li dislinin masrafi, veya montaj icin gerekli olan ebatlari (capi, ic capi, vs..). karasimsegime 17'li disli ibirde burdan bakayim..
-
17 Ağustos 2013, 03:19
Öncelikle iyi aksamlar arkadaşlar daha doğrusu iyi geceler.Samimiyetimi hoş görün , Daha yeniyim forumda şimdi kaydoldum abiler mi deyim arkadaşlarmı şaşırdım bende doğrusu.Ben 17 yi doldurup 18 ime bastım.Ufak tefek bi elektrikli bisikletim var ama 5 yıldır 2 tekerlere hayranlıgım var.En baştada motor.Debriyajlı bir motor alıcam ama Endura/Kross mu Commutermi bilemedim.Sizlere bir danışıyım dedim.Kross hiç aklımda Yoktu bayramdan önce bir komşumuz almış motor çok hoşuma gitti açıkçası.Tolga abi bende senin gibi görünüşe cok önem veriyorum.Commuter olarak honda cb 125e var.Tabi hondada hiç bi endişem yok ama kalbim beni maxa sürüklüyor Ama korkularım var mondial oldugundan dolayı cok korkuyorum neticede seneye yazın sonunda satabilirim 1.500 2.000 TL zarar edermiyim ? Yedek parçaları zor mu bulunuyo ? Genelde şehir içinde kullanacagım tavsiye edermisiniz ? Hataylıyım burdan maraşa kadar gidebilirmiyim ? Uzun yolda nasıl ? Bu sorularıma cevap verirseniz cok sevinirim.Motor almayı düşünüyorum, yaklaşık 3 saattirde okuyorum yazılanları biri yol göstersin lütfen
-
17 Ağustos 2013, 09:28
forzaBJK adlı üyeden alıntı
nedir 17'li dislinin masrafi, veya montaj icin gerekli olan ebatlari (capi, ic capi, vs..). karasimsegime 17'li disli ibirde burdan bakayim..
dostum max için soruyorsun galiba
herhangi bir motor yedek parcacısına gidip cg 17 ön dişli dersen verirler.
yada rialli gibi motosiklet sitelerinde de bulabilirsin. fiyatı 5 TL civarıdır,
taktıgında zinciri cok germez ek yapmanı da gerektirmez
ama netten değilde dükkandan almak bence daha iyidir
http://www.rialli.com/urunler/322_ar...htitan-17t-ms/
---------- Post added at 08:28 ---------- Previous post was at 08:17 ----------
Tuncay1 adlı üyeden alıntı
Öncelikle iyi aksamlar arkadaşlar daha doğrusu iyi geceler.Samimiyetimi hoş görün , Daha yeniyim forumda şimdi kaydoldum abiler mi deyim arkadaşlarmı şaşırdım bende doğrusu.Ben 17 yi doldurup 18 ime bastım.Ufak tefek bi elektrikli bisikletim var ama 5 yıldır 2 tekerlere hayranlıgım var.En baştada motor.Debriyajlı bir motor alıcam ama Endura/Kross mu Commutermi bilemedim.Sizlere bir danışıyım dedim.Kross hiç aklımda Yoktu bayramdan önce bir komşumuz almış motor çok hoşuma gitti açıkçası.Tolga abi bende senin gibi görünüşe cok önem veriyorum.Commuter olarak honda cb 125e var.Tabi hondada hiç bi endişem yok ama kalbim beni maxa sürüklüyor
Ama korkularım var mondial oldugundan dolayı cok korkuyorum neticede seneye yazın sonunda satabilirim 1.500 2.000 TL zarar edermiyim ? Yedek parçaları zor mu bulunuyo ? Genelde şehir içinde kullanacagım tavsiye edermisiniz ? Hataylıyım burdan maraşa kadar gidebilirmiyim ? Uzun yolda nasıl ? Bu sorularıma cevap verirseniz cok sevinirim.Motor almayı düşünüyorum, yaklaşık 3 saattirde okuyorum yazılanları biri yol göstersin lütfen
öncelikle hos geldin, senin öncelikli olarak tarzını belirlemen lazım, sehir içindemi kullanacaksın yoksa
arada arazi yaylada yaparım mı diyorsun?
cb 125 le max arasında atla deve kadar fark yok. alt takım yani motor teknolojısi aynı
marka farkı var sadece.
mondialin yedek parcaları köylü cg tabir edilen modellerin coguyla aynı grenaj hariç yürür aksamda hiçbir sıkıntın olmaz grenajda da olur demiyorum olabilir.
sonucta sıfır alacaksan satarken zarar edecegin bir gercek ama ne kadar zarar edersin o birazda motorunun temizliğine ve sansına kalmıs
yani cb 125 de de zarar edersin max da da
bence bir yıl sonra satmayı düşünüyorsan ikinci el al derim, alım satımda zararın az olur
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
17 Ağustos 2013, 13:21
Hoşbulduk.İkinci el hatayda bulamıyorum sordum soruşturdum.Peki maxın iyi olan yanlarından ve eksik olan yanları oldugunu bahsetmişsiniz ama neler söylememişsiniz.Tam olarak söylermisin avantajları ve dezavantajlarını.Bide bu benim ilk motor deneyimim olucak.Yani kullanabilirmiyim. ? Cb nin görünüşüde hoş ama Max cok Daha güzel.Arada bir arazide yaparım tabikide ama şehir içinde olucam genelde iyi gidermi yani ?
-
17 Ağustos 2013, 14:22
-
17 Ağustos 2013, 15:18
Evet gercekten cok güzel bir şekli var Bide benim ilk deneyimim olucak yapabilirmiyim yoksa yüksekliginden dolayı zorlanırmıyım ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)