2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
ters gibi geldi banada?..
tolga dün erken çıktım hastaneden , umuttepe'nin arkada taraflarında köy yollarında tek başıma dolaşmaya çıktım...ne güzel yerler varmış, şimdiye kadar neden gitmedim diye pişman oldum..Orman içine falan girdim Chooper'ın girebildiği yere kadar..
valla senlik yerler var gibi buralarda. hiç geldin mi buralara?
bi kaç bayır vardı benim motor çıkmaz diye inemedim aşağı..
kross olaydı fenaydı..
Meğer hayat motorun üzerindeymiş..
Umut tepeyi o yoldan sonuna kadar gittim. Hatta komple karşı dağları gezdim trekking yaptım. desem ne dersin. Bende yok yok
Umut tepede gizli çok harika doğa eserleri var. Gerçi Türkiyenin her yeri böyle bilinmedik o kadar güzel yerlerimiz var ki, bu vatan cennet cennet, değerini bilmiyorlar.
Ancak araba ve motorla o yerlere gidemezsin. yürümen lazım. Biz kendi yolumuzu kendimiz çizdik.
Her türlü ihtimale karşı navigasyonda aldık. Gerçi yanımızda profesyonel vardı. Ama eski yöntemlerle yürüdük. Öyle böyle değil. O dağın her karışını bir günde gezdim.
Sabah 8 akşam 8 diyim sana, sadece 1 saat öğlen yemek molası verdik. Tekrar yapmak isterim. inşallah nasip olur.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
merhaba arkadaşlar
bende bu işe yeni gönül verdim, henuz sürüş deneyimim pek yok.. 30 yaşındayım ve 4 senedir kendi arabamı kullanıyorum
Çevremde herkes motorun çok tehlikli olduğunu söylüyor, ancak zamanla sağlam adımlarla buişi yapmak istiyorum..
Doğa sporlarıyla uğraştığım için kırsal alanlardada kullanabileceğim bir cross düşünüyorum..
Maddi olarak sıkıntım yok ancak asıl yatırımımı buişi iyi öğrendikten sonra yapmak istiyorum..
araştırmalaırım neticesinde başlangıç olarak düşüp kalkma sonucu motorun zarar durumları olduğu için uygun fiyatlı çin motoru düşünüyorum
kuba sr250 ve mondial xtreme max; üzerine yoğunlaştım...
1benim gibi acemi birisi için hangisini tavsiye edermisiniz, sorun yaşarmıyım? boyum 1,86 kilom 85 motor altımda küçük dursun istemiyorum
2üzerime giyeceğim ekipmanlar içinde tavsiyenize ihtiyacım var?
3ve izmirde motor eğitimi alabileceğim tavsiyelerinizi rica ederim?
deneyimli kullanıcıların yorumları önemli şimdiden teşekkürler...
Sadece soru için ayrı üyelik yapmışsın. oda güzel. neyse ben soruna cevap vereyim.
Hiç motor deneyimin olmadığından ve parasal yönden sıkıntın olmadığı için maxi öneririm.
Boyum 1.68 ve ayağım yere yarım taban basıyor. Motor 5 cm çökertildi. yani sen motorun orjinal haline çok rahat binersin.
Ayrıca motor yüksek olduğundan hyebetli durur. Xtreme kasası ve heybetiyle güzel bir motor. Fiyatı ise sıfır olarak çok iyi, gerçi bu gidişle zam yapacaklar, iyi satmaya başladı
Üzerine giyeceğin Ekipmanlar Standart, Sıralama aşağıdaki gibi olacak.
1- Kask : Çeşitleri boldur. Belki crossdan soğursun o yüzden çok kaliteli kask alıp masraf yapma : LS2 Advanture Kask işini görecektir. 175 TL den başlıyor
2- Mont : Hem kross, hemde şehirlerarası kullanım için 4 mevsim alabilirsin. Piyasa da 200 TL den başlayan ceketler var. Renk ve kalite zevkine göre al
3- Arazide terlememek adına bodyarmor alabilrsin. Fileli olduğundan sıcaktan bunalmazsın. fiyatı 150 TL den başlıyor
4- Kaliteli bir eldiven kafidir. 50 TL ye temin edebilirsin.
5- Motor pantalonu alabilirsin. Dizleri korumalı : 150 TL ye temin edebilirsin. Yada kot giy dizine dizlik tak. 60 TL den temin edebilirsin.
6- Ayakkabı : Arazide aşırı taşlı ve kayalıklı ise Cross bot almanı öneririm. Çünkü motor ile taş arasında ayağın ciddi zarar görebilir.
Bilek incinmesi yada bilekde egzoz yanığı görmek istemezsen alırsın. hepsi bu kadar.... işi kapar içindeki canavarı ortaya çıkarırsan xtreme sana çok ama çok küçük gelirse.
STR250 de seni paklamaz. Bu sefer gözünü CRF250 ve kawasakiye dikersin. bu işler böyle yada motoru satar arabaya devam edersin.
Ancak doğa içindeyim diyorsun. Xtreme zaten tam cross değil. Daha çok enduro ve çok iyi iş görüyor. Motobisiklet kazası - trafik verilerinie göre
yolda yürüyen ve ölen insanların 4-1 kadar haberin olsun. yaya olarak ölme ihtimalin daha yüksek
çok güzel olmuş gezi..
bende 6. senemi bitiriyorum , daha yeni gittim gezdim..
yolun dışına çok çıkmadım..
keresteciler dağın ortasından yol açmışlar , oralarda dolaştım,
bir taraftan kuş sesleri, diğer taraftan temiz hava...harika..bi gün gel beraber gezelim...
yürüme işi biraz beni kasabilir ama, motorla her türlü....
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:25 ----------
ben bu istatistiği bilmiyordum... çok iyiymiş...4-1
Senin motor birde chopper bazı yerlerde dönüşün yada ileri gidişin olmaz. Dikkat et, olmadık yerde başına iş alırsın.
gidebildiğin kolay noktalara git, ilersini de merak ediyorsan motoru bırak biraz yürü, anahtarı üstünde bırakma yanlız
Benim de plakalık çatlamış, Bugün güzel bi iş çıkarıp sabitlemem lazım.
Aynı ebatta paslanmaz. Saç kestim. Aynı yerlerden deldim.
Plaka ve saç arasına yapıştırı sürüp, Dört köşeden de perçin atmayı düşünüyorum.
plakayı üste tutan 2 vidaya extra olarak alttan da koruma demirine iki vida atacağım.
Hiç bir insan evladı Plakayı motordan ayıramaz
Aga kullanıcı sayfasının başından beri yaptığımız şeyler. Arge gibi çalışıyoruz.
yeni plaka alsan oda çatlar. üsten iki vida olsa vidalara baskı zamanla saçta sorun çıkarcak.
En sağlamı dört bir yandan desteklemek. Aslında ben elimi sürmüyorum. Sevenim çok
yapanım da var diyosan tamam hocam... sıkıntı yok...
benim önceki mondialimin de aynı şekilde çatlamıştı plakası, çalışırken çıkardığı cızırtı sesini hayal edemezsin.. bende plastik cırt'larla tutturuvermiştim, en azından ses kesildi..
bizim elimizden gelende bu işte .. ne yaparsın..
Önemli olan o sese kulak vermek. Çin yada Japon her motorda bu tür şeyler olabilir. Bakarsan bağ olur hesabı.
Biz burda birbirimize tam destek çalışıyoruz. Herkes diğerinin işinde yardımcı oluyor. sorun olmuyor.
Saçı kestirdik. Perçin atması ve takması da bana kaldı. O kadarını da yapalım :D
Tolga abim sakıııııınn etme eyleme o plakayı dediğin gibi yapma. Ben senin dediğinin aynısını yaptım ama düz yolda giderken bile arka kuyruk salsa bachata arası bir dans yapmaya başladı 20tl'ye kıy yeni plaka bastır (hatta plakayı makineyle boyamıyorsa etrafındaki çerçeveye bant çektir de çerçevesiz olsun ) ve bizim motorun orjinalindeki yere iyiice silikon sürerek yapıştır. Bantla sıkıca bir gün kadar dursun. Ben sonradan silikonla yapıtırdım. Tosuncuk arkadaşım motora binerken vahşi gücüyle plakaya tekme attı kenarı geriye kadar katlandı ama kıyısındn köşesinden birazcık ayrılma bile olmadı Ayrıca senin motorun aynalarının arkasındaki vida orjinalindeki gibi gevşek olmasın? Onları sıkılayıp da bir dene istersen. Bi de senin motorun vidaları neden paslanmamış hiç benim aynaların vidası elcik korumaların vidası ve bilimum yerdeki vidalar yıkadıktan sonra deli gibi su tutmama ragmen paslndılar :( Haftada 2 sefer yıkamamın etkisi olabilir buna
İdare-i maslahatçılar, devrim yapamazlar.
M. Kemal ATATÜRK
Cevabınız için teşekkür ederim Tolga bey,
Yanlız başka bir üyeliğim varmıymış bilmiyorum karıştırıyor olabilirmisiniz.
verdiğiniz ekipmanların fiyatları çok uygunmuş, bu fiyatlı ekipmanlarla aslında
Sürekli cross yapacağımdan değil, kendimi maksimum düzeyde korumada hissetmek istediğimden işimi görürmü?
bu bağlamda aksesuar için marka model tavsiyesi verebilirmisiniz? motor fiyatı kadar yaklaşık ayırabilirim en fazla, en uygun nerde satılıyor bu ürünler izmirde
http://www.hondamototal.com/?urun-13...uro-Cizme.html
http://www.motosikletaksesuarlari.co...ur_2313.html#0
http://www.motosikletaksesuarlari.co...CAL_606.html#0
Seçtiğiniz ürünler ortalamanın üzerindeki çok kaliteli ürünler. Eğer bütçeniz elveriyorsa gaye kullanışlı olur. İzmir motomaxa giderseniz bütün ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Kendileri zaten istemizin sponsorudur. En önemli tavsiyem ürünü denemeden almamanızdır. Çünkü beden problemi çıkabilir. Dükkanın adresine reklamlardan ulaşabilirsiniz
M. Kemal ATATÜRK
Benim vidaların pas tutma sebebi yağmurda, çamurda kurulama gibi bir derdim artık yok, jantlar bile katran oldu.
Firmada vidadan bol bir şey yok ama hiç değiştirme gibi derdim de yok, çoğu arkadaş gel krom yada paslanmaza çevirelim diyor ama hiç mi hiç uğraşmak istemiyorum.
4 noktadan perçini çaktım. arkaya da 2 adet somun attım. sonraki somuna kılavuz deniyordu galiba, geriye dönmüyor.
Çamurluğu arka komura demirine yanlardan 2 saç vida atarak sabitledim. Bu koruma demiri sadece benim motorda vardır. kuyruk gram haraket edemiyor.
En son olarak plakanın alt kısmından çamurluğa tekrar saç vida attım. Hem plaka hemde çamurlukda titreme ve hareket söz konusu değil. Bizzat yolda denedim.
Ses kesildi. Kafam rahat etti. Hatta biraz hayvanlık yapıp kaldrımlara indim çıktım. sert darbelere maruz bıraktım. test ettim. onayladım. siparişlerinizi site üzerinden yapın
Biraz öyle oldu galiba, buluşmaya gelirsen tekme atar denersin sağlam mı diye
Çok güzel olmuş Ben de arkadaşın gazına gelip plakanın yanındaki o siyah çerçeveyi sac makasıyla bi güzel alıverdim Artık kelebek konmuş gibi görünen bir plakam var.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-acil-xl-125-v2-varadero-essiz-bir-motor-94408697/detay bu nasıl birşeydir a dostlar?
M. Kemal ATATÜRK
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)