Atıf Zafrak adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba
Bende Mondial 150 X-Treme kullanıcısıyım motoru alalı daha 1 seneyi bile tamamlamadan biraz haşatını çıkarttım. Direksiyon 5 kere değişti, gösterge panelinin alttan demir yeri kırıldı. Ön farın olduğu siyah kapağın eklem yerleri kırıldı. Arka fren demiri yamuldu vs vb..
Benim sormak istediğim asıl soru şu, motorun her yerini temizletmeme rağmen motor 80 - 85 dan yukarı çıkamıyor. 80 - 85 a gelince daha da gaz veriyorum ama san ki motor boğulacak gibi oluyor, ve bu sefer tekliyormuş gibi olup hız kesiyor. Bayır aşağı giderken problem yok. Kısacası ben kumda bununla sağlam bir düşüş yaptım, o gündür bu gündür motor 80 - 85 dan yukarı çıkmıyor. Hava filtresini vb yerlerini yağını falan her yerini temizlettim değiştirdim, ama nafile motor yine aynı devam ediyor.
Yaklaşık 1-1.5 aydır sorunum devam ediyor. Bunun neden yapabileceğini dair fikri olan arkadaşlar, abiler var mı acaba ? Neresine bakmak gerekiyor, neresini düzeltmem gerekiyor. Birde sanki şu aralar biraz fazla benzin yiyor gibi, bu konuda da nereye bakmam gerektiğini söylerseniz, yani neden daha fazla benzin yemeye başladı gibi..
Şimdi'den cevaplarınız için çok teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum.