@ tolgacan zaten amortisör mafsala direk baglı değilmiş bunda da, üçgen aparata takılıymıs, bizim motorlara olmaz yani, hakan da halletmiş bu arada arka mafsal sorununu
birazdan yada yarın resimleri yükler
@ tolgacan zaten amortisör mafsala direk baglı değilmiş bunda da, üçgen aparata takılıymıs, bizim motorlara olmaz yani, hakan da halletmiş bu arada arka mafsal sorununu
birazdan yada yarın resimleri yükler
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Bana çekip yükle dedi. Bende yükledim. Kendi motorumun salıncak yapısını bile bilmiyorum.
Burda bilmeyenler için tekrar etmek isterim. ilerleyen zamanlarda laf sokmaya çalışmasınlar. 7-8 yaşında 12-13 anahtarı ile motor sökmeye başladım.
Ama zevkle değil. Zorla babam elime verdi. Millet top oynayıp it gibi koştururken biz hep jawa parçaladık. Sabahtan gece yarılarına kadar ışıldak altında PTT motorlarına bakım yapardık.
O yüzden Motor kısmına tövbe ettim. ELimi bile sürmem. Ancak motoru babamdan daha iyi sürerim. Görsellik ve Eğitim için kardelen kursuma gelin ama bana motor kısmı ile ilgili soru sormayın. Direk Cem Ustaya
Hakan hallettiyse sorun yok. Resimleri merak ettim. Yüklesin bakalım nasıl olmuş. Puanlama yapalım.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
bende meraktayım
görmedim ama hakanla konustum. gece gece gidip bakasım var valla nasıl oldu diye
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Tolga kardeşim yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
şimdiii gelelim salıncaktaki eğriliği nasıl düzelttirip ve destek attırdığıma
buradaki fotolar salıncağı söküp çıplak olarak inceleme modundayım. salıncağı elime aldım yuh dedim bu kadar ince ve hafif bir salıncak konurmu dedim içimden bi sövdüm mondial'in mühendislerine salıncak motorun en yükünün en çok bindiği parçadır helede hoplama zıplamalarda inanın yeni aldığım gidondan daha hafif gibi geldi o kadar yani.
Burdada yapıldıktan sonraki boyama işlemi
Bunlarda yapılmış ve montajı bitmiş halleri
Usta işini çok iyi yaptı el emeği ve el işçiliği çok iyi çok beğendim yani masrah olarakta 50 tl usta aldı 3 tl de mat sprey boyaya verdim
umarım sağlam olmuştur. sağlamada benziyor (:
Burdaki max ise ustanı oraya gelen bir vatandaşın motoru yorumları size bırakıyorum (:
Burdada usat motoru tamir ediyor
vatandaş bu motorla balığa gitmiş dönüştede yağmur yakalanmış yolu çıkaramayınca tarlaya sürmüş motoru çooooook zorlamadan dolayı debriyaj balatalarını eritmiş ahada ıspatı
Baştaki ve sondaki balatalara dikkatli bakarsanız düm düz olmuş (:
---------- Post added at 10:04 ---------- Previous post was at 09:53 ----------
bu arada salıncak tamirinde köşebent kullanıldı 1.5 parmak genişliğinde fotosunu çekemedim malesef ki yapılmış halindende anlaşılıyor zaten
(:
Hakan inşallah istediğin sağlamlıkta olmuştur. Biz kolay kolay uçamadığımız için yamultma şansımız çok düşük. Allah senin kanatlarına zeval vermesin
Adam motorun anasını ağlatmış be , Ula bakıma götürüyorsun bari bir yerde su tuttur. Usta motora mı bakacak, çamurdan çömlek mi yapacak
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
tolga can ya ilahi Usta motora mı bakacak, çamurdan çömlek mi yapacak
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
arkadaşlar merhaba bende aranıza x*treme ıle katıldım. şimdi her 1000 de yağ değişimi yapıyor musunuz ?
aramıza hosgeldin
kullandıgın yagın markasına ve kullanım sartlarına göre evet
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Bu arada motorum ilk aldığım günkü gibi yüksek oldu ve inanılmaz bir keyif aldım motordan
yok yok ben bu motoru satmam arkadaş ahada ilanı kaldırıyorum
yüksek motorun zevki keyfi bi başka oluyor canıııım..
(:
biz servis olayını kökten çözdük, önceki sayfaları okuduysan görürsün. garantiden cıkmasın diyorsan, her 1000 km de yag değişimini serviste yaptırman gerekir.
bende bujıyı değiştirmişdim ama NGK ama BOSCH da iyidir. ile suan motorum 5000 km civarında
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
valla yaga bujiye her seye para alıyor servisler bizde servis olayını kendimiz yapmaya karar verdik en azından ben kendim hallediyorum, sadece500 bakımına servise gittim sonra subab ayarı için servise gittim yaptıgı ayarı begenmeyince servis olayını sildim. daha sonrada motoru 210 cc ye cıkarttım. iyikide yapmısım. yedek parca lazım olunca servisten sipariş verip orjınal olanları takıyorum, baskada servisle işim olmuyor
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Hoşgeldin Ahmet, Motorun hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
Xtreme sahipleri arasında en düzensiz servis gören benimdir. Servise neden gidilir.
- Mekanik sorun yaşarsan garanti kapsamında kalsın diye, Aksi halde cepten almak zorunda kalırsın
- Elektronik arıza yaşarsan garanti kapsamında değişir diye, Aksi halde cepten yaptırmak zorunda kalırsın.
- Servisin yaptığı yalandan vida söküp takmak ve yağ değiştirmek, Motoru kış ortası yatışa geçirmiştim. Bu aralar tekrar binmeye başladım.
1.000 km sonra aldığım castrol 10-40 yağı koyacağım. Servise gerek yok. Zaten bi halta yaradıkları da yok. Araziye sık çıkan biri isen 1500 km asfalt sürücüsü isen 2000 km de bir değiştir derim.
Arkadaşlar ne der bilemem o ayrı, Bu işlere Cem Ustaya sormak lazım. Sonuçta bizim motor honda değil. Kolay kolay yağ yakmıyor
Bugün hiç bir yere gitmedim. Gribal enfeksiyon vücudu terk etmek üzere iken dön bebeğim demek istemedim
Eski videoları izledim. Bir tanesini de burda paylaşayım dedim. Sizden de video beklerim.
adana max kanatlanıyor tolgacan, bugun ilk uçuş denemem iyi geçti hakan videoya aldı, uçmak güzel şeymiş, hakan yarın videoları atar foruma.
şimdiden gülmeyin diyorum çünkü cok az zıplamısım
ama benim gibi lastikler yerde k-ç selede sürmeye alıskın biri için oldukça fazla ilerleme kaydettim
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Redbull'a mail atayım da sponsor olsun size
Hakanın uçtuğu yerden mi uçtun yoksa, Biri oraya güzel rampa yapmış. Valla hoşuma gitti.
Boynuz kulağa geçermiş, Uçma ile başlayıp takla ile devam edersin gibime geliyor. Sende bir ışık görüyorum. Sende benim gördüğüm ışığı gör ama ona doğru gitme
o rampa baya güzel bir rampa idi ama ben daha o kadar büyümedim, göl kenarında ufak ufak turladık
uçmaya devam ama takla olayı bana ters. zaten bir kere arazide diktim motoru bensiz o takla attı. gidon fren kolu sizlere ömür oldu.
takla masraflı iş ben almayayım ama uçmak güzel ehhe ehhe
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Maşaya hiç dikkat etmemiştim ben ne de olsa sağlamdır diye. Gördüğüm iyi oldu çünkü arkadaşın tarlasına giderken çok güzel bi rampa keşfettim, yeterince hızlı girince 1.5 metre yükselmek garanti oluyor geçtiğimiz hafta içinde gide gele bayaa alıştırdım kendimi atlamaya. Şimdi de havadayken arkayı yana doğru vereyim diyorum ama totom yemiyor nedense Supermoto yaptıktan sonra uçmaya başlayarak çok garip hissediyorum kendimi Ayrıca bu motor gitmiyo yahu Eğilince 125 kalkınca 115-120. Motorunu takas etmek isteyen var mı benimle ha bi de geçen okul çıkışı ön kaldırırken ufak bi zamanlama hatası sonucu gidona vahşice asıldım, yanıma geldi İman gücüyle ittirerek düzelttik ama nedense tam olmamış gibi geliyor bana. Ayrıca motor sola çekiyor :(
İdare-i maslahatçılar, devrim yapamazlar.
M. Kemal ATATÜRK
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)