Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    O kadarını bilemem ama alacağın cdi'nin soketi senin motorundaki cdi ile uyumlu olmalı, sen yinede 125-150cc cg motorlar için performans parçaları al bence.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    drumstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max "250"
    3+3, 4+3 dediği paketlerdeki kablo sayısı. Tam anlatamadım, yani paket kablolar giriyor ya bobine, onun bir paketinin içindeki kablo sayısı. Eğer çok acil değilse işiniz yarın benim motordan bakarım hangi tip bobin olduğuna. Ya da mondialin sitesinden de bakabilirsiniz en azından şekil itibariyle bir fikriniz olur. Model farkı çok fazla etkeni değiştirmez, mesela babamın Simson sr50'sinde mersedes bobini var. Biraz büyük ama çatır çatır çalışıyor.
    İdare-i maslahatçılar, devrim yapamazlar.
    M. Kemal ATATÜRK

serdar8787 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    tamam sağolun arkadaşlar

işim açele değil ya, şu an daha araştırma aşamasındayım, sen yarın bi bak şu bobine bende bakaçam

az olsada bu motordan biraz daha verimli performans almam lazım, ön dişliyi 1 diş yükseltim ve performans nerdeyse fark etmeyecek bir şekilde azaldı yani aslında aynı sayılır ve son hız 8-10 km/h arttı

bu CG ne anlama geliyor, neden bu performans ürünlerin önünde hep CG yazıyor ?????

Motosikleti
    xtreme max "250"
    Dişliyi ben de değiştirmek istiyorum hala. Cg bu çin malı motorlar içinde en ucuz ve en çok bulunan serinin baş harfleridir. Google'da cg125 diye aratırsanız ne amaçla kullanıldığını görseller ile öğrenebilirsiniz Sizce öne 18 diş dişli taksak verim çok mu düşer?
    M. Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    Alıntı drumstar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dişliyi ben de değiştirmek istiyorum hala. Cg bu çin malı motorlar içinde en ucuz ve en çok bulunan serinin baş harfleridir. Google'da cg125 diye aratırsanız ne amaçla kullanıldığını görseller ile öğrenebilirsiniz Sizce öne 18 diş dişli taksak verim çok mu düşer?
    tamam anladım ya şu motor burda herkesde var bundan

biz şimdi bu tüm CG 150cc performans ürünlerini takabiliyormuyuz ?????????????????

aman ustam ya sakın 18T falan takıyım deme motorun güçü 20-30% düşer.... ama istersen ön 14-15T arka 40-39T yapabilirsin ozaman aşırı bir fark olmaz diye düşünüyorum, ama 1 vitesde dik bayırlarda çok bellli olur.... ama hız kesin 20kmh artar

bizim motorun ön dişlisi heralde YANILMIYORSAM 13 olmalı idi ben 14 taktım veya 14-15 ve daha önce yazdığım gibi pek bir performans düşüklüğü olmadı.... ama tabiki bu düz yolda böyle... bayır yukarı çıkınca belli oluyor !!!

ama öne 18T zaten sığmaması lazım şu an ben 1 diş yükseltim ve 2 diş daha olur diye düşünüyorum, orda az bi yer kaldı

Motosikleti
    xtreme max "250"
    Çoğu parça uyar büyük ihtimalle. Bizim motorun orjinal ön dişlisi 16t değil mi? Ben motoru supermoto yapmaya çalıştığımdan çok dik bayırlarla işim olmuyor pek, düz yolda da çok sıkıntı çıkarmazsa güzel olur.
    M. Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    eeeh nasıl olcak ozaman o iş, ben nerden bilecem o alacağım performans parcasının uyacağını ve güç verceğini, yani illaki her parcayı alıp denemek mi lazım, bu konuda bilgisi olan birisini tanıyormusun ?

kardeşim valla pek hatırlıyamıyorum belkide 16T idi, herneyse merak ettim yarın birdaha söküp bakacam

eğer süpermoto yapacaksan olur derim neden olmasın ama tabiki eskisi gibi hızlı kalkmıyacaktır...
    aslında bende 50% tam arazi ve 50% asphalta sürmeyi düşünüyorum, onun için netde arka janta bakıyorum, yaz gelince enduro lastiği takmayı düşünüyorum, nerden buluruz bu uyumlu enduro jantlarını ??

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------

bunlardan hiç birisi uymazmı bizim motora??????

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-18-inc-tel-jant-arka-on-agk-janti-112899662/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-cup-modifiye-jant-kirmizi-set-on-arka-sok-fiyat-burgulu-4mm-tel-113331258/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-bretton-cg-modifiye-jant-krom-on-arka-set-kirmizi-burgulu-tel-113332591/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-burak-motor-dan-cub-modifiye-jant-takimi-kirmizi-sari-mavi-113662803/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-cg-bretton-modifiye-jant-set-goldaltin-sari-burgu-tel-sok-fiyat-112559533/detay

Motosikleti
    Alıntı serdar8787 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eeeh nasıl olcak ozaman o iş, ben nerden bilecem o alacağım performans parcasının uyacağını ve güç verceğini, yani illaki her parcayı alıp denemek mi lazım, bu konuda bilgisi olan birisini tanıyormusun ?

kardeşim valla pek hatırlıyamıyorum belkide 16T idi, herneyse merak ettim yarın birdaha söküp bakacam

eğer süpermoto yapacaksan olur derim neden olmasın ama tabiki eskisi gibi hızlı kalkmıyacaktır...
    aslında bende 50% tam arazi ve 50% asphalta sürmeyi düşünüyorum, onun için netde arka janta bakıyorum, yaz gelince enduro lastiği takmayı düşünüyorum, nerden buluruz bu uyumlu enduro jantlarını ??[COLOR="Silver"]
    Hepsini almayacaksın ki, performans cdi ve ateşleme bobini dedim sadece.

Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    haa tamam anladım ustam, ozaman ben performans cdi ve ateşleme bobini alayım ve deneyim, inşallah iyi bir sonuç verir

senin baba önrebileceğim iyi güvenilir bir site varmı ???

Motosikleti
    xtreme max "250"
    Benim için söküp bakmanıza gerek yok Yarın söküp bakarım ben de, hem eğlence olur. Bu jantları takım, yani örülmüş halde alırsanız büyük ihtimalle uymaz. Çünkü maşanın aralıkları ve mil kalınlığı gibi şeyler değişik bizim motorda. Bunların jant çemberini almak pek mantıklı olmaz çünkü çok inceler. Anca 90 tabanında lastik sığar hatta belki o bile sığmaz çünkü motor daha hızlı gitsin diye lastikleri inceltme hastalığı var millette. www.rialli.com sitesine girip bakarsanız 3.00 18 jant çemberi bulabilirsiniz ben bundan aldım ve 110 tabanında lastik taktım. Fotoğrafları görmüşsünüzdür zaten. Belki 120 bile sığardı. Bu jant çemberini takmak için de yeni göbek almanız lazım. Mondialin sitesinde yok, yani mecburen orijinal jantı bozmanız gerekicek. Bir engel daha var, jant teli. 18" çapı olan tekerleklerin göbekleri büyük olduğundan onların telleri bize uymuyor. Ya kısa ya uzun geliyor. Sonrası tamamen ustanın maharetine bağlı. Ben kendi tellerini topuz kısmından keserek kısalttım. Sonra da oksijen kaynağıyla ısıtıp yaptığımız yuva tarzı birşeye sokup vurarak şekillendirdik. Uğraşısı çok yani anlayacağınız. Pasolu kısımlara yiv çekerek kısaltmak istesek de yapamıyoruz çünkü öyle bir tel yapmışlar ki pasolu kısmı, paso açılmamış kısımdan daha kalın. Sonuçta uğraşıya değer mi, bence değer. Çünkü yağmurda kaymayacağını bilmeden viraja girmek çok güzel bir duygu.

Edit: Son olarak ateşlemeye bu kadar takılmayın. Giriş çıkış ayaklar uysun geri kalan kısım boyut, yani teferruattır. İnternet üzerinden almanıza da gerek yok. En basit bir parçacıya bile gitseniz size 4-5 çeşit bobin çıkaracaktır.
    M. Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    Alıntı serdar8787 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haa tamam anladım ustam, ozaman ben performans cdi ve ateşleme bobini alayım ve deneyim, inşallah iyi bir sonuç verir

senin baba önrebileceğim iyi güvenilir bir site varmı ???
    Ben rialli.com ve camgoz.com.tr'den alışveriş yapıyorum.

Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    arkadaşlar tamam durumu anladım ama bu performance cdi soketi nasıl olmalı, ben rialli sitesinde bulamadım 150cc lik böyle bir ürün

ve ateşleme bobini de bulamadım o sitede

birkaç soket resimleri atabilirmisiniz veya direk linkleri

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:10 ----------

arkadaşlar ben sahibinden.com da 2 parça CDİ beyin ve 1 tane ateşleme bobini buldum, şunlara bi bakın bir zahmet, mağzaya yazdım adam CDİ beyin senin motora olur dedi, ama bobin uyarmı bilemiyorum ???

PERFORMANS ATEŞLEME BOBİNİ:
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-cg-bretton-agk-kn-seyhan-performans-atesleme-bobini-plus3-hp-108930117/detay/

PERFORMANS CDİ BEYİN:
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-cg-bretton-agk-modifiye-performans-cdi-beyin-yuksek-performans-108923378/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-bretton-cg-performans-modifiye-beyin-cdi-blok-30-guc-artisi-111441732/detay/

Motosikleti
    Motostar'dakiler güzel bence rialli'de öyle parçalar olmaz diğerlerini de bilemeyecem.
    http://www.motostar.com.tr/KONTAK-CESITLERI&motostar&43

Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    ama burda sadece 125 likler var 150cc için bişey yok

benim yukarıdaki paylaştığım parçalara bakarmısın, onlar sence nasıldır ?? uyarmı

Motosikleti
    MDF 093
    CG 125 CC PERFORMANS KÜÇÜK REGÜLATOR

MDF 094
    CG 150 CC PERFORMANS ORTA REGÜLATOR

MDF 095
    CG 125-150 CC PERFORMANS BÜYÜK REGÜLATOR

MDF 096
    CG 125 CC PERFORMANS ATEŞLEME BOBİNİ
    MDF 097
    CG 125 PERFORMANS CDI ÜNİTESİ

Bunlar var o sayfada, hem cg125 150 de fark etmez. baktım o linklere, uyabilir, ama satan kişiyi bilmiyorum.

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    @Drumstar
    Süpermoto işi nasıl gidiyor. Hala iki tekeride çeviremedin mi ?
    Bende bizim merkezdeki motorcuya sordum. hemen 17" ön arka yapalım dedi. Arkaya 160 takarız dedi. Fiyat olarak da toplamda 500 TL fiyat biçti.
    Para olmayınca bende fazla diretmedim yaza inşallah diyip eski enduro lastiklerimi taktırdım. km saatini yaptırayım dedim ama ellerinde yokmuş. inşallha önümüzdeki haftasonu halledeceğiz.
    Bugün akyazı motocross yarışlarına gittim. Biraz geç kalktığım için kafasına göre takılanlara denk geldim. eğlenceyi kaçırdım. bende yolun karşısına sofuoğluna uğradım.
    Yolun karşısına biraz fazla hızlı girdim galiba, sofuoğlu ile burun buruna geldik. az daha adamı öldürecektim. Bir sporcuyu daha kaybedecektik
    Sofuoğlu ile foto çekilemedik acelesi vardı galiba kaptırıp gitti scooter ile , Pazartesi resim ve videoları atarım. herkesse iyi eğlenceler.
    braingulp ve drumstar bunu beğendiler.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    arkadaşlar ben bu iki ürünü almayı düşünüyorum ateşleme bobini ve CDİ unitesi, satıcı ile yazdım benim beyinin resimlerini yolladım uyar dedi en çok bunlar satılıyormuş...

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-cg-bretton-agk-modifiye-performans-cdi-beyin-yuksek-performans-108923378/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-cg-bretton-agk-kn-seyhan-performans-atesleme-bobini-plus3-hp-108930117/detay/

arkadaşlar bu alet beynin yanında idi cdi beyninin yarısı kadar sayılır bu ne işe yarar bilen varmı, resme bakın

http://e1302.hizliresim.com/16/3/jqtb6.jpg

rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sorduğun parça sinyal flaşörü dostum.Genede teğit etmek istersen fişi çıkar sinyal vermeyi dene.

Motosikleti
    X-Treme Max 220 modifiye
    tamam sağol kardeş

sen motor elektrik aksamından anlarsan bu iki link deki ürünlere ne dersin, az olsada bir performans verirmi ?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-mh-drift-performans-atesleme-bobini-sok-sok-sok-108929068/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-mh-drift-performans-unitesi-cdi-beyin-plus5hp-guc-sok-sok-sok-108923850/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-modifiye-beyin-cg-modellere-drift-e-uyar-devir-kesiciyi-kaldirir-100110759/detay/

Motosikleti
    xtreme max "250"
    Yukarıda mengunun de dediği gibi çok fark etme hangisini alabileceğin. Bugün aceleye geldi biraz fotoğraf çekemedim kusura bakmazsın umarım :/ Ben motorun farı iyi aydınlatmıyor diye xenon takmaktan bahsetmiştim uzun zaman önce. Bugün depoya girdiğimde yerdeki mercekler gözüme çarptı. Biz de hemen girişip taktık abimle. Mercekli xenonum olmuş oldu. Tam kapatamadık şimdi istediğimiz silikondan kalmamış. Yarın tamamını bitirip fotoğrafları atarım. Tek sorun uzun kısa yapamamam. Onu da sis farlarıyla halletmeyi düşünüyorum.
    M. Kemal ATATÜRK

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)