abim ev bekar evi olunca sorun olmuyor :queen:
attila abi son video daki ses de sana fikir verir, egzosu delince ona yaklasacak.
ama benim katalizör bos (gereksiz yere bosalttım) hemde farklı uygulama var
abim ev bekar evi olunca sorun olmuyor :queen:
attila abi son video daki ses de sana fikir verir, egzosu delince ona yaklasacak.
ama benim katalizör bos (gereksiz yere bosalttım) hemde farklı uygulama var
İyi ki burayı 200.sayfada keşfetmişim. Anca 117'ye gelebildim. Ortaokulu 7 yılda bitiren bir adama burayı ikibininci sayfada keşfettirmeyen rabbime şükürler olsun. Ya ikibin sayfa olsaydı. BIRRRR.. Düşünmesi bile korkunç.
Blog işinden anlayan birileri keşke buradaki bilgileri daha yalın ve anlaşılır biçimde oraya aktarabilse negzel olur aslında.
Herkese merhabalar.. Aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Hafta sonu motorumun ön jantını yamulttum. Düzeltmek için her şey denendi fakat ayar tutmadı yeni jant alalım dedik hiç bir yerde yok(nasıl iş anlamadım fabrikada bile bulunmuyor)çözüm yöntemi çember alıp jant tellerini ona takmak (Ümraniye Özeniş Motor-Nurdoğan Usta)sağolsun işimizi halletti herkese kazasız sürüşler.. Bu arada 12-13 Nisan Şile/Yeşilvadi köyünde ATV Yarışları olacak bilginiz olsun,herkese kazasız sürüşler :cat:
Sağol ozgranl. 127. sayfaya geldim. Çok güzel şeyler yapılmış. Bende para yok. Çaresiz taksitler bittikten sonra kendimiz söke taka bişiler yapıcaz artık. Offf offff :)
Arkadaşlar bizim maxın ön amortisörlerinde kullanılan keçelerin ölçüsünü bilen varmıdır? Ön amortisöre ne miktarda ve ne cinste yağ konuluyor? Mondialin kendi yedekparça sitesinde keçeler gözükmüyor.
kendi adıma cevaplayayım:
ne yazıkki bilmiyorum. ya keceleri söküp sanayıden parcacıdan aynısını temin edeceksiniz
yada mondial yedek parca için merkezi arayacaksınız.
zaten merkezi ararsanız da yag bilgilerinide alabilirsiniz.
bilgilere ulasınca burada da paylasırsanız iyi olur
baska arkadaslara da yardımcı olmus olursunuz
abilerim kardeslerim iyi gunler 18 yasindayim ve motosiklet arayisindayim A2 ehliyetim var bu forumu okuyorum ama yinede bi mesaj yazip sormak istedim bu aletin +/- leri nedir acaba sorunlari varmidir alirsam nelere dikkat etmeliyim yakit gostergesi yokmus ne kadar kaldigini nasil anlariz yakit tuketimi nedir ozellikle ogrenciyim bana sorun cikarmicani umuyorum ikinci el alacagim buyuk ihtimalle alirken nelere dikkat etmem lazim km yuksek olsa bi sorun olurme unuttugum ve dikkat etmem gereken yonleri varsa yardimci olursaniz cok mutlu olurum ve en kisa zamanda araniza katilirim tesekkurler.
Boyun 1.70 ve üzeriyse al. Yakıt göstergesine kafayı takma bi depo benzin 250 km civarında gidiyor zamanla alışırsın. Diğer motorlara nazaran ekstra bi sorun çıkaracağını sanmıyorum ama bu artı eksi meselesi sana göre bana göre değişir biraz. Parçası bulunuyor ve ucuz. Daha ne olsun. Benim bi şikayetim yok ama motor kadın gibidir biraz uğraşacaksın yok öle beleşe zevk almak :)
:P
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------
20 krş civarında yakıyor.
hepinize tesekkur ederim aslinda bi cross enduro tarzi motosiklet hastasiyim ama suan sinav falan derken zaten arazi yapamam hizida sevmem bayag bi sayfayi okudum sorunu pek yok olanlarda.halledilebilir basit seyler yakit konusu kafama takiliyordu oda cok fazla olmadigini gordum 3 litre makul bi rakam hepinize tesekkur ederim.
Günlerdir bir arayış içerisindeydim. Henüz A2'yi almadım Nisanın 17-18'1 gibi alacağız inşallah. 18 yıllık B sınıfı ehliyetimize bir de A2 eklenecek. Normal moped çok kullandım, vitesli tecrübem çok az ama o hazzı birkaç sefer tattım.
Boy 1,90 kilo 78 olduğu için hep crosslara özenmişimdir. İlk baktığım motor WR 125 olmuştu ve çok hoşuma gitmişti. Bütçem değil ama garajım yada bahçem olmadığı için o güzelliği dışarı bırakmaya gönlüm razı olmadı. Daha sonra asya RX 250 derken bu motorda karar kılmıştım.
Yaklaşık 40 sayfa okumuştum ki bu son benzetme pek olmadı. Motordan soğudum. Ben bekar kalıp paşa paşa arabama bineyim en iyisi....:)
abilerim boyum 1.81 bu arada alanyada yasiyorum bayiiyi aradim ellerinde 1 adet kalmis 2013 model 3400 liraya vereyim dedi 9 taksit yaparim dedi tercihimu bu yonde kullanmalimiyim
Yahu naif bir espri yapılmış, "kadın'a benzetme" dolayısı ile, ama hakikat hakkaten ""Ne onlar ile, ne onlar'sız olmuyor olmuyor olmuyorrrrr"". :P
sıfır 2013 2014 arasında pek fark olmaz. sadece model yılı eski olacagından elden cıkartıp 2014 getirtecektir
ruhsatta modeli 2013 trafiğe cıkısı ve faturası 2014 olması seni rahatsız etmezse olabilir.
ben bugune kadar yetkili servislerden ve servis ücretlerinden %100 memnun olan duymadım.
bende motorumla kendim ugrasıyorum(bakım ,onarım... vs) ve motorumdan da gayet memnunum
Benden 1 cm uzunsun ve boyum nedeni ile bugüne kadar kullanırken rahat ettiğim en iyi motor. Ona göre karar ver işet.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------
"işte" olacak o :) Klavye sürçmüş pardon :)
hani model kullanilmadigi icin yili sorun degil 2013 olsada bisey degismez bence sorun olmaz hemde 400 lira fiyat farki var ustelik sanirim alicam bende yardim eden herkese tesekkur ediyorum forumda en hizli yardimci olunun konu bu suana kadar :D
Bu far kafası on numaraymış. Nerden bulucam ben bundan? http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-157.html
Abi sahibinden.com üzerinden satın alabilirsin orada bu tarz far kafası bulunuyor,Tolga Can abide ebay üzerinden satın almıştı istersen oraya da bir bak yurt dışından geliyor ürünler..
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...33512976/detay
Sağo ozgranl sağol cem; anında vazgeçtim sağol.. İşlev önemli hiç sevmem aksuvatası güzel işlevi tırt şeyleri.
Diğer seçenekler :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...01769033/detay
http://www.motobakkal.com/?urun-6919...omple-Far.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
Cem abi sana bir şey danışacaktım.. Bu ay içerisinde dişli lastik almayı düşünüyorum,havalar düzeliyor Şile'de dağ-tepe bol haftasonları boş geçmesin. Geçmişte attığın linklere baktım Smallow ve Unilli(camgöz motor linkleri) ön-arka değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat uzun yol yapacağım zaman orjinal lastikleri takmam gerekir mi birde sen Smallow kullanan biri olarak Unilli mi önerirsin yoksa Smallow mu ? Ayrıca camgöz motordan hiç alışveriş yapmadım sıkıntı yaşar mıyım ? Şimdiden teşekkürler :)
ben camgözden sıkıntı yasamadım ammmmmma ben gidip alıyorum benim o avantajım var.
unıllı asfaltta daha stabil gibi. ama svallowda biraz eskiyince yada sen alısınca tam oturuyor.
ben yaklasık 8000 önce taktım ve su anki hali bu :
http://i.hizliresim.com/ElQomB.jpg
cogunlukla asfaltta kullanmama ragmen.
ama caddede sert kullanmayı sevmem.
uzun zamandır bel fıtıgı yuzunden arazide yapamıyorum sürekli cadde de kullanıyorum orjınal lastikle aynı oldu diyebilirim
ama yeni iken arkada gezme ve fren güzü azlıgı yasarsın.
bu arada benim ön orjınal.
ona bütce yetmedi o zaman :)
Çok teşekkürler abi. Bende uzun bir aradan sonra kredi kartımda limit açmayı başardım kredi kartınla almayı planlıyorum.. Allah kısmet ederse gidon ve lastik alacağım siyah gidon aradık taradık bulamadık kırmızı alacağız gibi duruyor. Lastik Ön 3.00-21 Arka 4.10-18 alıyorum doğrudur değil mi ?
arka orjınalde 4.60 ama cross da kalın gelir helede orjınal max ı asırı zorlar
gidon olarak da parcacılardan ben bunu 50 liraya almıstım
http://i.hizliresim.com/jJzZdn.jpg
sen istanbulda istesen daha alasını bulabilirsin haberin olsun
ama cok iyi arastırman lazım
sen arkaya 4.10 - 18 al ön aynı zaten 3.00 - 21
Yanlış anlaşılmasın "kadın gibidir ilgi alaka ister" deyince x treme max'tan değil, komple motor almaktan soğudum. Şu an birtek pazarım var. Aileme ve hobime anca vakit ayırabiliyorum. O ilgi alakayı gösterebilecek vakti ayırana kadar forumu takip etmeye devam edeceğim...
Yahu sayın abilerim bu elcik koruma olayına pek kafam basmadı yani tamam bunların pek çoğu marka model uyumlu ama biz alırken neye dikkat ediyoruz hangileri bizim için uyumlu?
22 mm gidona uygun kelepceli olanlardan alacaksın.
birde gidonun içine giren uctaki vida uyumlu olmaya biliyor o da uydurulur onda sorun olmaz
deneme
http://i.hizliresim.com/glLn7b.jpg
Bu benim hayalimde ki motor 500 F fotoğraf yüklemeyi öğrenmek için attım. Yavaş yavaş öğreniyorum kusura bakmayın :flower:
Bunu X-Treme'ye uygulayıp kendime Lacoste X-Treme yapmayı düşlüyorum :flower:
http://i.hizliresim.com/p4YoBz.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------
sağol kardeşim. cansın varol :)
Taam! İkinci resmide yükledim oldu bu iş :)
İyi akşamlar,Cem abinin tarif ettiği yerden dün egzozu biraz kestirmiştim sesi felaket derecede arttı dürüst olmak gerekirse hoşuma gitti,fakat herkesin bana bakması sinirimi bozdu ulan apaçi mi olduk ne olduk diye tribe girdim :queen: birde sağolsun şans eseri polis abilere denk geldim ve maceram bugün tekrar kestiğimiz yeri kaynatmakla son buldu.Ekstra olarak "Performans Egzozu" diye satılan ürünler uzun vadede sıkıntı çıkarıyor bildiğim kadarıyla ek olarak yakıt artışıda beraberinde :farao:
kesme olayı ne oluyor?
ben del yazmıstım.
ince matkapla delseydin? kac mm le kac tane delik deldin ki?
Abi ilk basta delecektik fakat yan tarafta egzozcu olunca makine ile kırmızı olan kısımı çıkardık..
Senin resimden yola çıkarak caps vereyim..
http://i.hizliresim.com/Ry69l1.jpg