Arkadaşım saol cevabın için bende biliyorum ehliyetsiz kullanmamam gerekytiğni ama can işte bu, aradım sürücü kursunu bgn büyük ihtimalle başlarım direk ve alıcam ehliyetimi ama planımda bişey değişmedi 1 haftaya kadar alıcam motoru. Bu arada işallah yakalanmıycaz. Bgn motorlu biriyle konuştum kaskı taktığın sürece çevirmiolar dedi 2 senedir ehliyetsiz miş. Neyse böyle konuşup ehliyetsiz kullanmayı övmeyelim önce ehliyet sonra motor.
Bu arada ben yukarda sorular sormştum onlara cevap gelmedi... :(
- Öncelikle ben tüm forumu okudum, ve almayı düşünüyorum ciddi anlamda, bana hala alma dermisiniz, (sorun olarak 2. elinin olmamasını, zincir sürtmesini ve max hızı olan 120 km/h yi kabul ediyorum) yada bu paraya bu görünümde araştırdım ama pek bulamadı, ne önerirsiniz.
- Hayatımda hiç motor kullanmadım, ve açıkcası pek anlamam, motoru alır almaz, belli başlı mesela zincir gibi (çek malı olan la değiştirmelimiyim, veya dişlileriyle oynamalımıyım)
- Sölediğim gibi hiç motor kullanmadım, bayiden alıp üstüne bindiğim gibi kullanabilir miyim yoksa zorlanır mıyım. ( iyi bir araba kullanıcısıyım 5 senelik ve iyi bisiklet kullanırdım, ne kadar alakası var bilmiyorum )
- Ehliyeti daha sonra almayı planlıyorum , tez canlılardanım önce motor sonra ehliyet yapıcam. Erenköy civarında oturuorm okuduğum kadarıyla e-5 te çevirme olduğu söylniyordu. polisler hakkında çok sorun yaşıyormusunuz. Sizi çok çeviriyorlarmı.
Bilgilendirirseniz çok sevinirim, çok soru sorduğumun ve uzun olduğunun farkındayım ama burdaki asıl amacın bilgilenmek olduğunu düşünüyorum geyikten ziyade. Okuyup cevap verirseniz çok sevinirim.