selam arkadaşlar ben bu forumu bir kaç zamandır takip ediyorum ve dün yeni üye olarak bu gün kanuni hakkında bir kaç satır bir şey yazma ihtiyacı duydum
41 yaşındayım ve 17 senedir otomobil kullanıyordum fakat artan benzin maliyeti ve trafik sorunu beni o kadar bezdirdiki 2006 haziran ayı itibari ile motorsiklet sahibi olmanın yukarıda bahsettiğim sıkıntılar nedeni ile zorunlu olduğuna kanat getirirerek haziran 15 te çok fazla araştırma yapmadan görüntüsü ve fiyatı ve yedek parçası uygun olacağını düşünerekten kanuni racer 200 almaya karar verdim ve aldım aldığım günden beri çeşitli sıkıntılar yaşıyorum buda beni motordan keyif almaktan çok sıkıntı mutsuzluk yaşamama sebep oldu şimdi kanuni almadan önce keşke bir daha düşünüp biraz daha araştırsaydım diyorum yada iyi bir marka motorun en azından temiz bir ikinci elini alsaydım diye düşünüyorum nedenlerine gelince motoru aldıktan 1 hafta sonra zincir gevşedi ve bu nedenle daha birinci haftada servisle tanıştım
2 gün sonra korna çalmadı bir daha servise gittim basit bir şekilde yaptılar
600 bakıma gidene kadar 1-2 kez daha zincir gevşemesi nedeni ile gittim servise 600 km bakıma gittiğimde motorumda anormal bir titreşim sesi olduğunu söyledim yapılan kontrol neticesinde motorumun eksozunda bir arıza olduğu ve garantiden değiştirileceğini söylediler ve 1 hafta sonra parçayı getirdiler ve yeniden servise çağırdılar ve eksoz değişti periyodik olarak zincir gerdirmeye gidiyordum defalarca baktım olmadı bir tane 18-19 bir tanede 12-13 anahtar aldım haftada bir zincir ayarı yapıyorum .Daha sonra sabırla rodaj süresinin dolmasını bekledim son sürati konrol etmek için rodaj bitti müsait bir yolda rüzgarsız havada denedim 105-110 arasını zor gördüm 125 lik ve 150 li cc lik diğer çin malları motorların yanımdan vızt diye geçişine aldırmıyorum motor biraz daha açılırda hızım artar diye sabırla bekliyorum ( şu an 1250 km 'de) en son yaşadığım problemde aldığımın 2 nci ayında marş basmadı ayak marşına bir bastım ayaklık ile eksoz borusunun arasına sıkıştı pedal elimle zar zor yerine getirdim servise gittim gündüz lambaların açıkmı dolaşıyorsun dedi evet dedim ondan dır gündüzleri açma dedi
,en son zincir gevşemesinden gına geldi servis bir aparat taktı 1 gün sonra zincir sesi yine şangur şungur milletin yanından geçerken rezil olmayayım diye hız kesiyorum sanki 10 senelik hurda bir motora biniyorum. Şimdi artık başka şikayet yazmadan şunu söylemek istiyorum saolsun kanuni kuralkan müşteri hizmetlerini arayınca yumuşak bir dille ilgilenip sorunlarını servise bildirmemi söylüyorlar serviste her defasında ilgilenip sorunu çözmeye çalışıyor
AMA BEN KALICI VE BU KADAR SIK PROBLEM YAŞATMAYAN ÇÖZÜMLERLER İSTİYORUM
dostça uyarılar :
yerler ıslakken çok dikkat edin
önünüzdeki aracı mümkün olduğunca uzaktan takip edin
Yazımı fazlaca uzatmamdan dolayı sizlerden özür diler kazasız arızasız günler dilerim
saygılarımla
hakan