Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni Racer Kullanıcıları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1161
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    KANUNİ Motosikletimi Yeniden Yapmak Zorunda Kaldım! parvez [29 Nisan 2006, 09:00]
    15.04.2005 tarihinde aldığım kanuni Tiger 250 model motosikletim birinci hafta nedense birdenbire yol ortasında kalıp çalışmamaya başladı. Garantili olduğu için derdimi servise bildirdiğimde (bu arada İzmir Kahramanlar yetkili servisinden! söz ediyorum)bana önce içerisinde benzin olup olmadığını sordu; var dedim. Sonra uzun süre acaba jikleyle dolaşıp dolaşmadığımı sordu; hayır dedim. Derken bana o zaman araçta sorun olmaması gerektiğini söyleyip motoru; pardon bu 185 kiloluk bisikleti oraya kadar getirmemi istediler.

    Ne biçim servis hizmeti bu? Benim evimdeki garantili buzdolabı bozulduğunda hiçbir yetkili servis bana sırtına at onu da getir; dememişti dedim. Cevapları : Ama o büyük bir şey dediler. Kaç kiloysa bu dolaplar! Neyse yol ortasında birilerine telefon edip dışarıdan tamirci çağırdım, olay 15 dakikada çözüldü ki; arıza karbüratörün manifolttan biraz çıkmasıymış. Sebep Kuralkan’ın tenekeden bozma taktığı kelepçeler. Şunu inşaat teliyle neden sıkmamışlar bir türlü anlamış değilim!

    Ertesi gün birden bizim bisiklet alev aldı Alsancak'ta yolun ortasında. 30 kilometre yaptık ya motorla bize kızmış olmalı diye düşündüm söndürdükten sonra. Ta ki motoru dizayn eden sevgili mühendislerin elektrik kablolarını ne hikmetse silindirin altından üstünden geçirdiklerini görene kadar. Galiba parçaların bir süre sonra ısınacağını düşünememişler. Gidondan hiç söz etmeye gerek yok; bisiklet bu dedim ya. Hadi kelepçeleri teneke sekmanları değiştirdik 1 hafta sonra bu sefer manifolt yanmış. (artık yanmaz özel yaptırdım. )

    Bu arada karbüratör başladı rock'n roll'a onu da değiştirdim Suzuki’nin 250’lik modeliyle. Lastikler değişecek şu günlerde; anlaşılan Çin’liler bu işi pek önemsememiş. 500 kilometrelik yapmışlar sürüm olsun diye herhalde. Egzozlar tadilat nedeniyle yerinde yok çünkü motoru kasıyorlardı 100 kilometre ile giderken. 2 punta ile kaynatılmış sağ ayaklık yolda beni bırakıp gitti, anlaşılan ezilmeye daha fazla dayanamadı yavrucuk. (yenisi yolda ama özel yapılıyor)

    Tek memnun olduğum yer göstergeler ki; çalışmadan 1000 devir yapan dünyada tek motosiklet sahibi benim galiba! Herhalde onlar Çin malı değil Afrika’dan falan ithal oldu. Benzin hortumlarını zaten değiştirdim. Nikelajlar desen, yağmur çiselemesine alerjileri var. Allah'tan ayağım giderken haşır neşir oluyor da vites kolunu fark edip yerine taktım.

    Dörtlülerin ara sıra yanıp yanmamasını düşünmeleri ayrı olay. Sağ ve sol aynalar değişti. Artık teneke üzeri polyester değiller. Ön far ampulü de değişti artık önümü görebiliyorum. Bu arada tekerlek rulmanları da değişecek sanırım; çok kullandım ya bisikleti. Çünkü Kuralkan eminim; onları da skf takma kabalığında bulunmamıştır biz sayın müşterilerini üzmemek için. Açıp göreceğiz bakalım. Uzun yola çıktığınızda ise en çok seveceğiniz özellik balatların huşu içerisinde size ötmeleri olacaktır.

    Plaka :35 HSD 43, trafiğe çıkış tarihi :15. 04.2005, markası :kanuni, modeli :2005, tipi :tiger 250, rengi :sarı, motor no'su:lc172fmmdd026611, şasi no'su :nmzvan5405k030750 İstediğim artık motor olan aracımın değişmesi kesinlikle değil ki; zaten yenisiyle değişmem. Hayatları neredeyse 2 tekerleğin üzerinde olan vatandaşlarımızın ucuz reklam taktikleriyle veya araçların kendilerine verilen görüntüleriyle kandırılmaması, kanmamaları.%
    sikayetvar.com dan alıntıdır tiger konusuna açıcaktım ama malum o motoru kullanan arkadaşlar kullandıkları motor markasını koruyacaklardı

    ayrıca tiger ve kanuni ile ilgili oldukça fazla şikayet var ben şahsen almakdan vazgeçtim

    alın bir enteresan yazı daha

    KANUNİ Mi Yoksa Biz Mi Aldatılıyoruz? hknzkn [18 Nisan 2006, 09:00]
    2005 nisan ayında piyasadaki motorsikletlerin iki katına alma gafletinde bulunduğum kanuni deer152 motorsikletimin km ve periyodik bakımlarını zamanında yaptırdım.

    Mekanik bir arıza nedeni ile sadece bir kere parça değişimi yapıldı. Ancak yazmakla anlatamayacağım şüphe nedeni ile kanuni Kuralkan’ a, motor, şase numaramı, plaka ve ismimi e-mail olarak yazarak adıma, kendilerinden bu güne kadar servis tarafından, kaç kez, hangi parçaların değiştirilmek üzere istendiğinin, tarafıma bildirmelerini istedim.

    Sağ olsunlar yangından mal kaçırırcasına hızlı bir telefon görüşmesi ile 5 ay içerisinde adıma 2 kez servis tarafından parça istendiği ve bu parçaların motorsikletime takıldığını, beyan edildi. Şoke olmuştum. İşte şimdi bundan sonrasına lütfen tüm okuyucular ve özellikle siz dikkat edin!

    Benim motorsikletimde bu parçalar değişmedi. Ancak adım kullanılarak (garanti belgem üzerinden) parçalar servis tarafından alındı. Parçaların ne olduğu meçhul. Bu durumu kanuni Kuralkan’ a bildirmeme ve benim (güya)imzamı taşıyan teslim belgelerinin tarafıma fakslamalarını istememe rağmen hala belgeler gönderilmedi, hala benimle irtibata geçilmedi.

    Burada benim garanti belgem ve adım kullanılarak birileri kanuni Kuralkan’ dan malzeme alıyor ve kullanıyor, ama nedense hala esas müşteri, yani ben mağdur oluyorum, arızalarım giderilmiyor.

    Şimdi servise gidip garanti belgesi ile işlem yaptıran arkadaşlara sesleniyorum. kanuni Kuralkan’ a sadece bir e-mail yazın! Bakalım haberiniz olmadan sizin adınıza servis tarafından kaç kez parça istenmiş? Bu parçaların kaçı sizin için kullanılmış? Lütfen öğrenin.

    Burada bir dolandırıcılık olayı var neden ilgilenilmiyor? Yetkililer neden bu kadar duyarsız? Ben sorunumu kanuni Kuralkan’ ın çözeceğine inanmıyorum. Yasal işlemleri başlatacağımdan emin olabilirsiniz ancak adıma düzenlenen imzalı belgelerin tarafıma gönderilmesini istiyorum.

    Bu işin sonuna kadar gideceğimi bilmenizi isterim. Size suç duyurusunda bulunuyorum. Siz göz mü yumuyorsunuz? Ayrıca bu motorsikleti 15 beygir gücünde olması, hararet göstergesi olması nedeni ile aldım. Ancak aldım alalı ne hararet göstergesi çalışıyor nede motorsikletim 15 beygir!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #1162
    KoD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2006
    Şehir
    Gebze / Darıca
    Motosikleti
    Tiger 250
    Arkadaslar KESİNLİKLE KANUNİ ALMAYIN !!! Bendede Tiger 250 var. Bende çok sorun yasadım. Ama yasadığım sorunların çözülmesi kolay oladı. Servislerin hepsi aynı ! Tanıdığım ne kadar kanuni servisi varsa hepside aynı naneyi yiyor. Eğer kanunide sorun çözülmesini istiyorsanız acacaksınız fabrikaya telefonu bi güzel kalaylıcaksınız. Ancak o zaman çözüyolar problemi. Ben öyle yaptım. Tamam ii bişi yapmadım ama bunu onlar hakediyor !

  3. #1163
    ammsav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Motosikleti
    Racer 200 cc
    laf ile uslanmayana etmeli tekbir, tekbir ile uslanmayanın hakkı kötektir

  4. #1164
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    ne kadar çokda sikayet var özelliklede şikayetler tiger üzerinde odaklaşıyor almayı düşündğğüm motorun proglemlerini gördükçe vazgeçtim ayrıca en az 5 ayrı kişiden yolda motorun alev aldığını okudum bu çok büyük bir hata kablolar silindire yakınmış böyle nbirşey olamaz

  5. #1165
    sabıkalıcocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2006
    suziki gsx1300r hayabusa yı satınca kac tane racer 200 alırsın

    yani ucuz etin yahnisi hesabı.

    honda cbr alıcam bende sizde kısa zamanda elden cıkartın.
    kanunilerinizi.

  6. #1166
    ammsav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Motosikleti
    Racer 200 cc
    satarmasına satarızda ya alacak adam arkamızdan küfür ederse

  7. #1167
    sabıkalıcocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2006
    ilk mesajımda racer 200 e giydirdik iyi geldi.

    bide bu racer 200 lerin ikinci eli ne kadardır.

  8. #1168
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    2900 civarı 2. eli ama almayı düşünmğyorsun sanırım

  9. #1169
    ammsav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Motosikleti
    Racer 200 cc
    Bilmem ben olsam 5 ykrş vermem

  10. #1170
    sabıkalıcocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2006
    600 km giderse ben alırım. cünkü yaz geldi cuma aksam cıkıp istanbuldan
    balıkesire gitmem lazım yazlıga gidermi sismeden. cbr icin gider dediler
    su sogutmalı oldugu icin.

  11. #1171
    ammsav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Motosikleti
    Racer 200 cc
    yolda niceman gibi motor elinde kalmazsa gidersin tabi neden gitmeyesin

  12. #1172
    yasinsubay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul - Ümraniye
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Kanuni bitmistir benim icin artık
    Senin Büyüklüğünü Tartışanlarda AKIL Aramak APTALLIK Olur !!! Tek Şampiyon FENERBAHÇE

  13. #1173
    sabıkalıcocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Haziran 2006
    saolun arkadaslar asla almam be honda cbr topic ine kacıyom belki onu alırım

    racer 200 fos cıktı

  14. #1174
    ammsav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Motosikleti
    Racer 200 cc
    Akılcıl karar buna denir bence..

  15. #1175
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    yaw kanuni yetkilileri görse afaroz edecek bizi mille soğuyo motordan

  16. #1176
    ammsav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Motosikleti
    Racer 200 cc
    Abi biz kimsenin hakkında yalan konusmuyoruz, olmayan birşeyi söylemiyoruz, rakip firmanında adamları değiliz. Biz sadece biz müşterilerine ilgili olmaya davet ediyoruz. ve ben eminim acılan 2 3 topic nedeni ile kanuni en az 20 motor kaybetti ve bu şekilde gidersede aynen devam edecek..
    Kendileri bilirler. Benim bilinçli bir tüketici olarak bu sorunları insanlara anlatmadığım sürece de onlarında bası yanacak. Ben bunu kendime yediremem kimse kusuruma bakmasın. Ya bu iş adam gibi yapılacak yada aynen devam

  17. #1177
    retox70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    KOŞUYOLU-İSTANBUL
    Alıntı NicemaN adlı üyeden alıntı
    sen bizim kanuni racer kullanıcıları başlığına bakta dün yaşadıklarımı bi gör motor şu an serviste ve 850 ytl masraf var...
    niceman sen motoru kurye gibi iş amaçlı mı kullanıyorsun,yoksa hobi amaçlımı?sormamın nedeni eğer iş amaçlı kullanıyorsan tüketici kapsamına girmezsin .tükoder den haber bekleme eğer kurye isen.

  18. #1178
    NicemaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    hayır dostum iş derken motosikletimi işe gidip gelmek için kullanıyorum daha doğrusu kullanamıyorum yani ben şu an tüketiciyim şirket falan diilim

    Alıntı retox70 adlı üyeden alıntı
    niceman sen motoru kurye gibi iş amaçlı mı kullanıyorsun,yoksa hobi amaçlımı?sormamın nedeni eğer iş amaçlı kullanıyorsan tüketici kapsamına girmezsin .tükoder den haber bekleme eğer kurye isen.
    www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri

  19. #1179
    ammsav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Motosikleti
    Racer 200 cc
    Alıntı retox70 adlı üyeden alıntı
    niceman sen motoru kurye gibi iş amaçlı mı kullanıyorsun,yoksa hobi amaçlımı?sormamın nedeni eğer iş amaçlı kullanıyorsan tüketici kapsamına girmezsin .tükoder den haber bekleme eğer kurye isen.

    Eger bu bir prensip yada kanunsa Bence cok sacma. olurmu öyle şey. kurye tuketici sınıfına girmiyormu ?
    Onlarda para verip alıyorlar bizim gibi ve haklarını dibine kadarda kullanabilirler

  20. #1180
    NicemaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    yok ticari amaçlı kullanımlarda özel satış anlaşmaları geçerli oluyor ve onların davalarına farklı bir birim bakıyor adliye de...

    Alıntı ammsav adlı üyeden alıntı
    Eger bu bir prensip yada kanunsa Bence cok sacma. olurmu öyle şey. kurye tuketici sınıfına girmiyormu ?
    Onlarda para verip alıyorlar bizim gibi ve haklarını dibine kadarda kullanabilirler
    www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 60 kullanıcı var. (0 üye ve 60 misafir)

Bu Konudaki Etiketler