sağol serkan usta :D yardımların iyi düşüncelerin için sabırsızlıkla motoru götürüp çıkacak sonucu bekleyeceğim . çok merak ediyorum ne kadar kötü diye
sağol serkan usta :D yardımların iyi düşüncelerin için sabırsızlıkla motoru götürüp çıkacak sonucu bekleyeceğim . çok merak ediyorum ne kadar kötü diye
siboplar pistonları biçimlendirmiş o derece demek
dediğin gibi şu anda durumlar hiç iyi deil o zman.piston işi sakat
o şekilde iyiki bi kazaya sebebiyet vermemiş motorun o durumu.
grank ve piston takımı komplemi değişcek vde pistonun zarar görmesi bloklarada zarar vermişmi abi
çok geçmiş olsun tekrar tekrar.
MotorSiklet HayaTTır
ozanım cok gecmıs olsun:(
uzuldum sımdı senın adına,
ustan altından kalkacaktır sıkma canını,
500 değil ama en az yıne 200,,,300 alabılır.
Umarım parca konusunda motor yatmaz,
pekı sebep olarak ne dedı ustan???
neden oluşmuş bu sorun???
bırde sana bu motoru AL SORUN YOK GULE GULE KULLANIRSIN dıyen usta kımdı???
Yanı sonucta bırıne gosterdın motoru???
Bır haftalık kullanım sonucu o sorun bırden olusmaz....
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
olan olmuş ne yapalım birde o sorun var demi birazdan bakınacağım bulamazsam ustanın üstüne yıkarım parçaları keçe ve contalar kaç para bilmiyorum diğer parçalar 500 felan tutuyor usta crankta al cuk oturur uzun süre gider dedi. zorlamadan olmuş neyse problem değil yapılsın önemli olan o kullanırım epey bir süre inş sorunsuz
battım ben :D sırf 1100 tl parça parası verdim sağlam olsun diye krank ve pistonlar contalar komple aldım sıfırlancak motor vay arkadaş ya
serkan abi sana bişey danşcam benim sağ egsozda motora gaz verip çektiğimde pat pat ses geliyor soldan gelmiyor acaba sebebi ne ses süper ama o patlama sesi beni deli ediyor cvbını bekliyorum.teşkkrler
MotorSiklet HayaTTır
contadan hava alıyor olabılır
egzos'ta delık olabılır,
biri dierinden daha tıkalı olabılır...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
egsozu inceledim hafif bi çizilme olmş köşede elimi uzatıp gaz verdim ordna hava kaçırmıyor gibi geldi ama yinede bi kaynak attırıyım ben oraya.
usta bu motorlarda öyle dedi sibopa yakın olan egsozdan gelir öyle ses dedi ama öncedn bu kadar sık gelmiyordu heralde o çizikten kaynaklanıyor.
yinede sağol serkan abi
MotorSiklet HayaTTır
egsozu yaptırmadımda debbriyajı yaptırınca bi hız denemesi yapıyım dedim :
motor harika gidiyor ses kesildi :D 140 zorlanmadan vurdu : devire pek dikkat etmedim ama motorda süper ivmelenme var ses desen o biçim özellikle 120 de ses öyle keyifli çıkıyorki beni zevkten zevke sokuyor :
bide serkan abi bişey sorcam benim bu grenajlarla ilgili sorunum var depoyu felan tam oturtuyorum ama grenajlar tam delikleri oturmuyor izalamıyor zar zor kastırarrak takıyorum grenajları sebebi ne olabilir.yardımların için tşekkürler
MotorSiklet HayaTTır
o grenaj denk gelmeme sebebı kafa demırının yamut-k duruyor olması olabılır,
cunkı kafa demırındekı lastık yuvalar denk gelınce grenaj saglı sollu oturur,
onun dısında aynaların sıkıldıgı yuvalarının orasıda grenajların yamuk oturmasını saglar...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
kanuni racer alacam dedim windy mi satıp tüm ustalar windy ni kullan satma dedi
egsoz patlamasından kafayı yiycem valla az kaldı
motorun gidişinden kaçışından şikayetçi deilim gayet memnunum fakat sağ egsozun gazı bırakınca patlaması beni deli ediyor bi çözüm yolu yokmu yardım edin
forumlarda okuduğum kadarıyla egsoz patlaması çiğ benzinin egsozda patlamasından oluyormuş.buda ateşlemenin yetersiz veya bozuk olmasından kaynaklanıyormuş.acaba benim motorun ateşlememi kötü bi fikir verirmisiniz egsozu yaptırdık ufak bi çatlağı adam yapmayı unutmuş ordan kaçak var orayı paröağımla tıkıyorum ama yine yapıyor patlamayı.sorun ateşlemedemi lütfen yardım
MotorSiklet HayaTTır
ve sorunum çözüldü gerçi artık bu forumu okuyan kimse yok ama ben yinede yazıyım belki birinin işine yarar
egsoz patlamasının sebebi karbüratör ayarsızlığından kaynaklanıyormş.benim karbiratörün hava ayar civatası bozulmuş sebebi oymuş
usta düzeltti ve sorunum ortadan kalktı.oh be dünya varmış gerçekten
MotorSiklet HayaTTır
sorunun çözüldüğüne sevindim,
millet egzos patlatsın dıye ugrasıp duruyor sen susturmaya calısıyorsun
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
izmirden satan varmı arkadaşlar ?
serkan abi ben fazla ses istemiyorum:D böle daha güzel oldu motor ne o gazı saldığımızda pat pat çatşma var gibi :D
o sorunu çözdükte başımıza bi sorun daha çıktı.moralim altüst oldu.
motorumda debriyajı yaptırmadan önce titremeden eser yoktu.yaptırdıktan sonraki bir kaç denememdede yoktu.ama şimdi motorum titremeye başladı devir 7000 lere geldiğinde özellikle kendini çok belli ediyor bu titreme. kafayı yemek üzereyim motor bağırıyor ama eskisi kadar süratli gitmiyor.
örneğin önceden o bağırmaya göre motor 3. viteste 90 a geliyorsa şimdi 80 i zor görüyor tmm bassam gitcek ama rahatsız ediyor titreşim korkuyorum basmaya
bunun sebebi ne olabilir serkan abi debriyaj balatalarımı sorun çıkardı balansör dişlisiimi sorunlu siboplarmı sorunlu gerçekten çok moralimi bozdu.yardımların için teşekkürler
MotorSiklet HayaTTır
motoru yapan ustana danıssan daha ıyı olacaktır,
balansor dişlilerınde SENTE vardır,
sente kayık olabılır,
dikkatlıce bakmak lazım,
debrıyaj balataların cok kalıtesız ıse eger onlarda sorun yapabılırler...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Şu an bu konu içerisinde 36 kullanıcı var. (0 üye ve 36 misafir)