:D renkler canlıda bu senin motorun jantlar öldürüyo beni :D metalik renk daha bi yakışırdı :D
:D renkler canlıda bu senin motorun jantlar öldürüyo beni :D metalik renk daha bi yakışırdı :D
dostum yağ olarak 10/40,,,,15/40 yarı sentetik motor yağı kullanacaksın,
yaz aylarında 20/50 uygundur hava ısınıyor ve motorda ısındıgından yeterınce ıncelıyor,
mıktarına gelınce,
1200,,1300 gr kadar koy ve 5...10 dk çalıştır,,
sonra düz bir zemine getir motoru 5...10 dk bekle ve yağ çubuğundan seviyesini kontrol et,
seviye tamamlandıgını göreceksin.
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Aklıma bir şey daha takıldı. Sormassam içimde kalacak kafamı kurcalayacak.
Yaz aylarında ince yağ mı kullanılıyor. İnce yağ kullanılıyorsa kullanılmasının sebebi nedir ?
Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...
0 Rh (-)
yaz aylarında 20/50 yanı kalın yağ daha ıyı oluyor,
çünki,
hava sıcak,,motorda daha geç soğudugundan ınce yağ onca sıcağa maruz kalınca SU misali kıvam alıyor,
daha kalın yağ yeterli miktarda incelmiş oluyor ve motora daha fazla yararlı oluyor...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
serkan usta :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8946728/detay/
böyle bir gösterge alsam kessem biçsem benim motorun göstergesine olur mu yani tellimi buda ?
bana bi yardımcı olurmusun motorun hız gösterge sorununu çözmek istiyorum
dostum hiçbir bilgim yok ne desem boş,
alıp denersin uydurabılırsen uydurursun uyduramassam onca parayı çöpe atarsın,
telli olup olmadıgını ve pazarlıgını yap aklına yatarsa aklındaki fiyatı ver işine gelirse al dene...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
hız göstergesının iç kısmı yanı ibresi oraya yapışık sabit.
bilgin olsun kırmadan çıkartmaya çalış,
devir saati çıkabiliyor ama,
Kolay Gelsin,
eğer bulabilirsen,
cbr gösterge iç camı yada YUAN ÇELİK 150 (cbr 125r çakması olan modelin) göstergelerine bak,
220 ibre var onlarda ))
ve telliler )))
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
işte bak burada
motoru yıkatırken ön tekere tazyikli su vurduruyorsun ve ibre kompresör sağlam ise yıkamacıda 220 km hızda çeviriyor
http://img509.imageshack.us/img509/6005/grnt012fn5.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/6...550edf91d0.jpg
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
bakındım epeyde kanuni bretonun yeşilyurt motordaki resmine baktım iç kısımları aynı ve dediğin gibi sökerken dikkat edilecek sadece çok söktüm daha önce ,,, 2. elde
kanuni breton göstergesi alınca o ne kadar doğru gösterecek ben orada takıldım yoksa bu gün alacağım düşünmeden
olmazsa ustama sorayımda oda yürügit diyor :D takıldığın şeye bak diyor alıyosun dandik motorları ondan sonra orası çat dedi burası pat dedi geliyorsun diyor :D
---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 14:50 ----------
serkan usta birde sana soracağım hep unutuyorum hız km saat kısmını söksem bizim buraya yakın organize sanayi var araç hız km saatleriyle uğraşan yerler var
versem ilgilenirler mi acaba ? yayı felan değiştirip test ederler mi ki söküp götürsem cumartesi
sanmıyorum,
şansını dene yınede...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Moturun yağını değiştirdim sonunda. Yağ aldığım yerde adam bana artık castrol'ün motosikletler için 15-40 yağ üretmeyeceğini ve piyasada çok zor bulacağımı söyledi. Bende 10-40 yağ aldım.
Fakat yağ kutusunun üstündeki resimde enduro'ya benzer bir motor resmi var. Bu adam bize yanlış yağı vermedi inşallah. Motor kanuni racer dedim tamam dedi. Racing tipi mi dedi .Evet dedim. Verdi bi yağ ama hayırlısı bakalım. Motoru yaka yaka öğrenecez bu işleri
0 Rh (-)
Seri motorcu kardeşim nedir bu yağ meselesi :D yağın üstündeki motor resimleri ne farkederki hiç bi farklılık göstermez
tamircine veya servisine gittiğinde bana 10 40 veya o anki mevsimine göre 15 40 sentetik motrsiklet yağı diyorsun onlarda yağı değiştiriyorlar bu kadar basit :D
veya işinin ehli bir ustaya gidiyorsan öyle bir ustan varsa de abi yağını değiştircem diye tmm.
benim yeşil racer yağ yakıyordu orta ayaklığa alıyordum motorda 500 gram kadar yağ kalıyordu yukardan ekliyrdum cam hizasına kadar dolduruyordum tmm.d Ama bu yöntemi tabikide size tavsiye etmiyorum :D
MotorSiklet HayaTTır
0 Rh (-)
anladım kolay kolay elinde kalmaz sağlam motor bizim motorlar en kötüsünde fazla yağ koyarsın oda keçelerden kaçırır bloklara sızar motorun yağ yakar o yağ bitne kadar. :D
benim motorun ben yağ yakma sorununu çözmedim motorun dişlileri berbattı yağ değiştirmek için yağğ tıpasını açtığımda yarım kilo dişli kırığı çıktı ama yinede diğer racerlardan iyi gidiyordu .d
bende sattım yerini bulunca yapıcak bişi yok.motor sohbetlerini severim faceden ekle istersen link bu http://www.facebook.com/e.sarikaya94 ekle konuşalım kardeşim .d
MotorSiklet HayaTTır
emre :D kız felan ekle kaynat hacı erkeklere verme face :D gençliğini yaşa :D
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)