Kanuni Racer Kullanıcıları
Reklamlar
-
12 Kasım 2011, 20:45
Reklamlar
-
12 Kasım 2011, 21:49
yenı motorun hayırlı ugurlu olsun,
dostum sizin orada sağlam motor bulunmazmı
yoksa sanamı rast gelmıyor
saglık olsun öncekınden guzele benzıyor
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
12 Kasım 2011, 22:01
racerci57
güle güle kullan kardeş... bu km den sonra düzgün çalışan racerlar genelde şansa kalmış bir şey...inşallah bir sıkıntı cıkarmaz.....
benım motor da 31000 de....bugun yağ aldım....PO 10-40...yarın yagını değiştireceğim....
-
13 Kasım 2011, 20:27
bu gün yedek parçaçıdan geçerken arka takozları aldım ,, bizim usta 1 aydır getirtmedi
bende geçerken aldım 4 tane doğru malzememidir onuda bilmiyorum kendim takarmıyım ya ?
-
13 Kasım 2011, 21:17
Oz@n-RCR200S adlı üyeden alıntı
bu gün yedek parçaçıdan geçerken arka takozları aldım ,, bizim usta 1 aydır getirtmedi
bende geçerken aldım 4 tane doğru malzememidir onuda bilmiyorum
kendim takarmıyım ya ?
http://b1111.hizliresim.com/r/f/j15l.jpg
o senın el becerine kalmış bir şey.... 2 liralık keçeyi ustaya taktırıyorsan,yağını değiştirmek için ustaya gidiyorsan bunu kesinlikle takamazsın....
ben takozların gecen sene motoru ıstanbuldan satın aldıgımda yola çıkmadan değiştirmiştim....ama onlardan kaynaklanan bir sorun yokmus...arka dişli bıraz gevşediği için boşluk yapmıs....ben takozlardan sanıp değiştirmiştim...
yalnız sayılarını unuttum...4 mü 5 mi...
yedek parça almadan önce buraya yaz da nerden temin edeceğin konusunda yardımcı olmaya çalışalım.... boş yere ustayı beklememiş olursun....
-
13 Kasım 2011, 23:05
hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle
birazda motoru kötüleme seziyorum konuşmalarınızdan
motordan şu ana kadar memnunum hız gösteriş ses hepsi on numara
debriyaj fren balataları güzel
bugünde bi kapışma oldu diğer racerlarla
biraz zorladım 4 viteste 120 yi vuruyor düzde gidişi kaçışı çekişi gayet iyi
sürüş keyfi inanılmaz güzel yükseklik kazandırılımış aşırı hoş
egsozları geri çekilmiş egsoz sesi beni keyiften keyfe sokuyor süper
devir kesici yok tekleme yok muayne var polislik bi sorunu yok.
yani şu ana kadar memnunum güzel bahsettiniz kadar abartılcak kadarda kötü deil.herşeyiyle tatmin edebiliyor kullanıcısını.d
inş üzmez beni şans artık .d
MotorSiklet HayaTTır
-
13 Kasım 2011, 23:36
ferhatkars adlı üyeden alıntı
o senın el becerine kalmış bir şey.... 2 liralık keçeyi ustaya taktırıyorsan,yağını değiştirmek için ustaya gidiyorsan bunu kesinlikle takamazsın....
ben takozların gecen sene motoru ıstanbuldan satın aldıgımda yola çıkmadan değiştirmiştim....ama onlardan kaynaklanan bir sorun yokmus...arka dişli bıraz gevşediği için boşluk yapmıs....ben takozlardan sanıp değiştirmiştim...
yalnız sayılarını unuttum...4 mü 5 mi...
yedek parça almadan önce buraya yaz da nerden temin edeceğin konusunda yardımcı olmaya çalışalım.... boş yere ustayı beklememiş olursun....
yaw karbüratörü söküp temizleyip taktım bu vız gelirde :D olay 5-10 tl değil değer mi ? olayı yani elimi kolumu yağ yapacağım vs vs birde ekstra bi alet gerekiyordur felan diye sordum :D
2 tl lik keçeyi ilk defa görünce :D mecbur ustaya taktırıcan sincandan yaycılara gidersen 15 tl yakıt yakar 2 tl de keçe 17 tl 5 tlye el değmeden taktırmaksa pahabiçilemez
hava kararmasaydı çoktan takardımda kararınca yinede size bir sorayım dedim :D karbüratör olayına dönmesin içinde bilmediğim bi malzeme yay olur :D hiç sökmedim daha önce
istanbuldan iyi gelmişsin yaw onunla sende kaya gibi sabır varmış
-
14 Kasım 2011, 00:10
ozan kardeş 1 sene de 22000 km yı nasıl yaptım sanıyorsun....
istanbul dediğin 500 km lik yol.... zaten gezmeyi seviyorum...beleş yoldan 90-100 km hızlarla geldim....bolu dagında bı et yedım....
4 defa mola verdım....6 saat felan sürmüştü....
benım motor 100 km de 3 litre felan benzın yakıyor....senın sıncan-ulus 15 tl demişsin o ne öyle....
biz sordun keçeyi bizde tecrübelere dayanarakdan sana söyledik ama boşa söyledik....
o değermilerin hepsini topla da gör bakalım....değer mi değmez mi....
benim motora suana kadar yapılan daha dogrusu yaptıgım değiştirdiğim parçalarını söyleyim...
gaz teli değiştirdim.... 10 lira işçilik
debriyaj telini değiştirdim... 10 lira işçilik
2 defa km teli koptu onu değiştirdim....10 ar lira da işçilik...
lastiklerini değiştirdim... 40 lira işçilik...
arka takozlar ve fren balatalarını değiştirdim...takozlar için 20işçilik...----balata için 20işçilik...
ön fren balatalarını değiştirdim...10işçilik...
ön frenin hidrolik yağını değiştirdim....10 işçilik...
bayramın 4. günü ön frenin hidrolik yağ deposunu değiştirdim...20işçilik...
2 defa subap ayarı yaptım....40 ar liradan 80 lira işçilik...
1 defa karbüratör temizledim...20 işçilik...
zincir dişli setini değiştirdim...30 işçilik...
debriyaj balatalarını değiştirdim... 50 işçilik...
yağ pompalama sistemindeki yağ haznesini değiştirdim...50 işçilik...
ön camurluğun baglantı yerlerını 2 defa tamır ettım.... 20 şer işçilik...
şeker bayramında ön camurluk kopmle dağıldı yenıden alıp taktım... 10 lira işçilik...
1 sene önce motoru komple soydum...tüm grenajları söküp şaseyle birlikte güzeelce temızledım....en az 150 lira işçilik...
2 ay önce gene tüm grenajları soydum....ayrıca arka salıncagı ve amortisörü söktum....gene full temizlik yaptım....150 lira işçilik...
arka fren müşürünü değiştirdim....10 lira işçilik...
km kadranının lambası patlamıstı onu değiştirdim....10 lira işçilik...
arka park lambaları belkide 30 defa patladı her seferınde değiştirdim...en sonunda bıktım ve parkları led yaptım... 5 er liradan 150 lira işçilik... led yapmak en az 30 tl işçilik...
22000 km kullandım...ortalama 2000 km de yağ değiştirmiş olsam....11 defa yağ değiştirdim desek... +- 2 yada 3..... her seferınde 20 şer lira işçilik...220 tl...
ön ve arka tekerleklerdeki rulmanları değiştirdim....60 lira işçilik...
arka dişlinin ayrıca bir rulmanı var, onu da değiştirdim....sabah 8 de iskitler sanayiye gıttım...rulmancının önünde söktüm tekeri,
aynı ölçüler de bi rulman alıp taktım yerine...(rulmanı sökmek öyle kolay değil...heleki dağılmış ise) işim 30 dakika bile sürmedi... 30 lira işçilik...
kaba taslak bi hesap yap bakalım...bunların hepsini usta yapmış olsaydı....ne kadar işçilik ücreti çıkardı....
-
14 Kasım 2011, 02:35
evet 4 adet kaplin lastiği bulunuyor,
hazır sökmüşken fren balatalarınıda zımpara ile temizlersin unutma...
hehehehe
ben yaptıklarımı saysam aklınız almaz işçiliklerini :=)
burada pıyasadakı motorcular elektrık işlerıne saatlık 30 lira alıyorlar
ben pıyasaya subap ayarını 15 lıradan yapıyorum,
karbüratör temizliğinide aynı şekılde 15 lıradan yapıyorum,(benzınle yıkandıgından benzınıde benden bu arada )
keske ist'da olsaydınızda onca işçilikten kar etseydınız
ben arkaya DİSC yapıcam dıye pazar sabah 10'dan akşam 6.30'a kadar arkadaşın torna atölyesini zaptetmıştım
alın size pahabıçılemez bi işçilik,
yakılan elektriğemi fiyat biçersin,
pazar mesaisinemi???
yoksa onca uğraşmayamı
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
14 Kasım 2011, 12:07
-
14 Kasım 2011, 21:56
ozan abim yapar usta oldun be abi söke taka .d
bu ara bi merak saldım şu hız videosu işine tüm motorların var cbr 125 yamaha 125 felan bizim racerların yok.bizim motorların başı kelmi.d bende bi video çekicem hız vdeosu
kamerayı ibrelere tam olarak bakar bi şekilde nasıl sabitlerim bu konuda fikirlerinizi alabilrimiyim
MotorSiklet HayaTTır
-
14 Kasım 2011, 23:31
ben çekicem kamera var ama ibre doğru göstermiyor :D gösterse çoktan çekerdim diğerinde çekecektim havalar ısınmadı bi :D kısmet olmadı :(
-
15 Kasım 2011, 01:41
Oz@n-RCR200S adlı üyeden alıntı
ben çekicem kamera var ama ibre doğru göstermiyor :D gösterse çoktan çekerdim diğerinde çekecektim havalar ısınmadı bi :D kısmet olmadı :(
şansın yokmuş o zman ozan abi ben çekicem bi video n73 tlefon var bende iyi video çekiyo bi deniyim bakıyım.hem en son hzıınıda bi ölçerim 4 te 120 ye geldi 5 e atmadım :D
hayırlısı havaların iyi olduğu bi gün bi deneme yapıcam artık çd
MotorSiklet HayaTTır
-
15 Kasım 2011, 09:12
sen çekme hacı sen çekince adamların gözü bozuluyor bağrışma çığruşmalar oluyor :D sabit kamera ile çekicenki adamlar gibi süper olsun :D:D::D
-
15 Kasım 2011, 19:06
ahaha :D ilahi ozan abi bende sabitleyip çekcem zaten düz bi yolda .d ses konusuna gelince merak etme benden başka kimse olmycak bende 100 den sonra sesimi keserim zaten merak etme.ama illaki sen çekme bizden biri çekicek videoyu dersen boynum kıldan incedir .d
MotorSiklet HayaTTır
-
15 Kasım 2011, 19:38
:d TAMAM BEKLİYORUZ ÇEK BAKALIM :D
-
15 Kasım 2011, 20:36
racer 200 e yakışır bir video çekicem söz veriyorum hafta sonu olur büyük ihtmalle hayırlısı bakalım :D
MotorSiklet HayaTTır
-
17 Kasım 2011, 23:21
aslında bugün bi son hız denemesi yaptım 135 vurdu 5 te.
süper hızlanışı var 135 ten sonrada titreme yok devir 7000 leri biraz aşmıştı sanırım
yol bitti birazdaha zorluycaktım ama .d
3 te 100 4 te 120 ye geldi.ani bi deneme oldu.d kameraya çekcektim yoksa geçti artık bidahakine yani motordan çok memnunum hız konsuunda .d
yeşil motoru sattığım çocuk o su borsuna benziyen şeylerden kaynattırdı egsoza orjinali gibi ama seste bi değişiklik olmadı sebebi nerdir acaba
MotorSiklet HayaTTır
-
18 Kasım 2011, 00:23
benim windy ile 3.viteste 80i goruyom ben.ama şu sıralar bı sıkıntım var bi bakarsanız sevinirim http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...di-yardim.html
-
19 Kasım 2011, 10:22
racerci57 adlı üyeden alıntı
aslında bugün bi son hız denemesi yaptım 135 vurdu 5 te.
süper hızlanışı var 135 ten sonrada titreme yok devir 7000 leri biraz aşmıştı sanırım
yol bitti birazdaha zorluycaktım ama .d
3 te 100 4 te 120 ye geldi.ani bi deneme oldu.d kameraya çekcektim yoksa geçti artık bidahakine yani motordan çok memnunum hız konsuunda .d
yeşil motoru sattığım çocuk o su borsuna benziyen şeylerden kaynattırdı egsoza orjinali gibi ama seste bi değişiklik olmadı sebebi nerdir acaba
müdür bişeyi anlamadım ben 135 yapıyorsun :D 5 te nasıl 7000 deviri biraz geçiyor :D bu eskilerin ibre çok çok fazla gösteriyor galiba 135 vurman için en az 10 bin deviri geçmen lazım 5. viteste ön kaç dişli birde senin oda var :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler