20 gün beklemeden sonra motorumu aldım,vites musurum değişti sadece ama servis formuna yazdığımız bakımların hiçbirini yapmamıslar zinciri bile germemişler sasenın ordakı plastiği eritmiş allah bildiği yapsın hakkımı helal etmiyorum,bu zincir germesi tam olarak nasıl yapılıyo arkadaşlar? hangi takımlar lazım
Tekerleğin her iki tarafada eşit olmasımı gerekiyor..
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
evet yoksa teker yamuk oturur
çok dikkatli olun bu konuda hah
çok sağol serkan kardeşim,benimki bayağı gevşekmiş bi 3 cm esniyo nerdeyse,yarın kalkınca ilk işim onu sıkmak,bide bazen ön frene çok bastiğim zaman tok diye bi ses geliyo heralde direksiyon yataklarından onuda bi gösterecem boşluk var heralde ama servise değil bi 20 gün daha yatmasını istemiyom,servisle işim olmaz artık adi köpekler.
HERKESE MERABALAR.Serkan ustaya bir sorum olacak bu eksozu kuyruğun altına nasıl aldın bi zararı varmı?birde senin yaptığın gibi grenaj yapsak ne kadar tutar?
[COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]
arkadaşım bayağı gerilerde o konuyu yazmıştım fakat tekrarlayabılırım tabıkıde,
grenaj işine girmen için fıber glas yapan bir yer bulmalısın,
kendım becerırım dersen,
polyester ve ketenını alman yeterli,
sen yaparsan 40 lıraya çıkıyor,
fiberciye yaptırırsan 180 liraya yapıyorlar.
nasıl yapıldığı hakkında tüm bilgiler önceki sayfalarda mevcut aklında olsun...
__________________________________________________ ____________________________________
egzos için öncelıkle amortısorünü 2'lemelisin,
tek amortısorun yaylaması lastıgın egzosa değmesı demek çünki,
benım motor dahi artçım eğer 100 kg ve üzeeri olunca sert kasislerde değiyor.
o nedenle öncelıkle amortısorleri çiftlemeye ugrasmalısın,
sonrasında sağlıklı bir egzosçu bulup çift egzosu teke düşüreceksiniz ve boru kıvıracak egzosçu,
sağdan veya soldan istediğin yerden veya hangi kısım daha sağlıklı olacak ise oradan kuyruk altına cekecek boruyu ve elbette susturucusunu,
sanırım yeterınce açık oldu...
zaten attığım pek çok resimde nereden ve nasıl geçtiği açık ve net belli oluyor...
Kolay Gelsin...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
arkadaşlar dün emreyle beraberufak keçiören gezimizin fotoları
KALE-KULE-ŞELALE
güzel bir gezı olmuaşa benzıyor.
Allah Muhabbetınızı Daim Etsin...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
wallaha bence kendi işini kendin görmeye bak ben bişey anlamam ama kıra kırada olsa ögrenecem adamlara resmen yalvarıyon ya benimde öndisk sürtüyo buna ne yapa biliriz bilen varmı acaba
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:04 PM ----------
----------------------ÖzLeMişİm fOtoLArI GöRünCe aCayip oLDum YA___________________
( @ N € R >>dünyada ROMA,tr de SOMA
ön disc nasıl sürtüyor yahuu:s
o dısk değildir,
ön balatan bitmiş ve sonundaki metal kısıma dayanmış olabılır,
bir bak ıstersen.
dısc'in yamulması gerekıyor surtmesı için,
ve yamulması ıcınde saglam bır darbe alması gerekıyor...
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
serkan kardeşim bu yağ ölçümü en doğru şekilde nasıl yapılıyor,ben düz bir zeminde orta sehbayı açıp o şekilde bakıyorum ama arka teker havada kalıyo ozaman,sence doğru bir yöntemmi?
birde zinciri germek için arka tekeri sökemedim çok sıkı,sağ taraftakini biraz gevşetim ama içindeki mil ile beraber dönmeye başladı hayret ettim,soldakınıde gevşetemedim,bu seferlik paramla yaptırıyımda bi ustaya bidaha hep kendim yaparım
serkan abi makina sıfır ön diskten ses geliyor giderken ya salmıyor yada sürtüyor fren temizleme spreyi sıkıyom 2 gün sonra gine aynı makina daha 300 km
)))) Asıl hata bende buraya alır almaz foto atmadım ama daha bugün çekilme bi foto asılayım
makina daha 1 Haftalık bana kalırsa kapannasılmı sıkı geliyor nasıl gevşetebiriz sürünmeyi önlemek iiçin
Arkadaşlar bu makinanın uzun yolda zorlanmadan(redline girmeden) gidebileceği uygun hız nekadar acaba??
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:07 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:04 PM ----------
Hem tek kişi, hemde iki kişiyken olarak alırsam hız limitlerini daha yararlı olucaktır arkadaşlar..
Tekbir R1 No1 Denizli. .
wallaha ben daha yeni aldım bişey demem dogru olmaz
motor ön kısımda oldugundan sıkıntı yaratacagını sanmam,
sen o şekılde yap ölçümünü,
birde lastiği komple sökmeyeceksın zaten,
sen sadece gevşeteceksın ve 13 anahtar ile lastıgı gerı çekeceksın,
bırde usta o kadar iş için para alırsa bır daha o servıse veya tamırcıyede gıtme,
yapılacak iş 5 dk sürmüyor...
anlaşılan balatalarına mınık taşlar sıkışmış olabılır,
tabi gelen ses fare sesi gibi cıyaklıyorsa
balatalarının sökülüp zımparalanması gerekıyor...
ama fazla değil 30,40 km içinde geçmesı gerekıyor o sesın,
balata aşınacagından.
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)