selamlar.
20 bin km'deki inazumamı satıyorum. kazası yatması kalkması yok, plaka ilanda açık. lastikleri 2 gün önce sıfıra yakın bulduğum stock lastikleriyle değiştirdim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...7423256/detay/
selamlar.
20 bin km'deki inazumamı satıyorum. kazası yatması kalkması yok, plaka ilanda açık. lastikleri 2 gün önce sıfıra yakın bulduğum stock lastikleriyle değiştirdim.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...7423256/detay/
Merhaba arkadaşlar. 15.000 bakımına ne kadar ücret verdiniz? Neler değiştirildi? İyi sürüşler.
Merhaba,
Benim motorum 13 bin küsür kilometrede fakat sezon başladığı için değişmesi gerekenleri şimdiden değiştirdim.
Değişen parçalar
Buji (NGK iridyum): 40 TL
Soğutma Suyu: 10 TL
Hava Filtresi : 50 TL
İşçilik Masrafı: 100 TL
Bunların haricinde ben fren balatalarını da değiştirdim ama frenlerinin sağlam olduğunu düşünüyosan değiştirmene gerek yok. Ya da ustana güveniyorsan, değiştirmen gerektiğini belirtiyorsa değiştirebilirsin. GOLD marka balatalar gayet iyi balatalardır. 90-100 TL civarında bulabilirsin.
Yağını ve yağ filtresini en son ne zaman değiştirdiysen ona göre karar verebilirsin.
Yağ filtresi 25-30 TL civarında olması gerek. Yağ tercihin de sana kalmış.
Ama unutmamak gerekir ki 15.000 bakımından sonra uzun süre zincir yağlamak dışında bakım yaptırmana gerek kalmayacak. O yüzden biraz tuzlu gelebilir haliyle.
Kolay gelsin.
Doğru Hayaletfilo lokma anahtarı kullanmak daha sağlıklı olur. Motorunuzda kendiniz işlem yapıyorsanız ufak bir set çok iş görür.
arkadaşlar,
ayna için ve gidon uzatma için değerli yardımlarınıız lütfen
inazuma F
Life's for my own to live my own way
Merhaba Arkadaşlar ;
Bazı arkadaşlarım özel mesaj yolu ile Inazuma hakkında bazı fikirler almak istiyorlar , sorular soruyorlar. Ancak verdiğim yanıtlar gidiyor mu bilmiyorum. Forumun mesaj sistemine çok aşina değilim. Mesajı yolla diyorum ancak önceki ekrana geri dönüyor. Sonrasında da gönderilen mesajlarda falan göremiyorum verdiğim yanıtı. Bu yüzden yanıt vermediğimi düşünen varsa kusura bakmasın ve mümkünse buraya yazsın. Hem sorulan sorulara benim dışımda bilgisi olan arkadaşlar da yorum yapar , hem de belki bu soruların cevabını merak eden bir başkası da faydalanır.
Bugün biraz dolaştım. Hava oldukça güzeldi. Konuyu takip edenler için yağ değişiminde motul 7100 kullanmıştım. Yağ değişimi sonrası motorun çalışma ve performansından çok memnunum. Vites geçişleri ve devirlenmesi çok daha iyi.
Bir ikinci değişim zincir yağımı değiştirdim. Benim çocukluğumdan beri teknelere merakım var. Kendi külüstür teknemi de kendim onarır ve bakımlarını yaparım. Teknede kullandığım Castrol'ün lityum sabunlu bir gresi var. Kiloluk teneke ile alıyorum.
Bundan niye bahsettim. Bizim zincir spreyi olarak aldığımız motul ipone vb spreylerde de aslolan zinciri gres yağı ile yağlamak. Kullandığımız spreylerde de üç temel özellik var. Yağlama , korozyona karşı direnç , temizleme. Bu konuda tuzlu su içinde ve solventten zarar görmeyen denizde kullandığım gresi neden kullanmayayım ki düşüncesi sebebi ile bir test yaptım.
Son zincir temizliğinden sonra (temizlik için gazyağı ve yumuşak bir fırça kullanıyorum , sonrasında iyice kuruluyorum)elimle bu gresten uyguladım.
Zincir tamamen yağlandıktan sonra ise bir bezle fazlalıkları aldım. Bu yağlamanın akabinde 200 km kadar kullandım. Normalde kullandığım ipone zincir spreyi ile yağlamış olsaydım şu sıralar zincirimden ses gelmeye başlamıştı. Parmağımı gezdirdiğimde bazı yerlerin oldukça kuru ve yağsız olduğunu görürdüm. Ayrıca ciddi bir kirlenme de olurdu yağ üzerinde.
Lityum greste ise bunların hiçbiri yok henüz. Zincirin yağlanma seviyesi çok iyi düzeyde. Halen oldukça sessiz çalışıyor. Kirlenme de oldukça az.
Bunu yapın diye söylemiyorum tabii. Önerilen zincir temizleme spreyi ile temizle , sprey yağ ile yağla olacaktır mutlaka. Ama benim mekanik kafam diyor ki sanki bu spreylerle işi biraz daha kolaylaştırıp bizi kazıklıyorlar. Zira ürünler çok pahalı.
Benim uyguladığım yöntem temizlik aşamasında çok vakit alır. Gazyağı ile uzun süre bu gresi temizlemek için uğraşırsınız. Çünkü tutunması oldukça güçlüdür. Ancak benim için zincirin çalışması gözle görülür şekilde daha sağlıklı. Bu yüzden lityum gres kullanmaya devam edeceğim.
Son olarak Silivri tarafında sağda bir tekne gördüm bir mağazanın önünde. Bir an dikkatim dağıldı. Az kalsın öndeki arkadaşın bagajına selam veriyordum. Verilmiş sadakamız varmış.
Arkadaşlar ben de 5 mayıs itibariyle inazuma f sahibi oldum motor çok güzel maşaallah
teşekkür ederim bir sonuç alırsam haber veririm
slm...
15000 km lik inazuma dan sonra ktm almış birisi olarak hantal(!) makinelerinizin değerini bilin
Tadı damağımda kalan tek motosiklet diyebilirim, ktm de çok çılgın ama o konfor başkaydı be usta.
Fakat ben 0 km fiyatlarından ciddi muzdaribim, iyi lastik yok abs yok kaydırmalı debriyaj yok ama fiyat 16 kusur sanki biraz çok oldu.
Ve ikinci sıkıntı bana göre beyaz reng neden gelmiyor üzücü kanımca motoru tok gösteren gen güzel renkti.
Eski bir inazumaci olarak iyi forumlar !
Merhaba,
Dün biraz turladım motorla. Geri eve gelip park ettiğimde şöyle bir problem farkettim;
Vites boştayken yeşil boş vites lambası yanmıyor ve vites göstergesi normalde 0 göstermesi gerekirken hiçbir şey göstermiyor. Tura çıkmadan yeşil N lambası yanıyordu.
Sorun ne olabilir.?
merhaba
bende genelde arada boşluk verme imkanı olmadığında örnek 4 - 3- 2 yapıyor.debriyajı tazeleyince düzelyordu
slm
arka çamurluğu iptal etmeyi düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
Zincir temizleme ve yağlama için ne kullanıyorsunuz arkadaşlar, ne önerirsiniz? Bir de genelde kaç km de bir yapıyorsunuz?
Zincir temizliği için gazyağı kullanıyorum. İnce bir fırça ile gazyağı uygulayıp şıkır şıkır temizliyorum. Ardından bir bezle gazyağını iyice siliyorum. 15- 20 dk kuruması ve gazyağının uçması için bekleyip Castrol sprey zincir yağı ile yağlıyorum. Ve bunu 1000 km de bir uyguluyorum. Aralarda sürekli zinciri gerginlik ve yağ durumu açısından kontrol ediyorum. Ayrıca 1 kutu spreyi toplamda 6-7 kez falan kullanıyorum. Tabi bu benim sürekli temiz asfalt koşullarında kullanıyor olmamla alakalı bir durum. Değişik koşullarda bu veriler değişecektir.
ARKADAŞLAR,RÜZGAR SİPERLİĞİNİZDEN MEMNUNMUSUNUZ? MARKASINI ÖĞRENEBİLİRMİYİM.BEN PUİG TAKTIM AMA HİÇ FAYDA ALAMADIM.
cevap için teşekkürler, yalnız 1000 km de bir fazla değil mi? Ben genelde çevreden 300-500km duydum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)