Normalde böyle basmakalıp, hiçbir dayanağı ve derinliği olmayan fikirlere cevap vermem de ağır işsiz zamanıma denk geldin yazacağım, ve ileride kopyalayıp yapıştıracağım bir taslak olsun diye size cevap vermeye çalışacağım. Şimdi ;
A.selam ama inizuma değil Inazuma.
217 sayfalık kullanıcı sayfasına girip böyle bir cümle kurmanız çok yersiz. Motosikletin neyini kim abartmış ? Inazuma vadetmediği şeyleri sunmayan tek motosiklettir. Kesicisi var 250 cc motosiklet ile 200 gördüm diyen mi oldu ? Diğer motosiklet modellerine girin böyle tartışmalara daha çok rastlarsınız.
Neden diye sormazdım ama bunu yeni keşfetmiş gibi konuşmayın.
1-) Motosiklet alırken sadece yakıtına ve gidişine bakıyorsanız Inazuma'yı almayın.
2-) Şu kadar daha koyar şunu alırım mantığı sizi hiçbir yere götürmez. Evet sıfır Inazuma , Ninja 300 , Ktm duke 390 fiyatına MT 07 veya ikinci el 600cc alınabilir. Bu konuda bir yasa yok, kullanıcı ihtiyacına ve deneyimine göre motosiklet seçmekte özgürdür.
3 kez aynı hatayı yaptığınıza göre yazım yanlışı yapılmamış, Inızuma değil Inazuma. Yüksek hacimli motosiklet daha düşük devirde daha iyi performans veriyor diye alınmaz. Bakın size açık açık yazayım ,
Inazuma 250cc sınıfında yakan bir motosiklettir, evet. Cbr, Sym Wolf ve 250cc scooterlar'a kıyasla.
Inazuma 250cc sınıfında yavaş bir motosiklettir, evet. r25 artçı ile sürsün yakalayamazsınız. Cbr 250 gibi 170 üzerine çıkamazsınız.
Inazuma 250cc sınıfında ağır bir motosiklettir,evet. ktm duke 390 140 küsür kilo iken Inazuma 190 küsür kilodur.
Inazuma 250cc sınıfında tipsiz bir motosiklettir,evet. Motosiklet estetik anlayışı " kalıplı olsun,agresif olsun,gösterişli olsun" olan bir memlekette çok da beğeneni olmaz. Kafe önünde iş yapmaz.
Sadece bunlar mesele ise tekrar ediyorum almayın. Tüketici mal alırken kendi ihtiyacını ve bütçesini belirlerken kullanım amacı ve kriterlerini de belirlemelidir. Yakıt ve performans olarak Sym Wolf daha önde, alabilirsiniz. Ama Inazuma benim ilk 250cc motosikletim olmadığından bana sunduğu başka nitelikleri ile aldım. Siz sıfır parasına r25 de alabilirsiniz, ikinci el parasına Pulsar da alabilirsiniz. Çok da memnun da kalırsınız. Ama bu sizin doğru karar verip, benim yanlış seçim yaptığım anlamına gelmez.
150cc gibi gidiyor 500cc gibi yakıyor önermesi dayanak olursa, alınacak motosiklet kalmaz. Bu motosikleti alan insanlar tabi ki teknik özellikleri,yakıt sarfiyatı, fiyatını ve performansını bilerek alıyor. Bilmediğimiz bir şeyi söyler gibi yorum yazmak , bu paraya şunu alırım gibi önermeler yerine ötv,kdv ve benzin fiyatları gibi herkesin ortak derdi olan şeylerden konuşalım, ne dersin ?