Aslında kıyaslanır bana kalırsa, bende 60 bin km nin üzerine çıktım cbf 150 de ama inazuma alırsam kendi açımdan nasıl olur diye kıyaslıyorum, şöyle ki, mesela, ben bu motoru alırım, ama yolcu taşıma konforu cbf 150 ile karşılaştırınca nasıl, yakıtı biraz fazla olabilir ama ne kadar fazla. Mesewla cbf 150 ile 70-90 km-h arası uzun yol yapıyorum sıkıntısız, amaç actiaon değil, sıkıntıız ve konforlu uzun yok yapmak, inazuma alırsam bu hız aralığını kaç km-h aralığını çıkartalabilirim. Dimi. Niye kıyaslamıyim ki. Race kullanıp satarak inazuma almayı düşünen bi kullanıcı elbette kıyaslamasın. İstediğini de bulamaz beklediğini de bulamaz. Zaten böyle bi kıyaslama yanlış olur. Neyi kıyaslayacak, cbf 150 ile inazuma tarzlar farklı ama biri raceing, biri commuterde değil. Tamam biri commuter de
biri race ing değil. Hiç motoru olmayan biri karşılaştırırsa yanlış olur, hangisini alsam falan. Karşılaştırmanın bi lüzümu yok, özelliklerini araştırırsın, bütçene ve özellikleri hangisi sana uyarsa onu alırsın.
Ama cbf 150 kullan birinin karşılaştırmasında veya cbf 150 yi satıp inazuma almayı düşünürsem, cbf 150 de bulabildiklerimi inazumada bulabilirmiyim. Hangisini bulurum, hangisini ne kadar bulurum veya bulamam gibi bi karşılaştırmayı yanlış bulmuyorum. Yani vatandaş senelere binmiş, motor değiştirecek, kullandığı motor cbf 150 ise karşılaştırmasın mı ? Elbette teklik verilerini gücünü torkunu karşılaştırmanın bi anlamı yok. Nihayetinde yukarıda yazdığım gibi biri deve değil, diğeri pire değil. Karşılaştırma her koşulda cbf 150 ile cbf 600 arasında yapılıyorsa o başka, neyini karşılaştırıyosunuz, fakat cbf 150 ile kullanan birinin karşılaştırması elbette mantıksız değil. Çünki kağıt üzerinde farklı da görünse, tarz, şekil,cüsse olarak çok ta uzak sayılmazlar bana kalırsa.