Direk başlama motoru olarak düşünülebilir mi ki? Hani sakin bir kullanıcı için ne kadar sağlıklıdır? Şöyle güzelce koruma demirleri falan.
Direk başlama motoru olarak düşünülebilir mi ki? Hani sakin bir kullanıcı için ne kadar sağlıklıdır? Şöyle güzelce koruma demirleri falan.
BE
İnsan kendini bildiği sürece 250 cc'den zarar gelmez. Dikkatli, sakin olmak ve internetten olabildiğince kaynak okuyarak başkalarının tecrübelerinden faydalanmak gerekir. Motosiklet teorisi adlı kitap bugün hayatımı kurtardı örneğin.
delı gıbı arastırdım kursa gıttım egıtım aldım 125cc 11hp motor aldım aldıgım gun kapalı alan alıstırmasından sonra kendımı ıst kadıkoyde mınıbus caddesı denen yola attım heran bsy cıkabılecegı ordan bagdat caddesı ve dıyorum kı ıyıkı 125cc bır ıkı kere kaldırırken fazla gaz verdım zıpladı hopladı ama kucuk hacım stop ettı kontrol ettım belkı cabuk sıkılcam degıstırmek ıstıyecem ama en azından hayatta olucam benm tavsıyem 125cc dır...
1997 den önce 3-5 defa mobilete birde 2010 senesinde 2 kere scooter'a (ehliyet için) bindim. Kısaca deneyimsizim lakin eşeğini sağlam kazığa bağlayanlardanım gibi. 2010dan bu yana da motor sahibi olmak istiyorum. Aklımda motor cbf150'ydi. Forumlarda cbf başlıgında yüzlerce sayfa okumuşumdur. Gerek rahatlıgı, gerek sorunsuzluğu (tek tuk sorunlar oldugunu biliyorum) Ama en başından beride gerektiği zaman hızlı olamama konusu içimde soru işareti olmuştur.
Son gelen zamdan sonra (4550 oldu) ve birde Inazumayı görünce (hoşlaştım =) acaba 250cc? dedim. 2 senedir maddi sorunlar nedeniyle olmadı. Bir süre daha olmayacak gibi lakin motoru aldım mı da başlangıç/geciş motorundan çok uzuuun uzuun seneler kullanırım ben onu. Doğal olarak belli bir süre trafik vs olmayacak. Gerekli sürüş donanımına eriştiğimde (trafikte rahatca sürebilmek) yavaştan gece trafiginde turlarım. Zaten yoğun saatlerde falan İstanbul trafigi biraz ürkütücü. Mecbur kalmadıkca kalabalığa karışıcağımı sanmam.
Uzun lafın kısası evet, Inazuma ile başlayabilirim sanırım. (kaç ay belki yıl sonra alabilirim orası bilinmez =)
BE
Malum 250 cc sınıfında Ninja 250, CBR 250r, GT250r motorları kıyaslamasında neredeyse hergün bir başlık açılıyor "HANGİSİ" diye... Sınıfdaki yoklamada hep eksik gözüken Suzuki'de GW250 inazumasının fiyatını 9.845 TL olarak açıklamış. Diğer 3 kardeş gibi supersport edasında değilse bile suzuki markası olarak 250 cc sınıfında bu fiyatla nasıl iş çıkartır sizce ne dersiniz?
o sınıfta birde sym var ki...
hakkı yenmeyecek cinsten..
lakin;
suzuki ve sym yanlış fiyat politikası uyguluyorlar...
grenajları motor fiyatına çıplak motor satma derdindeler...
tutarmı?
10 tane satılacaksa o fiyata ancak 2 tane satarlar...
Bu konu aşağıdaki linkte ayrıntılı olarak var.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ma-250-cc.html
'' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''
10.000 tl yi geçmedikleri sürece o fiyata çok iyi iş yaparlar bence, şuan için hayalimdeki motor bu.
bence yapar...fiyatı ucuz tutulmuş..güncel olmayan bilgilerime göre ekimde geliyo...ekimde gelecek motor için uygun fiyat..ekim fiyatı bu olmayacaktır muhtemelen..suzukinin genel fiyat politikasını baz alarak söylüyorum...
yalnış düşünüyosun motorun fiyatı sadece grenajdan ibaret bi şey mi?
tabikide hayır sende gt 250r var sanırım onda grenaj bol diye bol para vermişsin sanırım şuna kalıbımı basarım o grenajsız inazuma bu fiyata alabileceğin hyosunglardan daha sağlam daha iyi duran bana göre daha şekilli ve daha uzun ömürlü bi motor sen grenaja para verebilirsin ama ben ve benim gibiler genelde rahatlık ve sorunsuzluk ararlar ve bunu suzuki gayet iyi şekilde karşılıyor ve iyi bi fiyata bunu sağlıyor
HONDA
CBF 150-CBF 500-CBF 1000
arkadaşım inazumanın özelliklerini incelemen yeterli. sym ve hyosung yabana atılacak markalar değiller ürünleri f/p olarak çok iyi gösteriliyor ancak suzuki ile kıyaslanmamalı. suzuki kalite üreten bir firma.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
suzukının gostergelerı nınjaya takalım nınja alalım derım:D saka bır yana beklıyorum gelınce gıdıp ıncelıcem.
Hocam mesele sağlamlık değil ancak 9500 gayme bile naked tarzı 250cc bir motosiklete fazla
örneğin
Nasıl ki cbr 125 tvs apache yada cbf150 ile aynı para değil ve olması beklenilemezse
Aynı şekilde bir cbr 250 ile suzuki inazuma da aynı fiyat olmamalı. Bana kalırsa 250cc naked bir motosiklete 9000 üzeri verilen her kuruş haksız yere alınıyor. Yani sonuçta diğer racing motosikletlere göre bir artısı yok üstüne üstlük eksisi var. Bu durumda da aynı parayı vermek açıkçası benim içimden gelmez
10 sahife var o yüzden dikkatini çekmemiş olabilir. Gerçi önemli de değil.
Suzuki yetkilileriyle epey bir süredir Inazuma ıle ilgili görüşüyorum. Yaz sonunda geleceğini ,fiyatının 9850 tl olacağını söylediler ama motor geldiği zaman 9850 tl sözünü tutabileceklermi ben de merak ediyorum.
'' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''
tamamen tercih meselesi 250cc sınıfında naked makine yoktu sym hariç oda japon değil. Suzuki lastiğine kadar japon hiç bir parçası çinde üretilmiyor dolayısıyla fiyat olarak pahalı. Motor ömrü olarak bence sıkıntı yaşatıcak bir motor olmaz kalitesi belli. Üzerindeki gösterge panalinden bile kalite olduğu belli hangi modelde bu panel var cbr damı ninjadamı? Gelmeden önce tahminim 13bin tl civarındaydı bakalım gelince ne olucak. Param olsa düşünmeden alır yıllarca kullanırım. Şimdiden daha 1 sene oldu olmadı cbrdan gelen sesler konuşuluyor mekanik olarak ömrü nedir bilemiyoruz, ninja desen adam yıllardır aynı kasayı satıyor yeni makyajı gösterge panelini beyaz yaptı bildiğin midibüslerdeki panel yani sene olmuş 2012i... sorunsuzluk ve uzun yıllar kullanım için bence parasını hak eden bir motora benziyor.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
Fiyat makul hatta ucuz,dandik markaların 250 cc motorları 10 binden açıyor ağzını japon suzuki az bile demiş
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
birincisi mesajımda kıyaslama gördünüz mü?
orada sadece maliyeti baz alarak söyledim...
granajlı honda 9800 lira ise, granajsız bir motorun maliyet fiyatı daha düşük olur açısından..
umarım anlamışsınızdır bu sefer...
suzuki yi sizden çok daha iyi tanıyorum, geçmişte suzukim vardı, o yüzden bana anlatmayın sağlamlılığını...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)