Servisin Castrol yağından sonra gittim 4litresi 160tl motul7100 aldım. Zor ısınma, titreşim yok oldu. Öncesinde de motul5100 kullaniyordum. Yetkili servis diye gittim , mal ettiler motoru. Dahada berbat servise gitmem. Yer Ankara.
Servisin Castrol yağından sonra gittim 4litresi 160tl motul7100 aldım. Zor ısınma, titreşim yok oldu. Öncesinde de motul5100 kullaniyordum. Yetkili servis diye gittim , mal ettiler motoru. Dahada berbat servise gitmem. Yer Ankara.
Arkadaşlar bazı durumlarda vites geçmiyor ve göstergesi hiçbir rakam göstermiyor. Örneğin 3. viteste kırmızı ışıkta durdunuz vites ne aşağı ne de yukarı gitmiyor. Ancak debriyajı biraz bırakınca vitesler geçiyor (bas-çek yaparak) O nedenle duracağım zaman, hareket halindeyken vitesi boşa alıyorum. Bu motoru 0 olarak aldığımdan beri var. Bu normal midir? Umarım konuyu doğru aktarabildim.
mekanizma dönmez iken vites geçişinin zor olması normal. Motor dururken üçüncü dördüncü viteslerden boşa almak her motorda zordur. Motor yağı kötü olabilir. Dururken bu şekilde vites değiştirmek şanzımana da zarar verir. Vites değiştirirken ara gazı vermeyi unutmayın.Duruşlarınızı mümkün mertebe planlayın. Hele ki motorda rodaj yağı varsa çok normal. Yağ değişiminde motul 7100 10-40 kullanmaya çalışın.
Merhaba, 2014 yılında yüksek cc'ye geçme amacıyla inazumamı satmış fakat beklenmedik bazı nedenlerden ötürü yeni motor alamamıştım. Şimdi ise yüksek cc'ye yüksek fiyat ve işletme giderleri nedeniyle sıcak bakmıyorum. Tekrardan sıfır km inazuma (Bu sefer F) almayı düşünüyorum. Yalnız sadece abs olmaması beni düşündürüyor. Alternatifler de çoğalmışken 18 bin TL abssiz bir motora verilir mi fikirlerinizi almak isterim. Teşekkürler.
Inazuma'sını satmak isteyen özel mesaj atabilir.
abs gerçekten gerekli,o paraları verecek iseniz mutlaka abs li olsun derim.
Birçok motorla lastik iyi olmasına karşın tehlikeler atlattım,
inazuma ile bu hiç başıma gelmedi. nedeni basit, amortisör kalitesi.
abs tabiki olsa iyi olur ama inazumanın kararlı yapısında saçmalayacak bir durumla karşılaşmak için
sınırları çok çok zorlamak lazım görüşündeyim.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
izmirde yaşayan sayın inazuma kullanıcıları sizden ricam lastikleri hem satın alıp hem de değiştirtebileceğim yerler için tavsiye vermeniz. bu işi suzuki servisleri yapar mı? bilginizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
www.motolastik.com
Motosiklet lastiği konusunda, sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin en iyi firmalarından biridir.
Sevgili inazuma kullanıcıları, elimde inazuma'ya slip on egzoz takmak için gerekli olan sağlı ve sollu iki adet titanyum(leo Vince) ara boru mevcut düşünen irtibata geçebilir. Hayırlı sürüşler .
6. viteste 60 ile giderken deviriniz kaç oluyor sizin?
Benimki 6bin devirde oluyor. Biraz fazla geldi bana.
Devir saatinizde bir problem olabilir mi?
Ybr 125 kullanıcısıyım, 5. vites 5000 devirde 60km yi görüyor. (devir saati 12000)
tamam o zaman zincir dişlilerinin oranıyla oynanmıştır. Çünkü inazuma dişliden hız ölçümü yaptığı için ve yeni dişli oranına göre okuyucu sistem kalibrasyonu yapılmadığı için hızı yanlış gösteriyordur. 6. vites 7000 devirde 100kmh civarı hız yapan bir motorun 6. vites 6000 devirde 60kmh hız yapması saçma olduğundan en saçma fikirler dahi aklıma geliyor. Ben bindiğim motorların kaçıncı viteste kaç yaptığı gibi bilgilerini aklımda tutamam çünkü sadece devir göstergesine bakarım. hız göstergesine sadece radar gördüğümde bakarım.
Evet 60km değil 80km imiş, aklımda yanlış kalmış bugün baktığımda gördüm. Aklım başımdan çıkmıştı noldu bu motora diye :D
Yalnız başka bir sorunum var. Motor gerçekten çok yakıyor. Tamam 6-9bin devir arası kullanıyorum genelde, yüksek biraz fakat bu kadar çok yakmaması gerek. Depo doluyken 130km gittim. 2 diş benzin kaldı.
13.3/5=2.66LT yapıyor.
3 diş = 7.98LT yapıyor. 8LT diyelim. 130km'de 8LT benzin yakmış. 100km'de 6LT yapar. Almayı düşünen varsa aklında bulunsun. Daha yüksek tempoda kullansam motoru demekki 7-8litreye kadar yolu var bunun.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)