Suzuki Inazuma Gw 250/ Inazuma F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
14 Haziran 2015, 20:26
arslan26 adlı üyeden alıntı
Arkadaslar 2. Bakima yaklasti motorum, bugun motoru isitip dinlendirdikten sonra tam dik pozisyona getirip yag seviyesine baktim H ve L cizgilerinin tam ortasinda seviye.. sanirim yag eksiltmis son 2000km dir surekli sehir disi ve oldukca devirli kullaniyorum sanirim bu yuzden eksiltti varmi boyle bir durumla karsilasan yani uzun km ler yuksek devirli kullanim sonucu yag eksilttigini fark eden
Bir kere tespitiniz yanlış yağ motor soğukken bakılır, çünkü motoru ısıttığınızda haznede ki yağ motor parçalarının içerisinde olacaktır o yüzden siz eksik gördünüz,
Normalde sizin motorlarınız yağ yakmaz.
Motor soğukken bakmanızı öneririm
Reklamlar
-
14 Haziran 2015, 22:06
Ya arkadaş yağ seviyesine nasıl bakılcağını bilmeden bakıyon bide inazuma yağ yakıyo diyosun Daha forumda yağ yakıyor diyen görmedim duymadım ben , ama elbet yağ seviyesi kontrol edilmeli . Size bi soru inazuma eğer yağ seviyesi düşük olursa kendini korumaya alırmı, yanı marşa basmayı engeller mi ?
-
14 Haziran 2015, 22:45
Mirkuza adlı üyeden alıntı
Ya arkadaş yağ seviyesine nasıl bakılcağını bilmeden bakıyon bide inazuma yağ yakıyo diyosun Daha forumda yağ yakıyor diyen görmedim duymadım ben , ama elbet yağ seviyesi kontrol edilmeli . Size bi soru inazuma eğer yağ seviyesi düşük olursa kendini korumaya alırmı, yanı marşa basmayı engeller mi ?
Motor soguk dinlenik halde ikende eksik gosteriyor ayrica ilk zamanlarda yag seviyesi normaldi, en son olcumu motor soguk iken yaptim eksikti daha sonra motoru calistirip isittim ve 15 dk civari dinlendirip tekrar olcum yaptim sonuc ayni, peki olcum yapmasini cok iyi bilen arkadasim nerde yanlis yapmisim bi zahmet atarlanmadan yazarsan yardimci olmus olursun
-
15 Haziran 2015, 00:02
sizlere bir sorum olacak...ınazumamı sattığım arkadaşım bana dedi ki Karadeniz gezisinde Varaderoya yetişmek için tapagaz bastım...tüketim 7 litreye yaklaştı dedi..uzun süreli gaz açma da bu 7 litre abartımıdır yanlış hespamıdır ya da doğrumudur...ben rodaj da (370.km de) sattığım için bunu deneme şansım olmadı...
-
15 Haziran 2015, 00:38
Motor soguk dinlenik halde ikende eksik gosteriyor ayrica ilk zamanlarda yag seviyesi normaldi, en son olcumu motor soguk iken yaptim eksikti daha sonra motoru calistirip isittim ve 15 dk civari dinlendirip tekrar olcum yaptim sonuc ayni, peki olcum yapmasini cok iyi bilen arkadasim nerde yanlis yapmisim bi zahmet atarlanmadan yazarsan yardimci olmus olursun
O zaman şöyle yapın motora 1 çay bardağı yada alırı kadar daha yağ ilave ediniz,yada komple yağı boşaltın kitapçığında yazdığı kadar yağı filtre değişimi ile birlikte ilave edin.sonrasında kontrol ediniz,ki sizin motorunuz garantide belki sizin motorunuza özgü bir sorun olabilir,tekrar aynı sorun nüksederse servise başvurursunuz.
-
15 Haziran 2015, 02:35
mete_han adlı üyeden alıntı
sizlere bir sorum olacak...ınazumamı sattığım arkadaşım bana dedi ki Karadeniz gezisinde Varaderoya yetişmek için tapagaz bastım...tüketim 7 litreye yaklaştı dedi..uzun süreli gaz açma da bu 7 litre abartımıdır yanlış hespamıdır ya da doğrumudur...ben rodaj da (370.km de) sattığım için bunu deneme şansım olmadı...
Yok 17 litre. Abi tamam biraz fazla yakıyoruz da o kadar değil ya :D Bu hafta içi Eskişehir/Aydın yapıcam yaklaşık 400 km, iki kişi ve motor alabildiğince yüklü olacak. Biraz da basarız muhtemelen. Burdan yazarım tekrar ölçümden sonra
-
15 Haziran 2015, 06:44
mehmetenis adlı üyeden alıntı
O zaman şöyle yapın motora 1 çay bardağı yada alırı kadar daha yağ ilave ediniz,yada komple yağı boşaltın kitapçığında yazdığı kadar yağı filtre değişimi ile birlikte ilave edin.sonrasında kontrol ediniz,ki sizin motorunuz garantide belki sizin motorunuza özgü bir sorun olabilir,tekrar aynı sorun nüksederse servise başvurursunuz.
Vakit ayirip cevapladiginiz icin tesekkur ederim, yag eksiltme durumunu yuksek devirli kullanmaya bagliyorum bakalim yag degisiminden sonra ne olacak
Tahminimce eksilen yagda 0.2ml civaridir, yag temin edip ekledikten sonra onuda paylasirim
-
15 Haziran 2015, 12:14
Vakit ayirip cevapladiginiz icin tesekkur ederim, yag eksiltme durumunu yuksek devirli kullanmaya bagliyorum bakalim yag degisiminden sonra ne olacak
Tahminimce eksilen yagda 0.2ml civaridir, yag temin edip ekledikten sonra onuda paylasirim
İnşallah tek seferlik bir eksiltmedir gerisi gelmez.
Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin
-
15 Haziran 2015, 14:46
Selam arkadaşlar Bugün harbiyede mavi inazuma f modelini gördüm direk aşık oldum. Karşısndaki kafeye oturdum 1 saat çay içip motoru izledim. Her bir çizgisine varana kadar bu kadar mı güzel motor yaparlar dedim. Mt 07 Satıp f modelini alacağım. Tam bir gezi motoru. ortalama ne yakıyor bu canavar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:34 ----------
exterminate adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar Bugün harbiyede mavi inazuma f modelini gördüm direk aşık oldum. Karşısndaki kafeye oturdum 1 saat çay içip motoru izledim. Her bir çizgisine varana kadar bu kadar mı güzel motor yaparlar dedim. Mt 07 Satıp f modelini alacağım. Tam bir gezi motoru. ortalama ne yakıyor bu canavar.
Şunu demeden geçemiyeceğim. Tek olumsuz tarafı fiyatı 15 Bin lira bari abs olsaymış bu kadar ağır makinaya neden koymazlar anlamış değilim.
-
15 Haziran 2015, 16:32
Herkes yine bol keseden atmis yag soyle olculur boyle olculur filan.
Buyrun bakin bakalim nasil olculurmus:
-
15 Haziran 2015, 17:03
reverse adlı üyeden alıntı
Ellerine saglik arkadaş, @mirkuza arkadasimiz bana yag ölcmesini bilmiyorsun demis ama yaptigim yontem dogru sayilir 3 dk degilde 15 dk beklettik
-
15 Haziran 2015, 20:46
onurordek adlı üyeden alıntı
Ankarada olan arkadaşlar için yazıyorum.
Siteden bakınca da anlaşılacağı üzere yetkili servis şu an sadece Endo.
Ben Ulusandan aldım motoru. ilk bakıma 300 lira verenlerdenim ulusanda.
5 bin bakımına Endoya gittim. 240 da oraya verdim.
Suzuki servislerinin yıkamaya dahi para almasının ötesinde bence Ankara özelinde de bir sıkıntı var.
İki servisi de beğenmedim. yaklaşım olarak. Endo ikisinin arasında ehveni şer konumunda benim için.
ben de 1000 km bakımında ulusan'dan 290 tl'lik kazık yiyenlerdenim. ayrıca "elektronik ortamda işleniyor" diyerek bakım kitapçığına da işlemediler. suzuki motor'a durumu bildirdim geri dönen olmadı. servislerdeki bakım fiyatlarının tutarsızlığıyla ilgili olarak bir kampanya başlatsak mı? herkese slm
-
15 Haziran 2015, 21:25
bortchu adlı üyeden alıntı
ben de 1000 km bakımında ulusan'dan 290 tl'lik kazık yiyenlerdenim. ayrıca "elektronik ortamda işleniyor" diyerek bakım kitapçığına da işlemediler. suzuki motor'a durumu bildirdim geri dönen olmadı. servislerdeki bakım fiyatlarının tutarsızlığıyla ilgili olarak bir kampanya başlatsak mı? herkese slm
Ben de durumu özetler bi e posta atmıştım Suzuki Türkiyeye,dönüş olmadı. sabit bi fiyat listesi olmadığı için her servis kafasına göre fiyat veriyor.
Ulusan da kaçırmıyor fırsatı. Ben zorla almıştım bakımda neler yapıldığına dair bi çizelge mesela.
Titresim ve ilginç bi sesten şikayetim devam ediyor. İki serviste ilgilenmiyor. Hep yuvarlak cevaplar veriyorlar. Yargı yoluna gideceğim muhtemelen.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
Bir de arkadaşlar. motosikletin 5 bin bakımı yapıldı, 6 300 km de felan 'Maintenance' uyarısı çıktı. Buna nasıl bir anlam yüklemeliyim _?
-
15 Haziran 2015, 23:12
onurordek kardeş o Maintenance servis uyarısı ve serviste ayarlanıyor, yani ekrandan ayarlıyor 5.000 Km de yansın şu km de yansın gibi titreşim ve ilginç bir ses demişsin biraz daha detaylı yazarmısın ? ne gibi ses ne gibi titreşim
-
16 Haziran 2015, 10:36
Slam akadaslqr tva apache mi sattim dun e yeni motor alma vaktide geldi inazuma alinirmi acikcasi butun forumu okuyacak kadar musait degilim is guc . 7 8/binlik bse bakiyordum.ama kredi cekip ikinci el bi unazuma alabilirim yakiti son hizi gizlanmasi sehir ici sehirdisi kullanimi yedek parca ve bakim fiyatlari hakkinda bilgi verebilirseniz cok sevinirim
-
16 Haziran 2015, 11:08
antilop_skul adlı üyeden alıntı
Slam akadaslqr tva apache mi sattim dun e yeni motor alma vaktide geldi inazuma alinirmi acikcasi butun forumu okuyacak kadar musait degilim is guc . 7 8/binlik bse bakiyordum.ama kredi cekip ikinci el bi unazuma alabilirim yakiti son hizi gizlanmasi sehir ici sehirdisi kullanimi yedek parca ve bakim fiyatlari hakkinda bilgi verebilirseniz cok sevinirim
7-8 bine pulsar düşünüyosun herhalde.
Eğer kendini çok zorlamayacaksa inazuma al derim.Son hız 155 diyolar ama ben 150 görebildim.
Yakıtı km'de 20 kuruş yakıyo benim motorum.
Ara gazlamaları ve yokuş performansı çok iyi seviyede.
Uzun yolda beni yormadı hiç.Her seferinde artçılı yol yaptım .Artçı rahatlığı da gayet iyi.(Rüzgarı hariç tutuyorum ama iyi bir cam takmadığım için rüzgar yoruyo insanı.Ama suç bende motorda değil.)
Herşeyiyle çok keyifli bir motor.
Yedek parça sorunu pek yok ama birazcıkda olsa pahalı sayılabilir parçaları.
1000 bakımı 180
5000 bakımı 95
10000 bakımı 330
Bir kere aynasını kırdım 80 lira.Ayrıca ön ve arka fren balatalarını da değiştim.Ön balata 80 .Arka balata 115 lira.
Çok aşırı bir pahalı değil.Tabiki de bi apache değil parça ucuzluk konusunda.
Bence tek handikapı arka freni.Belki de lastiğimden dolayıdır bilemiyorum.Ama doğru ön arka fren kombinasyonuyla onu da aşabiliyosun.Yine de arka frenine çok güvenemiyorum nedense.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:00 ----------
Mirkuza adlı üyeden alıntı
onurordek kardeş o Maintenance servis uyarısı ve serviste ayarlanıyor, yani ekrandan ayarlıyor 5.000 Km de yansın şu km de yansın gibi titreşim ve ilginç bir ses demişsin biraz daha detaylı yazarmısın ? ne gibi ses ne gibi titreşim
Maintance uyarısını resimdeki gibi ayarlayabilisiniz.
-
17 Haziran 2015, 03:40
Ben de durumu özetler bi e posta atmıştım Suzuki Türkiyeye,dönüş olmadı. sabit bi fiyat listesi olmadığı için her servis kafasına göre fiyat veriyor.
Ulusan da kaçırmıyor fırsatı. Ben zorla almıştım bakımda neler yapıldığına dair bi çizelge mesela.
Titresim ve ilginç bi sesten şikayetim devam ediyor. İki serviste ilgilenmiyor. Hep yuvarlak cevaplar veriyorlar. Yargı yoluna gideceğim muhtemelen.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
Bir de arkadaşlar. motosikletin 5 bin bakımı yapıldı, 6 300 km de felan 'Maintenance' uyarısı çıktı. Buna nasıl bir anlam yüklemeliyim _?
"maintenance" bakım demektir. slm
-
17 Haziran 2015, 05:29
bortchu adlı üyeden alıntı
"maintenance" bakım demektir. slm
tamam bakım demek de 5 bin de değil de bakım felan yapıldıktan sonra 6 300 de uyarı çıktı.
Ben bu durumu sormak istedim.
tamamen bakımı hatırlatan bir şey ise 5 bin bakımını 6 300 de hatırlatması normal mi?
Titreşim ve gelen ses konusunda ayrıca yazacağım inşallah.
-
17 Haziran 2015, 06:42
tamam bakım demek de 5 bin de değil de bakım felan yapıldıktan sonra 6 300 de uyarı çıktı.
Ben bu durumu sormak istedim.
tamamen bakımı hatırlatan bir şey ise 5 bin bakımını 6 300 de hatırlatması normal mi?
Titreşim ve gelen ses konusunda ayrıca yazacağım inşallah.
Sanirim ilk bakim 1300 km de yapildi. Servis, bakim araligi olarak 5000km sonrasi olarak ayarladiysa 6300 de yanmis olabilir diye varsayim yapiyorum yoksa bakim araligindaki maintenance yazisi 5000 veya 5500 gibi 500 ün katlarindami uyari veriyor onu da bilmiyorum
-
17 Haziran 2015, 23:31
Arkadaşlar özellikle siz Inazuma kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bir durum ;
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3648535
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)