Eğitimleri kova ile döker gibi bir kerede almak en iyi fikir olmayabilir.
Adım adım, eğitim sonrası hazım süreci ve sonraki eğitim şeklinde ilerlemek de bir yöntemdir.
Eğitimleri kova ile döker gibi bir kerede almak en iyi fikir olmayabilir.
Adım adım, eğitim sonrası hazım süreci ve sonraki eğitim şeklinde ilerlemek de bir yöntemdir.
çok güzel anlatmışsın hocam, klavyene sağlık.
6 saatlik bir eğitim 500 tl +225 harç vs. kabaca 750 ye gelecek ehliyet (b den a2 ye geçiş)
yüzbinler harcayıp iyileşmekle uğraşacağımıza 3-5 bin lira ile sağlam önlemler alınması çok daha akıllıca.
inazuma ile başlayacağım ancak yaz günleri hariç (trafik daha az yoğunlukta) şehirde pek motor kullanmam. marmara bölgesinde 1-2 günlük keyif turları için almak istiyorum motoru.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
temel eğitimden sonra Hondanın eğitimlerine katılmayı düşünüyorum.
Beyler bayanlar merhaba,
Yeni bir motor kullanıcısıyım, daha önce sadece scooter tecrübem var. Eğitimlerde kullancığım cb vs leri saymıyorum. Yaş 40, tecrübe az, 20 yıllık araba sürücüsüyüm.
Sormak istediğim şöyle bir iki şey var, bilenler cevaplarsa çok sevinirim.
Inazuma yı alalı bir kaç gün oldu. 2014, 5bin KM de aldım. 6 bin bakımı var galiba, değil mi? Ortalama ne kadar tutuyor, biliyormusunuz?
Birde 6.vites, 5bin devir de yaklaşık 85-90Km civarında hıza ulaşıyor, normal değerler değil mi bu?
Son sorum ise devirlerle alakalı. 5.500-6.000 devirlere kadar çok sakin, bu devirlerden sonra ise hafif titreşimler başlıyor, normalmidir bu? Gerçi titreşimden kastım sadece sürücüyü etkileyecek şekilde, yoksa motor da bir sallanma vs şeklinde değil.
iyi günler..
Selamlar ,
Honda Cbf 150'yi 28000km kullandıktan sonra İnazumayı 3000 km dir kullanıyorum.Almayı düşünüyosan sadece bir test sürüşü yapmanı öneririm.Ben test sürüşünden sonra zaten bu motoru almayı kafaya koymuştum.Ve herhangi bir konuda beni üzmedi.Test sürüşü yapacak bi yer bulamıyosan benim motoru bile deneyebilirsin.Problem değil.
Sorularını cevaplamaya çalışayım.
1- Motosiklet agresif mi? Yani dur kalklarda hemen tekere gelmek istiyor mu?
Normal kullanımda gerçektende tekere gelmez.
2- Motosiklet kaç bin devirden sonra titremeye başlıyor. (Yok arkadaş 5. vites 8000 devirden sonra motor güven vermiyor vs. söylemleri sizde kaç bin devirden sonra ortaya çıkmakta)
Motor hangi devirde olursa olsun güven veriyor.150 km hıza hiç çıkmadım ama.140 kmlere kadar bende herhangi bir güvensizlik vermedi.
Sadece yağmurlu bi günde 100le giderken gaza asılınca arka teker kıç attı.Sonrasında yağmurlu havada biraz daha dikkatli sürmeye özen gösteriyorum.
3- Motosiklet vites aralıklarını yazma imkanınız var mı?
Kullanım tarzına göre değişir.Agresif kullanacağın zamanlar devir saatini biraz coşturabilirsin.
5- 1.75 boy ve 65 kilodaki biri motora hakim olabilir mi? (Işıklarda olsun dur kalklarda olsun park ederken elle götürülürken Allah muhafaza düşmede vs. kaldırabilir mi?)
Motor aksesuarlarıyla beraber 200 kilo falan oluyor.Bu durumda motordan inerken dikkat etmek gerekiyor.Eski motorumu(cbf 150) park ettikten sonra biraz sürükleyip düzeltebiliyordum ama inazuma için bu öyle kolay değil.Ama üzerine bindikten sonra zaten ağırlığı hissedilmiyor.
6- Uzun yolda (300-500km civarı) ne kadarlık km/sa lik bir hızla yorulmadan rahat rahat gidiyorsunuz?
200 kmlik bir uzun yol yapma imkanım oldu.Ama yorgunluk hissi vermiyor.Sadece uzun cam almak rüzgarı kesmesi açısından iyi olabilir.
7- Şehir içi kullanımda sizin olumsuz bir görüşünüz var mı?
İlk aldığımda cbf150 ile geçebileceğim yerleri inazuma ile geçemeyeceğimi düşünüyordum.Ama öyle bişey olmadı.Gayet cbf gibi aralardan geçebiliyorum.
8- Motosikletin korna sesi nasıl? Diğer araç sürücülerine kendini fark ettiriyor mu?
Korna yeterli.
9- Aydınlatma sistemi nasıl? Gece sürüşünde, karanlık yerlerde önünüzü ve ileriyi net bir şekilde görebiliyor musunuz?
Aydınlatma gayet iyi olduğunu düşünüyorum.Gündüz vakti korna veya selektör yapmadan çoğu zaman arabalardan yol alabiliyorum.
10- Kronik bir arızası var mı? (Yağma yakma, soğukken hemen marş almama vb...)
Öyle bişey yaşamadım.
11- Motosikleti aldığında şunları yap yola öyle çık diyeceğiniz bişey var mı? (Kesinlikle tekeri değiştir, siperlik tak vs.. gibi)
Koruma demiri motor için olmazsa olmaz bence.Tekerlek fena değil.Ama yağmurlu havada üstte dediğim gibi kıç atmasının en büyük sebeplerinden biri de lastiktir diye düşünüyorum.Ama kuru havalarda gayet yeterli.
12- Yedek parça fiyatları nasıl?
Pahalı bence.Ama japon motorların geneli herhalde böyle.
13- Motosiklet şehir içi ve uzun yol yakıt miktarlarınız nedir?
şehir içi 20 kuruş civarı benzin yakıyorum.Uzun yolda yakıtı ölçmeyi deneyemedim henüz.
14- Motosiklet için ödediğiniz en son vergi tutarı ne kadardır?
vergisi 100 lira.
15- Daha önce Honda CBR 250R veya Kawasaki Ninja 250R kullandıysanız onlara kıyasla güçlü ve zayıf yönleri nelerdir?
Cbr250 kullanma şansım oldu.Ama cbr istiyosan rahatlıktan vazgeçmek zorundasın.
Son hızda cbr250 geçiyomuş herhalde.Ama zaten amacımız güvenli bi şekilde gideceğimiz yere varmaksa son hızı görmek pek sağlıklı olmayabilir.
Herhangi bi zayıf yönü olduğunu düşünmüyorum.
Inazuma ile debriyaj kullanmadan vites yükselten varmı? Nasıl oluyor? Sağlıklı mı peki?
Arkadaslar inazuma icin olan gezgin motorcu mustafa bey'in urettigi seyahat camlarini kullanan arkadaslara sormak istedigim bu camlar malzemeden dolayi ve baglanti noktalarindan dolayi ses yapiyor mu hizli kullanimlarda? Teşekkürler.
Benim de ön cam almam lazım. Servis Givi önerdi. Orjinal cam bir işe yaramıyor dedi. Tavsiye de bulunacak olan varmı ön cam için?
Arkadaşlar cam uzunluğunuz 40 cm mi acaba?
Ön cam için puig kullanıyorum. Motorun tipini bozmayan tek cam bu bence. 330 TL fiyatı var. Çok da memnunum.
selam arkadaşlar
250 cc ye kadar vitesli motor geçmişim var.yaş 41 boy 1.85 kilo 92 motorumu sattım.yeni motor almak üzereyim.
honda 2006-7 cbf 500 ile suzuki 2012-13 inazuma 250 arasında kaldım.hem şehir içi hem şehır dışı düşünüyorum.
hangisini önerirsiniz.ikiside aynı fiyat.
tesekkurler
İnazuma bence
Inazuma.. CBF'e vereceğin para ile 2013-2014 model alırsın hemde..
İnazuma hem sorunsuz hemde konforludur. Tek kusuru varsa parçaları pahalı.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)