önü büyütseydiniz daha iyi gibiydi.Arka için kavrama çevresi daraldıkça tekeri döndürmek motor için kasmaya neden olur. tabi bunu siz hissedeceksiniz diye bir şey yok. şöyle düşünün araba direksiyonu kadar ve bir de tek elinize sığacak kadar büyüklükte bir musluk düşünün. İkisi de aynı oranda paslanmış sıkışmış olsun. hangisini daha rahat açabilirsiniz? elbette direksiyon büyüklüğünde olan musluğu... Anladığınızı umuyorum.arkadan dişli daralttığınızı düşünün zincir arka maşaya daha da yakınlaşacaktır. gevşedikçe buraya vurup ses yapacaktır tabi çok yakınlaştıysa. sonra zincir kısalırsa ömrü de kısalır. bir baklayı işaretlediğimizi düşünelim, bu zincir baklası dişliye daha çabuk ulaşıp, 100 km de milyon defa dönüyorsa kısaldığında milyon küsür kere dönmüş olacaktır bu da daha çok kullanıldığına ispattır. zincir kısalığının faydası ise motor kavraması arka tekere daha çabuk ulaşacaktır.
Merhaba, bu makinenin kullanım - servis klavuzunu bulamadım. Aradığım tam olarak filtre ile birlikte yağı değişirken kaç lt yağ koyacağım ?
Aradiginiz ozellikler inazumada mevcut sanzimani cok yumusak yormaz, torku ehhh 250 cc icin idare eder(benim gorusum) son hizi 150, yokuslarda bayilma yok aksine rahat cikarsiniz fabrika cikisi lastik guven vermiyor bana ancak daha taksitlerini bitiremedim motorun yeni lastik neyime! Yokuslarda hizlanmak soyle, eger 6. viteste yokusa girerseniz maksimum 120e kadar cikiyor makine, ama 4de girerseniz 6'da 130u gecmis olursunuz.Farlar gayet iyi gece suruslerinde kisalar kanimca yetersiz kaliyor ama bana sorsan hicbir motorun gece surusunde kisa farlari yeterli degil :D.Ben otomobilde bile bazen uzunlari yakiyorum geceleri.Motor agir oldugundan kamyon sollamada falan dengesi bozulmuyor kendini topluyor, kotu yonleri agirligi sehir icinde bazen buyuk motor gibi gelebiliyor ama cok da abarti degil yani azicik .Gulu seven dikenine katlanir hem uzun hem sehir ici bir motor bulmussun o kadar da olsun oyle kafadaki hersey olsun diye bir motor cikti mi piyasaya .Ben inazuma alip da pisman olani gormedim.motoru alali 4 ay bitti 6000 km de bitti kis geldi ve adliyelere bile inazuma ile gidiyorum.Boyle giderse sene sonuna 20000i bulucam.
Selamun Aleykum
Sorularıma cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Ben inazuma hakkında ufak bir yurddışı araştırması yaptım sanırım ABS'li modeli hiç bir ülkede yok ve kanımca 2-3 seneye kadarda olmayacak. Belkide hiç olmayacak.
Aslında Suzuki DL 650 veya Honda NC 700 XA almak isterim ama ne bütçem nede deneyimim bu motorlara yetmiyor.
İnazuma çok hoşuma giden bir motor tek eksisi ABS olmayışı ama onu takmayacağım kafama.
Şuan sol ayağım iyileşme sürecinde ve koltuk değnekleri ile yürüyorum yakın zamanda iyileşirsem, bende kış bile olsa aranıza katılmak isterim.
Selametle
arka dişli yapmak için ölçü alacağımız inazuma ölçüyü alamadan satılmış..bu durumda yenisini bulana kadar arka dişli küçültme işini erteliyoruz..
bana yakın olan gelirim diyen olursa tekrar projeye devam edebiliriz...
Başlangıç İçin Bu Motoru Önerirmisiniz? 125lik alıp 1 sene sonra degistirmek istemiyorum
Merhaba arkadaşlar!!!!
Ben de suzuki inazuma sahibiyim 4.000 km 'ye gelmiş bulunmaktayım. Ancak düşük devirde sabit hızla gidince özellikle 4.000- 5000 devir arasında motordan ıslık sesine benzer bi ses gelmektedir. Bu ses sanki daha önce yoktu. Sonradan ortaya çıktı gibime geliyor. Ses dikkatli dinleyince duyuluyor. Bunun sebebi nedir? anlayamadım. Diğer inazuma sahibi arkadaşlardan böyle ıslık sesine benzer bi ses duyan var mı ? ya da motorun yeni olması sebebiyle gevşeyen yerler mi var anlamadım.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
2.2 litre filtre ile birlikte
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------
Merhaba arkadaşlar!!!!
Ben de suzuki inazuma sahibiyim 4.000 km 'ye gelmiş bulunmaktayım. Ancak düşük devirde sabit hızla gidince özellikle 4.000- 5000 devir arasında motordan ıslık sesine benzer bi ses gelmektedir. Bu ses sanki daha önce yoktu. Sonradan ortaya çıktı gibime geliyor. Ses dikkatli dinleyince duyuluyor. Bunun sebebi nedir? anlayamadım. Diğer inazuma sahibi arkadaşlardan böyle ıslık sesine benzer bi ses duyan var mı ? ya da motorun yeni olması sebebiyle gevşeyen yerler mi var anlamadım.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
2.2 lt oldukça yüksekmiş , bizim makine 1.5 lt alıyor
Arkadaslar yakit tuketiminiz nasil acaba ?. Bir depo ile sehirici sehirdisi ne kadar km yapıyorsunuz. Cevaplariniz icin şimdiden teşekkürler
Ağırlığı nedeniyle başlangıç motoru olarak önermiyorum. Bu ağırlıkta bir motoru kesin durduğu yerde düşürürsünüz, can sıkıcı olur. Motoru kendi gücüyle idare etmeyi öğrenmeden kullanılabilecek bir alet değil. Başlangıç olarak 250ccye kadar motorları düşünmenizde sakınca yok bence ama ağırlığa ve sele yüksekliğine dikkat edin. Mutlaka oturduğunuzda ayaklarınız yere sağlam bassın.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)