Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

çinli cbr 150 ler(xgj 150-23)

REKLAM ALANI

arkadaşlar,
    Chongqing Yu'an Group adında(çinli) bir firma cbr 125 şasisi üzerine hava soğutmalı 150 cclik motorları üretip pazarlıyor.
    Görüntü olarak cbr 125'e fazlasıyla benziyor.(kopya demeye dilim varmıyor ama..)
    motorsikletin markası ise XGJ 50-23.
    buraya kadar herşey normal diyebiliriz.işin ilginç tarafı bu motorsikleti bildiğim kadarıyla Türkiye'de 2 firma pazarlıyor.
    birincisi; Çelik motor isim değiştirmeden (XGJ150-23...thunder150)adı altında pazarlıyor.hatta grenajın altına ÇELİK reklamını da yazdırmayı başarıyor.
    fiyat olarak da 2729 ytl istiyor.
    http://www.celkan.com/xgj150-23.htm

ikinci firma ise;Ramzey.bu firma ise sözkonusu motorsikleti (RMZ 150 23)adı altında satıyor.grenajda herhangi bir reklam da yok.fiyat olarak 3495 ytl istiyorlar.

http://www.ramzeymoped.com/index_1.asp
    ben internette araştırdım ve bu iki motorsikletin aslında aynı motorsikletler olduguna karar kıldım.
    çünkü aynı modelde(xgj 150-23)motor ihrac eden bir firma var ki o da yukarıda bahsettiğim Chongqing Yu'an Group adındaki firma.
    http://product.globalimporter.net/ch...GJ150%2D23.htm
    bu adreste motorsikletin teknik özelliklerinden bahsediliyor ve (dikkat!)fiyat olarak 620 dolar isteniyor.
    tabi bu belli bir sayıda toptan alımlar için biçilen fiyat.ayrıca FOB taşıma sözleşmesinden bahsediyor.(Free on board yani güvertede teslim)
    buradan anlayacağımız sözkonusu motorsikletler herhangi bir çin limanında yüklendikten sonra motorsiklet başına 620 dolar ödendikten sonra motorsiklet
    tamamen alıcıya ait oluyor ve sorumluluk alıcıya geçiyor.yani yükleme masrafları dahi çinlilerde oluyor.
    şimdi 620 doları türk lirasına çevirecek olursak (620*1,300)=806 ytl ye tekabul ediyor.
    yani;bu motorsikletller çinden 806 ytl'ye satın alınıyor.
    nakliye masrafları ve vergiler dahil 1500 ytl'yi geçmeyeceği kanısındayım.
    bu motorlar ise bize 2729 ve 3495 ytl'ye satılıyor.
    şimdi neden bu kadar ithalatçı motorsiklet firması var memleketimizde daha iyi anlaşılıyor.
    aşagıya birkaç link daha veriyorum....(motorsiklet aynı motorsiklet )
    http://www.globalimporter.net/upload...1536369189.jpg

http://www.xgjmotor.com/ArticleShow.asp?ArticleID=58

http://jadehoadle.en.ec21.com/GC0099...ng_Motor).html

tabi ben fazla james bond filmi seyretmiş de olabilirim.yorumlarınızı bekliyorum...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    çok güzel araştırma seni kutlarım.. bu motosikletlerin bu kadar ucuz olduğu belliydi ama aklım hala almıyor bu adamlar nasıl kar ediyorlar hala.. 800 YTL'ye motor olur mu ya.. şaşılacak iş.. ama gerçekten tebrikler..

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kardeş bir film seyrettiğimiz doğruda başrolde olan sen değilsin ithalatçı firmalar ülkemizdeki astronomik vergilendirme politikaları malum ama bu kadarda kar marjı ilginç sanırım bize bir açıklama yapmaları gerekecek...

alialince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2729-416,29=2312,71 (Satış fiyatı-kdv %18)
    2312,71-171,31=2141,40 (kdv siz fiyat-ötv %8 =bayi satış fiyatı)
    2141,40-279,31=1862,09 (bayi satış fiyatı-tahmini bayi karı %15=ithalatçı satış fiyatı)
    1862,09-1500=362,09 (ithalatçı satış fiyatı-senin tahmini maliyetin=ithalatçı karı)

bu işlemler ne kadar doğrudur bilmiyorum ama kar %24,13 çıkıyor çok mu derseniz çinden ithal edilip 1 milyona satılan mallarda bile kar marjı daha yüksektir tahminimce derim ben neden derseniz biliyosunuz devlet karın %40-45 ini gelir vergisi olarak hem bayiden hem de ithalatçıdan alacaktır

ama araştırma mükemmel olmuş tebrik ederim

işin korkutucu tarafı bu 600 dolarlık motorsikletleri satın alan arkadaşlarımız var.
    bu insanlar kendilerini ciddi anlamda riske atıyorlar.çünkü bu motorsikletler racing olarak lanse ediliyor.bu teneke parçası ile 100 km hıza ulaşanlar olacağını düşününce....
    allah hepimizi çinlilerden korusun

insane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660R
    çindeki satış fiyatı 620$ ise acaba çinde bu araçları kaç dolara imal ediyorlar asıl ben onu merak ettim .... 450$ mı mesela... bu fiyata bir motosiklet nasıl toplanır anlaşılacak şey değil...

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biraz Hort ama bahsi geçen motor Cbr 125 şasisi üzerine 150'lik motor takılarak yapılmıyor.... Honda'nın Cbr150 diye bir modeli zaten mevcut. Onun birebir kopyası olarak çinde yapılıp 3. dünya ülkelerine pazarlanıyor (biz)

Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    2004 Honda cg 125 tiran es
    motor iyimiş bi özelliklerini yazsanız?? ii olur

gerçek hayatta resimdeki kızlar o motora bakmaz

Motosikleti
    Zealsun 200 gs 'den>zx6r' a ; aklım yok aklım! Scuba instructor
    Uzak durun....

Hımmmm ...

[B][COLOR="Red"]"Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"[/COLOR][/B]:bounce:

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    kanuni niye üretimi durdurdu sanıyosun
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Hazır hortlamışken yazayım. CBR125 in 2.eli bu motorların sıfır fiyatında iken neden alırlar anlamış değilim.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

ddh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 250
    arkadaşlar sizde çok kötülediniz 3 yıldır bu motora binen arkadaşım var ve daha büyük bir arızası olmadı tamam haklısınız HONDA farklı ama kabul edin 3. dünya ülkesiyiz bu motorları çoğu halkımız alamaz tabi bana göre

ddh nin dedıklerının tamamına katılıyorum.

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Bu konuyu yuan küba baslığı altında toplamamız lazımm
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Cbr 125 likle motor u hariç heryeri aynı hortladımı ne
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Motosikleti
    better 125
    nerdeysee aynıı motorr cbr ile ama cbr tabikiii kalitee lii bidee su honda yıı arstır bakim nie bu akdar pahalıı yahuu :D

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuyu yuan küba baslığı altında toplamamız lazımm
    +1 .........
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kanuni niye üretimi durdurdu sanıyosun
    hyoyu korede üreten ana imalatçı firmayla anlaştılar üretim için onun için eski hyolarda S&TKanuni die çıkıo piyasaya ortak üretim die bahsediyolar buna
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

ya bu motoru mondial satsa almayan kalmaz ne süper olur.Çünkü aynı görünüşte en ucuz motorları mondial satıyor 2500e satarlar mesela.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler