Sanırım dedğiniz gibi olucak bi şekilde bi tanesinin üzerine oturmam gerekiyo
Sanırım dedğiniz gibi olucak bi şekilde bi tanesinin üzerine oturmam gerekiyo
Sevgili arkadaşlar ,
iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.Ben boy konusunda kimseye kesin bir kıstas sunamam ama iyi kötü yıllardır motosiklet kullanan biri olarak wr x için konuşacağım , bence ilk kez motosiklet kullanacak , motosiklet genel sürüş bilgi ve kültüründen uzak , trafiğe hükmedemiyecek kardeş ve arkadaşlarımızın boyları 178-180 cm den az ise bacakları tam zemine basmayabilir ve motosiklet hakimiyetinde zorlanabilirler.
daha önce motosiklet kullanmış ve belli bir tecrübe sahibi arkadaşlar ise 173-175 cm kadar olsalar , ayakları yere tam basmasa bile , tecrübeleri ile durumu kotarabilirler. Daha kısa boylu olan arkadaşların bu motor ile olan aşkı fantazi ötesine geçmeyecektir diye düşünüyorum.Ben 180 cm boyum 90 kg civarı ağırlığımla en düşük amortisör sertliğinde anca tam temas sağlıyorum.
Nacizane tavsiyem ilk sürüş deneyiminizi boyunuza uygun tam denge sağlayabildiğiniz bir motor ile yapın ve sonraki adım için bunu düşünün derim. sevgiler-selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:40 ----------
Birde bu motosiklet ile wr serisi yakın zamanda servise giren arkadaşlardan hava filtre-yağ filtre si fiyatlarını yaklaşık rakam olarak paylaşmalarını rica edeceğim.Yamahanın uyumlu başka serileri var ise (örnek : ybr , yzf vs ) bildiriler ise servis sarmalında elimiz biraz rahatlar diye düşünüyorum.Ayrıca uygun rakama orjinal veya muadil bir sticker seti gören-bilen-duyan var ise paylaşmalarını rica ederim.
Yorumunuz için teşekkürler hocam.Sanırım hayalimden vazgeçtim gibi bişey.Duke 200 e yönelicem inşallah.Peki bu konuda ne diyorsunuz başlangıç için fazla olurmu duke 200 daha önce uzun yıllar bisiklet kullandım.Az da olsa scooter tecrübem var
KTM duke 200 çok güzel bir motosiklet, oldukça agresif bir gidişi var..Birçok kişinin ilk ve son motosikleti olacak kadar iyi, fakat yanlış anlamadıysam yaş 16 dedin , yeni yönetmelikle ilk kez motosiklet alma yaşı 16 ya çekilirken , motosiklet için belirli sınırlar getirildi diye biliyorum. mesela 16 yaşında ilk motosiklet ehliyeti alacaklar 125cc üzeri kullanamayacaklar(yasal olarak) sonra sıkıntı çıkmasın.motosiklette eksik ehliyet cezaları trafik cezası olarak çıkmıyor , iadari para cezası kesiyorlar ki buda oldukça yüksek bir rakam , ayrıca ruhsat sahibi kullanıcı değilse aynı ceza ruhsat sahibinede kesiliyor ki buda 2000-2500 tl ceza yemek demek olur ki bir daha motora binmek istemiyebilirsin bunu ödeyince , bunları dikkate almanızı bir büyüğünüz olarak öneririm..sevgiler.
s.a arkadaşlar bu wr x ile arazi gezintileri olmaz mı amaç hard kros yapmak değil zaten bunu r ile de yapamayız ama x'de arazide gezdirmez mi bizi ? kullanan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim.. şimdiden teşekkürler
Videoları görmedin galiba :
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/93002-yamaha-wr-125-r-x-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-21.html#post3646376
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/93002-yamaha-wr-125-r-x-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-21.html#post3651289
Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/
Temiz motor
İlan No: 284159301
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...84159301/detay
Arkadaşlar bir abim motorunu satıyor takası wr 125 x ile etmek istiyor ilginizi çekebilir diye düşündüm buyrun.Motor çok temiz.
;Arkadaşlar Bu Motorda Ön Kaldırmak Videolardaki Kadar Kolaymı Bir Sürü Videosunu İzledim Gazı Verdinmi kalkıyor Ama Bu Gün Bi Arkadaşımkini deneme fırsatım oldu tabi emanet motor kaldırmadım ama o kadarda tekere gelicek gibi gelmedi bende akrobasi için alıcaktım motoru vazgeçmek üzereyim siz nediyorsunuz bu işe :D
Canıma tak etti yemin ediyorum, piyasada tek istediğim beğendiğim motor wr125x ama boy 1.69 olunca hayal olarak kalıyor.
Yokmu bu boyla bu motoru kullanmanın bir yolu.
TT custom la bile görüşmeyi düşünüyorum.
Selamlar,
40 yaşında ve 89 kiloyum. Boyum 1.82 Cm. Kiloma göre iyi bir çekişi var. Yeterki siz doğru kullanın, gitmem demiyor. Özellikle şehir içi biraz yüksek görüş açısı ile trafiğe hakimiyet kolaylaşıyor. Fakat alır almaz 2 ay içinde ayna uzatma aparatı almam farz oldu. Aynanın yarısını omzum kapladığı için bazen solum da kör noktada kalan araçlara çok yaklaştığımı fark ettim. O araç sahipleri de o kafes içinde çok sıkılıyor olacak ki ,hiç yavaşlayım bu adam beni göremedi, şimdi kaportayı çizer aman biraz geri durayım yok. Kuyruk dik abiler de...Ankara dan nefret etmemin bir sebebi de bu... Burası artık bir kültür şehri değil.. Bu yüzden bilhassa Ege, Batı Marmara, Karadeniz, Antalya gibi yerlerde yaşayan , şehir içinden 20 dakika da dağ yollarına plaj yollarına köy yollarına vurarak gezmeyi sevenlerin motoru bu...
Tavsiye ve öneriler..
1,75 boy altında trafik içinde sürüş zorlaşır.
Dağ bayır , köy yolu sevenler için bir nimet.. Adeta bu iş için yapılmış..
Şehir içinde ha keza yakışıklı,kendine baktıran bir motor..
Biraz çamurlanınca volkswagen pikap reklamı gibi bir his veriyor.
Yeni başlayacaklar lütfen KTM Duke 250 abs reyonuna sizi alalım..Zira motosiklet algısı ve saygısı olmayan bir ortamda sürüş yapacaksınız, çoğunlukla kafe önlerine çekip lak lak yapıp şehir içi kullanım yapacaksınız , o halde daha kalın lastikler , abs ve daha alçak sele ile en az iki sene ve en az 20 bin km yol yapın... Ondan sonra ağırlık merkezi daha yukarda olan bir motor alın..
Ha.... boy artı eksi 1 cm olmak üzere 175 cm ve üzeri ise ve ben patikaları ve kamp yapmayı severim diyorsanız,uzun yol için bir mercedes aramıyorum acelem yok , saatte 80 -90 km rintin tin bana yeter diyorsanız , bu motoru aldığınızda satmak istemeyeceksiniz bu konuda uyarayım. Yani ileride daha yüksek cc bir motor aldığınız da bu da bonus olarak sizde kalacak. Bağımlılık yapıyor...
Merhaba,
Yamaha YBR 125 ESD ile konfor bazında kıyaslama yapabilir misiniz arakadaşlar?
YBR 125 sahibiyim. Arada büyük bir performans farkı yok elbette ancak 5 beygirlik bir fark var. Bir takas yapma ihtimalim mevcut.
YBR 125 ile hafta sonu 250-300 KM yol yaptığımız oluyor eşimle. Onun haricinde hafta içinde sürekli birlikte ulaşımımızı sağlıyoruz.
Keşke YBR'yi vermeseydik dedirtir mi sele konusunda
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------
Üst mesaja ekleme yapmak istiyorum, Çözülebilir mir sıkıntı mıdır sele rahatsızlığı?
Arkadaşlar konuyu güncel tutalım resim atın biraz :D
Merhaba arkadaşlar fotoğraflara bakmak isteyenler başlığa bakabilir
http://www.motosiklet.net/forum/moto...orselleri.html
R modeline X lastiklerinden takabiliyor muyuz???
bir de X ve R modellerine sahip arkadaşlar son ödediğiniz trafik sigortası ücretleriniz yazarsanız sevinirim.
ülke öyle bir hal aldı ki trafik sigortasına göre motor seçer olduk.
zaten seçenekler kısıtlıydı.
neyse daha fazla dertlenmek istemiyorum. bilen varsa yazarsa çok sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)