SA, 8,5 yıl ara verdiğim motora FZ8 ile tekrar başladık çok şükür, kullanımı ve alışma süreci kısa bir zaman aldı. Zincir spreyi Würth Dry Lube alayım diyorum ama sizin tavsiyeniz ne olur, hem fiyat hem kalite anlamında...
SA, 8,5 yıl ara verdiğim motora FZ8 ile tekrar başladık çok şükür, kullanımı ve alışma süreci kısa bir zaman aldı. Zincir spreyi Würth Dry Lube alayım diyorum ama sizin tavsiyeniz ne olur, hem fiyat hem kalite anlamında...
Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Kazasız belasız sürersiniz umarım. Würth ü bilmiyorum ama ben kendim Motul C4 kullanıyorum ve memnunum. Öneririm.
Sağol kardeşim Allah razı olsun, bende würth bulamadım Motul C4 aldım..
Arkadaşlar herkeze selam;uzun zamandır foruma yazan olmamış cok acilen fazerlı arkadaşlar sorumu cevaplarsa sevinirim.20 senedir motor kullanıyorum en son motorum cbf 1000 inimi sattıktan sonra fazer ile ilgilenmeye başladım 2012 model bir fazerda karar kılmak üzereyim ama forumu biraz kolaçan ettikten sonra 2012 sonrası bazı farklılıklar olduğunu gördüm.Bunlardan en çok dikkatimi çeken arka amortisör,Yamaha servisine sorduğumda eksi yağlı ve ayarsız olan amrtisörün gazlı ve ayarlabilir amorisörle değiştiğini söledi motoru alıcağım gün örendim bunu arkadaşlar özellikle 2012 kasa kulanan arkadaşlar bir sorun yaşıyormu amortisörle ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim acilen cevaplarsanız sevinirim,şimdiden çok teşekkürler.
Ben CBF 1000 ile Fazer 8 arasında kaldım. Fazer 8 in abs li ve abs siz olanının frenleri konusunda yorum yapabilir misiniz. Daha çok ABS siz alabilirim gibi duruyor. 20 yaşında olduğum için Fazer 8 agresif görünümüyle beni daha çok etkiliyor. Cbf 1000 daha olgun bir motor gibi duruyor. Bu agresif görünüm uzun yolda artçıyla rahatsızlığa dönüşürmü. Ayrıca CBF 1000 den 14 Nm daha düşük torka sahip bu fazlaca fark ediliyormu. CBF 1000 6. Viteste bile çok düşük devirdeyken rahatça çektiği ve hızlandığı söyleniyor. Böylelikle vitesle fazla oynamaya gerek kalmıyormuş. Fazer 8 de bu durum nasıl. Yani ondada 6. Vitese taksak düşük devirden rahatlıkla çekip hızlanır mı? 😊
HEr ikisinin de üretiminin bittiğini, fiyat performans skalasının aynı olduğunu düşünürsek, sen gönlüne yakın olanı almalısın. aralarında birbirine göre artı ve eksileri elbet vardır, ama bunlar öyle gözle görülür biçimde ve fazlaca hissedilebilir değildir. Abs konusuna gelirsek, sadece Fazer'da değil alacağın her motorda Abs önceliğin olsun..
"CaRPe DieM"
Fazer 8 için boğazdan egsoz düşünüyorum eğer alırsam. Ne kadar masrafı olur bana acaba. Veya elinde olan var mı uygun fiyata verebilecek. Alabileceğim yer var mı mesela?
Bir arkadaşım boğazdan akrep taktığında benim yoshimura tüple onun sesi bastırıyordum. Gidişte de artısı olmamıştı o masrafa girmeye gerek yok bence
"CaRPe DieM"
Cihan54 daha önce power commander ve chip hakkında birşeyler yazmışsın. Faaliyete geçirdin mi bilgin var mı?
Ben yapmadan satmak zorunda kaldım motoru. Fakat Alper adında bir arkadaş uygulamayı yaptı. Ona bir haber edeyim de yorumlarını paylaşsın bizimle burada.
"CaRPe DieM"
Çok iyi olur teşekkür ederim
Kusura bakmayın ben kullanıcı hesabımı açamadım cihanın hesabından yazdım adım Alper. Benim fazere mivv egzoz almıştım sesi güzeldi birara hedarsıda değiştireyim dedim hedars yapan sağlam bir ustaya sordum hiç gerek yok dedi orjinalleri zaten geniş bir fark göremezsin vebende yaptırmaktan vazgeçtim ve en sonunda egzozu da sattım malum cezalar ORJİNAL egzozuyla makina daha atak alt devirler daha canlı ve kompresör daha güçlü bence makinanın değerlerini bozmayın egzoz taktıysanızda karbon ayarlarını ekrandan ayarlayın çünkü fabrika değerleri hepsi sıfır
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:18 ----------
Yine ben Alper powercommer gibi ürün takmak için motorun full egzoz açık hava filtresi takılması lazım bence bunlara gerek yok çok maliyetli ben motoruma booster plug taktım çok memnunum makinayı oksijen ayarını ayarlıyor soğukken makina daha verimli çalışırya onun işlemini yapıyor makina her daim mermi beyni kandırıyor öz Türkçesi danimarkadan aldım ürünü geçen sene her motora var siticırıda powercomendara işiyen çocuk 😁
Mrb arkadaşlar bende kendime fazer 8 aldım. Yalnız burası biraz sığ duruyor. Fazer 8 i olanlar sattı mı ne oldu
kimse yokmu ya...
Eski Fazer'cılardan kim kaldı
"CaRPe DieM"
ARKADAŞLAR 2015 MODEL FZ8 İLE ARANIZA KATILDIM SON MODELİNDEKİ ARTILARI EKSİLERİ NELERDİR
hayırlı olsun yeni motosikletiniz. bu arada bende geçtiğimiz günlerde bir fazer aldım 2014 model. henüz pek binemedim ama haftasonu çıkıp biraz deneyimleyeceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:02 ----------
[Bbiraz görsel paylaşalım bence buralar pek sessiz kalmış renklensin [/B]
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:03 ----------
yan çanta demürlerine ihtiyacım var. bir umut belki 2. el bulurum diye düşünüyorum. satmak isteyen varsa bana özelden yazabilir
hayırlı olsun sizede bende daha alalı 2 hafta oluyor 2015 model 2016 trafiğe çıkışlı FZ8 gecen hafta sonu dursunbey gezisi yaptık şuan için yavaş yavaş alışıyorum ama 7 bin 8 bin devirden sonra başka boyuta geciyor mt-09 ile arasında gittim geldim ama fz8 daha oturaklı ve şekli hoşuma gittiği için fz8 den yana karar kıldım fiyat performansıda mt-09 göre güzel. Varsa mtci arkadaşlar yazarlarsa fikir alış verişi yaparız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:06 ----------
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
[IMG][/IMG]
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)