Yamaha FZ8 - Fazer 8 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
11 Şubat 2015, 17:00
MNS-FZ6 adlı üyeden alıntı
Marka fark etmeksizin tek başına egzozun hiçbir performans katkısı yoktur. Aksine alt devirlerde bir miktar düşme yapar. Ses güzel görüntü güzel ama o alt devirlerdeki düşmeyi ben hissettiğim için sindiremedim. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz sesi ve güzelliği için göz yumabilirsin ama teknik açıdan bu iş böyle.
Hee kimi kullanıcılar farkı hissetmiyor dahi çevremde de var ama benim gibi motorunu dinleyen biriysen kesinlikle hissedersin. Sıkıştırmayı düşürdüğü için toparlama aşamasında biraz geç kalıyor ama üst devirlerde de biraz rahatlıyor.
Şahsen motorunuzun hangi egzozlu olduğu bence hiç önemli değil önemli olan motordan aldığınız keyiftir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------
Bir çok markada "R" serisi motora sahip oldum. Fazer8'e egzos takılınca bir racing olacağını kimse düşünmesin. Motorumuz o sese ve karektere asla sahip olamaz.
Diğer markalara bakarak ta sınıfının lider motoru Fazer8'dir.
Egzosu değiştirmek istememde ki amacım sadece sesi yükseltmek egzosu değiştirerek performans almayı düşünmüyorum aksine egzosu değiştirdiğimde performans düşüklüğüyle karşılaşırsam o zaman sesinde pek önemi kalmayacak çünkü bende motorumu dinlerim ve uygun koşullarda full performansla kullanmaya da bayılırım marka takıntısı olmaksızın burada ki amaç motorumun verileriyle oynamadan sesi yükseltmek
Reklamlar
-
11 Şubat 2015, 17:20
Sadece tüp egzos ile bunu çözemezsin boğazdan itibaren bir egzos alman gerekir ve ona uygun hava filtresi tabi. Bu değişikliklerden sonra da bir Power commandera ihtiyacın olacak.
Power commander'ın yapılan modifiye (egzoz,hava filtresi gibi) değişikliklerindeki giriş-çıkış,hava,yakıt Co ayarı dediğimiz düzeni en iyi şekilde sağlayan merkezdir. Takılan hava filtresi ve egzoz ile hava girişi ve çıkışı değiştiği için ayarlarında değişmesi gerekir. Power commander'siz yapılan işin tadını tam anlamıyla alamazsın yani. Tabi bunları hissetmek herkesin ilgisini çekmeyebilir. Bir kaç saniye erken hızlanması yada topspeed 10-15 km daha fazla yapması ne kadar gerektirir oda kişiye göre değişir tabi.
Yani şiş yanmadan kebap yenmiyor arkadaşlar
-
11 Şubat 2015, 17:24
yani kardeşim sadece tüpü değiştirirsen düşüş olur mu diyorsun
-
11 Şubat 2015, 17:34
Takarsın bakarsın olmuyor dersen benim gibi çıkarır satarsın, oluyor dersen güzel güzel binersin kardeşim
-
11 Şubat 2015, 17:35
1,87 boyundaki birisine Fazer yakışır mı sizce dostlar?
Yoksa enduro'dan şaşmayayım mı, ne dersiniz?
-
11 Şubat 2015, 17:43
Takarsın bakarsın olmuyor dersen benim gibi çıkarır satarsın, oluyor dersen güzel güzel binersin kardeşim
bak bunu çok beğendim arkadaşım peki sizin aldığınız egzos neydi ve ne kadardı
-
11 Şubat 2015, 17:48
pnongrata adlı üyeden alıntı
Bence şaşma, fazer8 alçak motor güzel durmaz
-
11 Şubat 2015, 17:53
Marka fark etmeksizin tek başına egzozun hiçbir performans katkısı yoktur. Aksine alt devirlerde bir miktar düşme yapar. Ses güzel görüntü güzel ama o alt devirlerdeki düşmeyi ben hissettiğim için sindiremedim. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz sesi ve güzelliği için göz yumabilirsin ama teknik açıdan bu iş böyle.
Hee kimi kullanıcılar farkı hissetmiyor dahi çevremde de var ama benim gibi motorunu dinleyen biriysen kesinlikle hissedersin. Sıkıştırmayı düşürdüğü için toparlama aşamasında biraz geç kalıyor ama üst devirlerde de biraz rahatlıyor.
Şahsen motorunuzun hangi egzozlu olduğu bence hiç önemli değil önemli olan motordan aldığınız keyiftir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------
Bir çok markada "R" serisi motora sahip oldum. Fazer8'e egzos takılınca bir racing olacağını kimse düşünmesin. Motorumuz o sese ve karektere asla sahip olamaz.
Diğer markalara bakarak ta sınıfının lider motoru Fazer8'dir.
Hocam yıldızlı beğendiye bir sekme olsa onu sececektim ama yok neyse , Egzoz olayı fantezi işidir güç artması yada biraz düşmesi çok onemli değil benim için alıntı (Şahsen motorunuzun hangi egzozlu olduğu bence hiç önemli değil önemli olan motordan aldığınız keyiftir.)çok doğru ben sahsen yuksek ve tok ses seviyorum....
-
11 Şubat 2015, 17:54
_engin_ adlı üyeden alıntı
bak bunu çok beğendim arkadaşım peki sizin aldığınız egzos neydi ve ne kadardı
Yoshimura R77 carbon fiber slip on. Kalite olarak tartışılmaz bir egzos.
-
11 Şubat 2015, 18:11
Yoshimura R77 carbon fiber slip on. Kalite olarak tartışılmaz bir egzos.
demek ki bundan almıcaz ;) sizde performans düşüklüğü yaptıysa bunu eledik demektir teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:09 ----------
pnongrata adlı üyeden alıntı
1,84 boy olan arkadaşım var ona yakışıyor 1,87 nasıl olur bilemedim
-
11 Şubat 2015, 18:12
Bu işin marka ile bir ilgisi yok, bugün egzos alacak olsam tekrar Yoshimura alırım.
-
11 Şubat 2015, 18:19
Ahmet üstadın egsozu bende şimdi başka hiçbir egsozdan bu hazzı alamazdım. Tam benlik..
-
11 Şubat 2015, 18:44
tenere 660 dan fazer8 e geçmek istiyoz, bakalım hayırlısı ile tenereyi bi satalım da.
-
11 Şubat 2015, 18:44
11-12-13-14 Haziran'daki yol güzergahımız,
[IMG][/IMG]
-
11 Şubat 2015, 19:10
Bakarsın takılırım size
-
11 Şubat 2015, 21:27
Eger işi gücü ayarlarsam bende buradan kopar gelirim ustalardan birşeyler kaparız belki..
-
12 Şubat 2015, 09:29
-
12 Şubat 2015, 11:08
Estağfurullah kardeşim ustalığımız yok ta tecrübeler ile edindiğimiz bilgileri paylaşıyoruz hep birlikte.
Çok memnun oluruz arkadaşlar, marmariste bir akşam yemeği sonrası hoş bir muhabbet iyi gider. Cihan geçen yıl 1 gün ara ile aynı yerlerdeydik. Bu yıl 1 gün önce çık artık
İlk durağımız fethiye ölü deniz. Orada 1 gün kaldıktan sonra ertesi gün gezerek marmarise geçiyoruz, asıl durağımız marmaris zaten
Bu yıl epey donanımlı geliyoruz, geçen yıl eksikliğini hissetmemiz nedeniyle rusyadan gezi için gelip ana dili gibi rusça bilen bir arkadaş dahi var aramızda
Eksikliğini hangi konuda hissettiniz merak ettim haftaiçi çıkıyor olmanız biraz sıkıntı olabilir de bakalım artık. muhtemelen senin oraya buradan gece geçiş yapıcam.
-
12 Şubat 2015, 11:33
-
12 Şubat 2015, 12:24
Abi tarih kesin 11-12-13-14 Haziran mı , Şimdiden işleri ayarlamak lazım allahın iziniyle gelmek istiyorum..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)