Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha FZ8 - Fazer 8 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ukiran35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    Sürüş şehir trafiğinde aşırı riskli ve sonuna kadar izleyemeyeceğim kadar stres dolu. Kullanan arkadaş fazlasıyla yetenekli ama kötü örnek teşkil eden bir kayıt olmuş. Ülkemizde motosiklete diğer araba sürücülerinin trafikteki yaklaşımı belli. Tabi öncelikle biz kendimiz daha güvenli kullanmalıyız. Daha dün İzmirde karşı şeritten motorun geldiğini göre göre adam sol şeride çıkıyor ve motordakiler pert. Ne diyeyim ki belki kızacaksınız ama güvenli sürüş videoları daha zevkli seyrediliyor aslında.
    astral, ugi, MNS-FZ6 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MNS-FZ6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda1000RR
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya o kadar da boş değil tabi ki, içinde amyant elyaf vs var. ama ne bilim gözüme pahalı geliyor, tiger dan bakabilirim. fazer 6 da kullanmıştım, akrepoviçten bir farkı yoktu.
    Malzeme kalitesi en iyi egzoz Akrapovic'tir.Sadece ses içinse ekonomik olduğu için düşünülebilir ama karbonun yandığı ve elyafın çabuk yanıp bittiği için belli bir zaman sonra sesinin bozulabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Yoshimura R77 tavsiye ederim alt devirlerde küçük homurtulu lakin ortalardan sonra F1 araçları gibi çığlık atar.
    motorrad45 bunu beğendi.

Alıntı sgeray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön cam işe yarıyor mu? Kastım şu, bazı bazı birisi sanki sağdan soldan tokatlıyor gibi rüzgar çarpıyor.
    ön camı kendim yaptım.cok faydası oldu tokatlama kısmı ise eger arkanda biri varsa kafa izası senle aranda ortalama 1 karış oldugunda aranızdan gecen rüzgar işte o dedigin tokatlamayı yapiyor denersen anlarsın

Motosikleti
    Yakında Fazer8
    Abilerim öncelikle merhaba. Ben Dağlar Erdoğmuş. 20 yaşındayım ve babam saçma bir kaza yapana kadar da motorlarla büyüdüm diyebilirim. Benim şahsi olarak ilk motorum olucak. Şuanda amcamın yanında gayrimenkul danışmanlığı yapıyorum. İlk motor olarak fazer8 sizce nasıl? Bana yardımcı olur musunuz bu konuda. Eğer yanlış bir yere yazdıysam da özür dilerim. Şimdiden teşekkürler. Hayırlı cumalar abilerim.

sgeray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ8, ELAND 200 ATV
    Alıntı iayvaz-fz8 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ön camı kendim yaptım.cok faydası oldu tokatlama kısmı ise eger arkanda biri varsa kafa izası senle aranda ortalama 1 karış oldugunda aranızdan gecen rüzgar işte o dedigin tokatlamayı yapiyor denersen anlarsın
    Kesinlikle haklısınız, bu cam, bu duruma çözüm olabiliyor mu? Ya da siz bu duruma nasıl bir çözüm uyguluyorsunuz, mevcut ise?

Motosikleti
    Honda1000RR
    Alıntı DeFoX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim öncelikle merhaba. Ben Dağlar Erdoğmuş. 20 yaşındayım ve babam saçma bir kaza yapana kadar da motorlarla büyüdüm diyebilirim. Benim şahsi olarak ilk motorum olucak. Şuanda amcamın yanında gayrimenkul danışmanlığı yapıyorum. İlk motor olarak fazer8 sizce nasıl? Bana yardımcı olur musunuz bu konuda. Eğer yanlış bir yere yazdıysam da özür dilerim. Şimdiden teşekkürler. Hayırlı cumalar abilerim.
    Motorlarla büyüdüm derken kullanıcımıydın? Ne kadarlık motor tecrüben var. Kaç senedir kullanıyorsun hangilerine ne kadar bindin kaç km yaptın?

İlk motorun ise kesinlikle başlangıç motoru değildir düşünmemen gerekir. Küçük cc motorlar ile başlaman daha doğru olur.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    dağlar kardeşim sadece fz8 değil, ortalama 100 hp güç üreten hiç bir motosiklet senin için uygun değil şu durumda.

bu durum belki canını sıkacak ama mutlaka küçük bir motorla başlamalı ve yavaş yavaş yükseltmelisin.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    Yakında Fazer8
    Cevapladığınız ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim abilerim. 8 senedir motor kullanıyorum diyebilirim. People S ile başladım ve babamın gsxr1000'iyle bitirdim. İlk motor derken benim sıkıntım bana çıkarabilceği masraflar vs vs. Siz kullanıcıları olarak bu cihazlardan memnun musunz? Aranıza katılmayı halatla çekiyorum . Amacım tanışmak kaynaşmak ve inceden inceden aranıza sıvışabilmek . Saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------

Ayrıyetten benim bu tür sorularım siz, iş güç sahibi veyahutta boş zamanı çok olmayan abilerimi rahatsız ediyorsa Fazer 8'imi alana kadar sizi rahatsız etmeyebilirim. Uyarmanız yeterli

Motosikleti
    Honda1000RR
    Babamın gsxr1000 bindim diyorsunda önemli olan binmek değil, senede değil, kaç km üzeride kaldığın tecrüben nasıl motorculuğun hakkında tam bilgi sahibi olmadığımız için çok fazla yorum yapamıyoruz. Motor hakkında da geriye doğru biraz okursan bir çok bilgi ve görüşleri fazlasıyla güzel bir motor olduğunu anlayabilirsin.

Aramıza katılmandan da mutluluk duyarız illa fazer8 sahibi olmana gerek yok kardeşim

Motosikleti
    Yakında Fazer8
    Ahmet abi teknik olarak ben kendime güveniyorum ve bu motorun altından kalkabilceğime inanıyorum. Mesela ABS denilen sistemin motora uyarlanışı nasıl oluyor ki? Yani arabalarda 100km'nin altında ABS'nin can aldığı gerçeği var ki bizzat yaşamak üzereydim ALLAH kurtadı. Veya bir başka soru olarak bu motoru bayisinden 0km olarak aldıktan sonra afedersin bana kaçıcak veya kaçması gereken masrafları nelerdir? Manisalısın abi bizim orda tonla akrabamız var. Hacıhaliller köyündeniz biz . Bu haftasonu bırak motorunu gel seni bizim kulübümüzle kuşadası motor festivaline götüreyim misafirim ol detaylı detaylı konuşalım. Bana bir abilik yap. Ne dersin?

Motosikleti
    Honda1000RR
    Maddi sıkıntı yok ise ABS li al derim. Abs nin mantığı aynı. Bayinin elinde ABS'li yok yada biraz daha uygun fiyatlı olsun dersen Abs'sizde alabilirsin. Abs nin getirisi ve götürüsü tartışılır. Eğitimcilerde aynı görüşte. Dert edilecek bir şey değil.

Öncelikle kendi koruma kıyafetlerini tamam sayar isek motor için koruma demiri yada takozu veya benimkisi gibi her ikiside olmalı. Radyatör koruyucu,orta sehpa,alt sakal bu gibi aksesuarlar da sana kalmış bi durum. Teşekkür ederim daha geçen hafta 3 günlük gezideydim. Buradaki arkadaşlarda inan elinden geldiğince sana yardımcı olacaklardır.

http://www.motosiklet.net/forum/etki...si-800-km.html

Motosikleti
    Yakında Fazer8
    oooh abi bildiğin AKMIŞSINIZ siz :D. egzos ne öneriyosun bu arada? çünkü koruma demirleri falan filan kesinlikle almam gerek. lastikler değişmeli mi mesela? rodaj muhabbeti nedir? kaç kmdir? nelere dikkat etmeliyim?

NOT : abi sorular soruyorum cevaplıyosun eyvallahta birdaha soruyorum sizin gözünüzde pek ciddi olmayan küçük bir çocuk olarak gözüküyor olabilirim. öyle bir izlenim bırakırsam lütfen uyar beni. çok sağolasın. müsait oldukça da bu konu başlığı altında seninle muhabbet edelim. sanıyorum ki moderatörlerimiz buna bir tepki göstermez. nede olsa konumuz fazer

Motosikleti
    Honda1000RR
    Bunlar sorun değil sen motoru hele bi al gerisi gelir

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------

Aslında bu motorlara ben egzoz önermiyorum. Egzozun takılması sadece ses ve görsellikten öteye gitmez.Daha fazla güç isteyenler için full sistemler mevcuttur.Burada amaç motoru hafifletmek ve gizli gücü açığa çıkartmaktır.Hiçbir sistem yakıt vermeden elle hissedebileceğiniz oranda güç veya performans vermez.Fabrikalar yakıt ayarlarını en düşük emisyonları elde edebilmek için özellikle alt devirler olmak üzere ortalara kadar kısır ayarlarlar.Bunu düzeltmenin yolu Power Commander tarzı bir cihaz kullanımıdır.Henüz TR de beyne yazılım/harita atabilen bir firma mevcut değildir.Standart motorlarda bile kullanmak faydalıdır çünkü yakıt kısmen iç harareti azaltır ve yağlama vazifeside görerek motorun ömrünü uzatır. Tek başına egzozun hiçbir performans katkısı yoktur aksine alt devirlerde düşme yapar.

Cihan54 ile bu konu hakkında bir araştırmamız var bakalım nasip. Bu işin tamamını yani ful sistem egzoz,hava filtresi,Power Commander uyguladın varsayalım getirisi 5-10hp arasını geçmez.Oda ayrı bir konu tabi...
    silahtar bunu beğendi.

Motosikleti
    fazer 8, harley davidson custom dyna
    patentleri bana ait

silahtar der ki; performans egzostu namı diğer açık egzost,
    alt devirde torka zarar, üst devirde beygir basar,
    caddede piyasa yapar, çevreyolunda artçıyı tırmalar
    çevirmede ceza yazar, ekürinde hava bozar
    sokakta duman atar, uzun yolda kas yapar
    komşundan yedirtir azar, düşmanından getirir nazar,
    gezerken kasıntı yapar, satarken boşa giden aksesuar

:D umarım hoşunuza gider, güvenli ve keyifli sürüşler arkadaşlar - silahtar
    aydın07, cihan54, erkanzdemir ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Yakında Fazer8
    e Ahmet abi bu yoshimuralar akrapoviçler falanda mı performans düşüklüğü yapıyo makinada?

Motosikleti
    Honda1000RR
    e Ahmet abi bu yoshimuralar akrapoviçler falanda mı performans düşüklüğü yapıyo makinada?
    Marka farketmeksizin tek başına egzozun hiçbir performans katkısı yoktur. Aksine alt devirlerde bir miktar düşme yapar.

Bildiğim halde 2 ay önce yoshımura R77 aldım 1 hafta kullanıp geri çıkarttım. Önceki sayfalara bakarsanız görebilirsiniz. Video ve resimleri de var. Ses güzel görüntü güzel ama o alt devirlerdeki düşmeyi ben hissettiğim için sindiremedim. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz sesi ve güzelliği için göz yumabilirsin ama teknik açıdan bu iş böyle.

Hee kimi kullanıcılar farkı hissetmiyor dahi çevremde de var ama benim gibi motorunu dinleyen biriysen kesinlikle hissedersin.
    forewer bunu beğendi.

motorrad45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW1150RT;1974 BMWR60/6 800cc, BMW K1200S ,Fazer8
    Arkadaşlar,öncelikle merhaba,eksoz dediğimiz olayın aslında basit ,fiziksel bir dengesi vardır.Emilen hava+benzin karışımı def edilen atık gaz miktarıyla eş değerdir.Biz genelde ses için performans eksoz dediğimiz eksozlardan kullanıyoruz,tek başına eksoz tabi ki defi rahatlatacağı için bir miktar katkısı olacaktır,ama sistem dengesi açısından k&n tarzı hava filitresi+performans eksoz sonrası aracımızın yakıt oranlarını da ayarlarsak tam performans ve verim alabiliriz.İnternette de öncesi ve sonrasına ait (eksozlu ve eksozsuz) dyno verilerine ulaşabilirseniz,farkı daha net anlayabilirsiniz).
    yukarıda anlattığım performans eksoz deyimini de açıklamak gerekir aslında.Performans eksoz demekle sanayi köşelerinde yapılmış sırf ses olsun diye takılan demir parçalarını kastetmedim tabii ki... Yoshimura,akrapoviç,termignoni vs gibi labaratuar ortamlarında da testleri yapılmış,araç modellerine göre özel üretilen ciddi markalardan bahsediyorum.
    Dönülmez akşamın ufkundaysan,U dönüp ters yöne giremiyorsan,olmuyor diye ağlama

Motosikleti
    Yamaha Fz8
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    la eksoz konusunda bana bir yardımcı olun be, çıkma filan olur ucuz yollu. bir eksoza aslında içi boş bir boruya 1500 2000 tl vermek saçma geliyor
    Olcay ben mersindeyim usta bir abimden 2. el aldım akrapovic. Motoru yatırıp çizmişti ama ben üstünü titanyumla kaplattım 550 tl'ye hallettim işi. Mükemmel bir ses alıyorum. Sana tek tavsiyem gidip 2000 tl para verip egzoz alma. Yakınlarında bildigin birisinin çıkma egzoz bulursan senin için en az 500 tl az masrafı olur bu işin. Bundan önceki cbf 1000 motoruma 2 adet arrow alıp aynı paraya motoru sattığım için akıllandım belkide. Eğer çıkma bulamazsan tavsiyem tiger alabilirsin. Sesi hoşuma gidiyor ama ixil'lerde çok hoş. Patlamalar benim hoşuma gidiyor.

Motosikleti
    Honda1000RR
    Bu arada lastiklere de değinmeden edemeyeceğim geçen haftaki turumda lastiklere küçük serçe parmağım inceliğinde kalana kadar yatırmışım izler onu gösteriyor. Bir kaç defada orta sehpa deydi zaten arkadaki arkadaşlar dahi fark ettiler. Benim nacizane tavsiyem lastikler hamur gibi arkadaşlar kesinlikle kimsenin dediğine bakmayın lastiklerinizi kullanın değiştirmeyin. Kendim hem metzeller hem mıchelın kullanmış biriyim. Alacağınız lastikler bundan daha iyi olmayacak.

Fazer8 Gurubun favorisiydi seneye x-max'lar gidiyor yerine Fazer8 çekiyoruz diyolar Bende fazer8 bir kez daha aşık oldum
    aydın07 bunu beğendi.

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Ben geldimmm
    "CaRPe DieM"

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)