Yamaha FZ8 - Fazer 8 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Haziran 2014, 12:43
Süper Moderatör
arkadaşlar tekrar merhaba, ben 500 km yi devirdim.
ilk depoda 6,7 lt yaktı 100 km de, ikinci depoda 6,2 lt.
rodajdan dolayı ortalama 5 bin devir kullanımda bu değerler, ben genelde de bu civarda kullandığım için yakıtımız az çok belli oldu. sizin yakıt tüketimleriniz nedir?
radyatör korumayı ben de bekliyorum, bitince talibim.
bu arada bir şey dikkatimi çekti, bacaklarımın iç kısmı çok ısınıyor. hani dizlerimi ve baldır içlerini dayadığımız şase bölgesi varya, oradan deli gibi sıcaklık geliyor. sıkışık trafikte değil otobanda bile ara sıra bacaklarımı açıp o bölgeyi rüzgar ile serinletmezsem dayanılmaz oluyor, fakat bu bile fayda sağlamıyor.
çok ilginç, daha önce hiç bir motorda o bölgenin bu kadar ısındığını görmemiştim. siz de dikkat ettiniz mi buna? bana özel bir durum değilse eğer rüzgar sirkülasyonu ile ilgili bir dizayn hatası mı vardır nedir?
neyse olmadı o bölgeye şasinin içinden bir ısı yalıtım levhası vs uygulanabilir belki
dün iki çıkışlı küçük bir ixil eksozu rölantide denedim, gaz bırakınca oluşan patlamalar içime sinmedi.
aranızda eksoz takan var mı? ne marka taktınız?
Reklamlar
-
18 Haziran 2014, 15:17
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
arkadaşlar tekrar merhaba, ben 500 km yi devirdim.
bu arada bir şey dikkatimi çekti, bacaklarımın iç kısmı çok ısınıyor. hani dizlerimi ve baldır içlerini dayadığımız şase bölgesi varya, oradan deli gibi sıcaklık geliyor. sıkışık trafikte değil otobanda bile ara sıra bacaklarımı açıp o bölgeyi rüzgar ile serinletmezsem dayanılmaz oluyor, fakat bu bile fayda sağlamıyor.
çok ilginç, daha önce hiç bir motorda o bölgenin bu kadar ısındığını görmemiştim. siz de dikkat ettiniz mi buna? bana özel bir durum değilse eğer rüzgar sirkülasyonu ile ilgili bir dizayn hatası mı vardır nedir?
neyse olmadı o bölgeye şasinin içinden bir ısı yalıtım levhası vs uygulanabilir belki
Selam, o bahsettiğin sıcaklık FZ6 Fazer'de de var ve bence normal. Ama tabi rahatsız ediyor hele birde fan açtı mı sıkışık trafikte daha da çekilmez olur. Çözüm pek yok gibi. Sıcak hava çıkmalı bir yerden oda bacakların geçtiği yerler...
FZ6' lar için full karenajlar var belki o biraz fayda sağlayabilirdi ama FZ8 de öyle bir şey var mı araştırmak lazım eee tabi birde yakışır mı?
-
18 Haziran 2014, 15:40
Süper Moderatör
adaş bende fz6 da vardı, bu kadar sıcak olduğunu hatırlamıyorum.
sanırım sorun yamahanın paraya kıyıp çelik değilde aliminyum şase kullanması, malum eliminyum çabuk ısınır ve ısıyı iletir. benim de bahsettiğim bölgedeki şase çok ısınıyor.
-
18 Haziran 2014, 17:29
hayırlı olsun... yok yok, alüminyum çelikten çok daha üstün ve fz8 in şasesi bence en mükemmel yeri, ısınma ise bütün dünyadaki 8cilerin şikayeti, alışınca insan arıyor egzost ise alt devirlerde torka zarar veriyor, özellikle şehir içlerinde,
-
18 Haziran 2014, 18:26
silahtar adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun... yok yok, alüminyum çelikten çok daha üstün ve fz8 in şasesi bence en mükemmel yeri, ısınma ise bütün dünyadaki 8cilerin şikayeti, alışınca insan arıyor
egzost ise alt devirlerde torka zarar veriyor, özellikle şehir içlerinde,
Sıcaklık bence normal bundan önceki motorum R6'tıydı ondaki sıcaklığı çok daha fazla hissediyordum. 4 sıra silindirin genelde malesef kaderi bu. Bir çok model bindim gördüğüm bu sıcaklığı hissediyorsun.
Evet bende egzoz taktım ama alt devirlerdeki düşme nedeni ile geri çıkardım. Egzoz tek başına sesten başka bir şey getirmez hatta götürür. Tabi bunlar tercih meselesi.
-
18 Haziran 2014, 19:16
MNS-FZ6 adlı üyeden alıntı
Marmariste nerde kaldınız? Tatil dönüşü epey zor geldi bana:( İçmeler güzeldi ekrem ustaya uğrayın.
Marmariste Reis Otelde kaldık. Diğer duraklara göre biraz lükse kaçmış olsa da değdi.. şimdi ölüdenizdeyim. İki gün de bura da takılıp devam edicez kısmetse..
-
18 Haziran 2014, 20:02
Merhaba benim motorum da 2 aylık 3000 km ye yaklaştı ısınma sıkıntısı bende de var hatta ilk aldığımda benim canımı çok sıkmıştı komşumuzda da 2012 modeli var motorları değiştirerek o motoru kullandım ama benim motor kadar ısınmıyor motor açılınca düzelir diye düşünüyordum fakat 3000 km ye yaklaştım umudum azaldı otobandan eve giriyorum şehir içi hiç yok ama durunca şase ye el değmiyor ve koltuk çok ısınıyor ben artık bu duruma alıştım yakıt ortalaması 6 lt uzun yolda 100 km sabit hızla izmit e gidip geldim 2 kez 160 170 civarı bir kez 220 ye çıktım dönüş ortalamam 4,5 lt devir yüksek oldukça ısınma azalıyor ama düşük devirde ısı çok fazla
-
18 Haziran 2014, 21:44
Arkadaşlar iyi akşamlar. Adım Erdem Mersin'deyim. İki hafta önce Hatay Şahinoğlu motordan gidip motosikletimi teslim aldım. Henüz 400 km kullandım çok memnun ve çok mutluyum. İlk günlerde gidonun sağa doğru eğik olduğunu fark ettim ve canım çok sıkıldı neyseki ufak bir işlemle düzeltildi. Size sormak istediğim bir şey var. Eşimle beraber seyahat planı yapıyoruz ve arka çantaya ihtiyacım var hem bağaj hemde eşimin konforu için çanta şart. Forumda bir arkadaşımız var radyatör koruma canta taşıyıcı yapmayı planlıyoruz demişti. Son durum nedir yaptımı acaba? Hepinize keyifli sürüşler.
-
18 Haziran 2014, 21:53
Süper Moderatör
demek ki sık sık bacakları açıp ara sira da popoyu seleden kaldirarak o bölgeyi serinletecegiz, ya da alisacagiz.
ben eksozu tamamen ses icin istiyorum, gorunur olmak ve farkindalik yaratmak icin.
degil alt devirler, son hızdan 50 km dusurse yine de takarim
ama ne takacagim? hem ucuz hem is gorur?
-
18 Haziran 2014, 23:56
demek ki sık sık bacakları açıp ara sira da popoyu seleden kaldirarak o bölgeyi serinletecegiz, ya da alisacagiz.
ben eksozu tamamen ses icin istiyorum, gorunur olmak ve farkindalik yaratmak icin.
degil alt devirler, son hızdan 50 km dusurse yine de takarim
ama ne takacagim? hem ucuz hem is gorur?
Merhaba,
Isınma sorunu daha önce bu çapta bir araç kullanmadığım için genelinde var diye tahmin etmiştim, aynı söylediğiniz gibi bacakları açıyorum efil efil , ve eksoz Akropovic aldım, 3 hafta oldu. Sakarya'dan Düzce'ye (Dadaş Motor) giderek taktırdım, 1500 KM civarındaydı. İlk farkettiğim motorun inanılmaz rahat hareket etmeye başladığı oldu. Ve dün, ATV yi serviste kontrol etmek için Sakarya'daki yere gittim, eksoz ucundaki parçayı çıkartıp denemi söyledi, denedim, çok daha da rahat oldu.
Belki daha önce bu çapta bir araç kullanmadığım için yanılıyor olabilirim ama düşük devirlerde o kadar rahatsız olmadım, hızlanmasında ise bir sorun olduğunu düşünmüyorum, Hendek - Akyazı arası otoyolda 208 KM ye kadar soluksuz çıkabildi ve gidecek gibide duruyordu açıkcası.
Sesi ise çok tatmin edici, bu gürültülerin beni bu kadar mutlu edeceğini düşünemezdim , herkes rahat rahat farkediyor, hatta araçlarından camlarını açıp gazı çevir işareti yapanlar sıklaştı
Saygılarımla.
-
19 Haziran 2014, 10:31
egzoz bende leovince tüp taktım. ancak düşük devirlerde performans kaybı gibi bişey yaşamadım. hatta aksine rahatladı gibime geldi.
-
19 Haziran 2014, 11:11
fz8 bakın bakam beyenicekmisiniz
-
19 Haziran 2014, 12:25
iayvaz-fz8 adlı üyeden alıntı
Güzel
-
19 Haziran 2014, 12:28
Yeni değil bu yalnızlık . . .
-
19 Haziran 2014, 14:07
Süper Moderatör
la eksoz konusunda bana bir yardımcı olun be, çıkma filan olur ucuz yollu. bir eksoza aslında içi boş bir boruya 1500 2000 tl vermek saçma geliyor
-
19 Haziran 2014, 14:44
la eksoz konusunda bana bir yardımcı olun be, çıkma filan olur ucuz yollu. bir eksoza aslında içi boş bir boruya 1500 2000 tl vermek saçma geliyor
İncele istersen
http://www.sahibinden.com/arama?user...ewType=Gallery
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...67501306/detay
-
19 Haziran 2014, 14:59
-
19 Haziran 2014, 17:19
Mademki sadece boş bir boru git sanayiye yapsınlar sana bir boru takar gezersin
-
19 Haziran 2014, 18:22
Süper Moderatör
ya o kadar da boş değil tabi ki, içinde amyant elyaf vs var. ama ne bilim gözüme pahalı geliyor, tiger dan bakabilirim. fazer 6 da kullanmıştım, akrepoviçten bir farkı yoktu.
-
19 Haziran 2014, 22:03
iayvaz-fz8 adlı üyeden alıntı
Ön cam işe yarıyor mu? Kastım şu, bazı bazı birisi sanki sağdan soldan tokatlıyor gibi rüzgar çarpıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)