Bende özellikle parlamasın diye siyah aldım
Bende özellikle parlamasın diye siyah aldım
İtalyanlar sadece motorları değil, hayalleri de yaratırlar
cihan sizinki paslanmaz mı
http://image5.sahibinden.com/photos/...3275098fe5.jpg
Yav o fotoğraf sadece deneme fotoğrafı.. Kontraplaktan plastikten bile yapabilirdik, hemen bitti gibi yorum yapılmış yav..
Bizim yapacağımız ürün üç çeşit olacak. Paslanmaz, Siyah, Beyaz.. İsteyen istediğini seçer.. Fakat paslanmazın fiyatı siyah ve beyazına göre çok daha fazlaya geliyo.. Şahsen ben paslanmaz tercih ederim. Renkler zevkler
"CaRPe DieM"
mt-09 işi olmadı gibi, büyük ihtimal fazer 8 alabilirim, eğer ki alırsam coştururum buraları yaptığım aksesuarlarla haberiniz olsun
koruma demiri, arka çanta demiri, yan çanta demiri, orta ayak..
Herkese merhaba,
Başarılı forum için tebrikler, ayrıca herkese iyi bir sezon ve güvenli sürüşler dilerim. Radyatör koruma ararken burayı buldum, çok da memnun oldum, ben bu güzel tasarıma talibim. Görüşmek üzere.
Silahtar,
2012 Fazer 8
Bugün,yakın bir arkadaşımla beraber,portatif yan çanta destek aparatı yaptık. Çantaları daha önce Amerika'dan getirmiştim(kargo dahil 305TL)Nelson-Rigg,toplam hacimi yaklaşık 50litre.
Bugün de eldeki malzemelerle aparat yaptık. Maliyet 2 paslanmaz vida,2 contalı somun,4 gömme alyan başlı vida, 10TL'lik polietilen malzeme(yan destekler için),paslanmaz lama ve kaliteli siyah boya(henkel)...arkadaşımda alet,edevat,kaynak vs olduğundan bu aparatın maliyeti 25TL oldu. Çantanın yükünü taşıyan üst kemerler olduğundan bu aparat sadece yanlardan çantaları destekliyor,tabi bu yük taşıyan bantlar sele altından geçirilip yok edilebilir,tabi bir-iki düzeltme de yapılabilir(plastik malzemeyi parlatıcam vs).Ayrıca bu aparata herhangi bir yan çantayı da bağlayabilirsiniz,Kappa olur,Givi olur farketmez.
Sökme-takması sadece 5 dk(iki somun) ve söküldüğünde ortada hiçbir kanıt kalmamakta(çanta bağlantı demirleri gibi motor üzerinde duran zımbırtıları hiç sevmem)...
Bu arada Yamaha'nın bu tip sökme takma çantasının 800 TL civarı olduğunu belirteyim! Baştan onun benzeri, yani ayaklıklara aluminyum borulu bağlantı soketleri yapacaktık ama bu bize daha pratik geldi(soket olarak emniyet kemeri tokası kullanacaktık).
Bu arada Yamaha çantalara sadece marka bastırıyor,esas o çantaları üreten firma Blaze(Yamaha Blaze Saddlebag yazınca kendisi çıkıyor.) Çok konuştuk,fotoğrafla destekleyelim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------
Motor koruma takozumuz(dışı gerçek karbon,içi derlin), radyatör korumamız, tank pad ve tank kaydırmazlarımız...
Dün havanın güzel olmasını fırsat bilerek eşimle beraber istanbul'dan sapanca-maşukiye-kartepe gezisi yaptık. Dönüş yolunda rüzgarın etkisiyle (çok fazla bir rüzgar olmamasına rağmen) 150 km'lik yol bizi çok yordu. Merak ettiğim uzun yol yapan arkadaşlar da aynı sıkıntıyı yaşıyorlar mı ? Neredeyse otobanda 90 km/h geçemedim, Yol bitmek bilmedi
Bugün de motosikletimi yıkayıp daha önce almış olduğum jant şeritlerini uyguladım.
Bunlar da resimler
Ben bugün toplam 390km yaptim hic yorulmadim. Oturus pozisyonu cok onemli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------
390km yolun neredeyse 250km'si sırf virajdı,dönmekten semazen gibi olduk. Yol güzergahı Manisa-İzmir-Ilıca Çeşme,Ildırı,Balıklıova,Mordoğan,Karaburun. Dönüş ise Karaburun-Manisa oldu...Urla'dan Karaburun'a giden yolu viraj hastalarına tavsiye ederim,gerçekten acayip virajlar var. Yolda güzel...
Herkese merhaba arkadaşlar !!!
Allah izin verirse 1 ay a kadar bende fazer8 abs li beyaz siparişi verdik tr de aramadığım yer kalmadı bir haftadır hiç bir bayide yok . Neyse kaporamızı verdik sabırsızlıkla bekliyorum. Buradaki paylaşımlar sayesinde bir cok bilgi sahibi oldum insaallah motorumuz gelince bende fikirlerimi yazıcam herkeze iyi formlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------
Emeğinize sağlık gerçekten başarılı bir çalışma olmuş..
dopo kaydırmazını motor takozunu ve radyatörün korumasını nerden ve nekadara aldınız acaba
Teşekkürler, hepsini ebay'den aldım, takoz 105TL,radyatör koruma 140 civarı, kaydırmazlar 130 gibi bir rakamdı.
Astral elinize sağlık, el emeği göz nuruna her daim saygım ve ilgim vardır. Nice güzel çalışmalar yapman dileğiyle.
Silahtar. Şu günlerde çalışmalar devam ediyor. Tamamladığımızda buradan duyururum.
Efsane, tam konunun üzerine geldin ben şu an turdayım. 9 günlük ege-akdeniz sahil şeridi turu (şu an Marmaris'teyim). Şu ana kadar günde en fazla 700km olmak üzere yol yapıyorum, 1200 küsür km yol katettim şu ana kadar. Rota toplamı 2500-3000 arası olacak. Ve şunu söyliyim, güneşin yaktığı sıcak yorgunluğu dışında hiç yorgunluğum henüz olmadı. Oturuş, tutuş ve rahat kullanım açısından ters bir durum oluşturuyosan yorgunluğun bundan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum..
Herkese çok selam.. Tur bittiğinde ayrıntıları paylaşırım kısmetse...
"CaRPe DieM"
Teşekkürler arkadaşlar, kendi çabamızla birşeyler yaptık ve başardık sanırım,yüksek hız testinde de gayet stabil duruyorlar Deep-far arkadaşım, çantaları yaptığımız arkadaşta da senin mt-07'nin birebir aynısı var. Onun kuyruk altına baktım,plakalık uzantısının bağlandığı vida-somun düzeni onda da mevcut,farklı bir demir çalışmasıyla yapılabilir. Mesela benim aldığım çantanın sprt 40 versiyonu var daha küçük hacimli, ya da başka marka bir heybe çanta alıp takabilirsin bu sistemle hiçbir sorun yaşamazsın. Çünkü bu sadece destek demiri,yani çantanın ağırlığı bizim mekanizmaya basmıyor,sadece çantaya yanlardan destek sağlayıp,kuyruk altına,sağa-sola dönmesini engelliyor,kısaca rijit tutuyor!
Cihan, kıskandım bak şimdi! İşler hafiflesin izin alayım bende böyle bir kaçış yapıcam bakalım.
slm arkadaşlar... orta ayak yapan eden varmı? ve ya yapacak olan?
çok yakışmış, ayrıca sağlam da duruyor gerçi ben büyük boy mıknatıslı depo çantası kullanıyorum ve memnunum ama(benzinliklerdeki sıkıntı hariç)
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------
radyatör koruması kaçınılmaz bir ihtiyaç, radyatörün ince kanatları inanılmaz derecede ince ve yumuşak, sonradan düzelse bile hoş olmuyor, garajda tazyikli su ile üzerine imza attığımdan herkesi özellikle yıkamacılarda dikkatli olmaya çağırıyorum, bence en az slider ya da motor koruma kadar önemli, yeni fazer alacaklara öncelikli tavsiyemdir
Gezimiz ile ilgili rapor arkadaşlar, İyi seyirler
http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post3375674
Fazer 8 GT modeli olduğunu biliyormuydunuz ? Karenaj seti y.dışında satılıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)