Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yamaha FZ8 - Fazer 8 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Alıntı mehmetoguzzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akşam olunca foto çekmedim. onu da eklerim :D
    Ohoo olmaz ki ama gezdin kirlettin yine
    "CaRPe DieM"

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mehmetoguzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer8
    Alıntı cihan54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ohoo olmaz ki ama gezdin kirlettin yine

yine yıkatırız cihan... yıkamada bi çocuk var ; motora hasta resmen... kendine banyoda o kadar özen göstermiyordur

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Zaten öylesi lazım yıkama için.. Kompresörlü hava tutturmayı unutma. Özellikle ayrıntılı elektronik aksamlara..
    "CaRPe DieM"

Motosikleti
    fazer8
    Zaten öylesi lazım yıkama için.. Kompresörlü hava tutturmayı unutma. Özellikle ayrıntılı elektronik aksamlara..
    tamamdır dikkat ederim

Motosikleti
    Yamaha Fz8
    Alıntı can_frat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor şu anda 1700 km de her seferinde fulledim şehir içi ağırlıklı kullanımda 100 km de 6 ila 6,2 lt yakıyor ara ara gazlamalarla 30 ila 33krş arası 210 km de ışık yanıyor.
    Bende egzoz taktırdıktan sonra tabiki rahat durmuyorum gazlamalar oluyor yaklaşık 38 kuruş civarı yakıyor.Demek ki normalmiş

Ben pek sakin kullanmadım şimdiye kadar. Performans egsoz+hava filtresi de var. ortalama 35-45 kuruş arası yakıyorum..
    Aynen hocam benimde durum öyle bende çok yakıyor sorun mu var diyordum yokmuş

sgeray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ8, ELAND 200 ATV
    Merhaba,

Haftalardır foruma uzaktan bakıp duruyorum, sonunda buradayım. Sanırım aranızdan en acemi olan benimdir, o nedenden ötürü aptalca şeyler sorarsam kusuruma bakmayın lütfen.

2014 siyah FZ8 3 aylık sipariş döneminin ardından Nisan 16 da elime ulaştı, sorularımda başladı. Size zahmet aşağıda yazacağım maddeler hakkında yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim.

- Ön cam, sürüşe doğrudan etki edecek bir şey mi? Yani daha mı dengeli olur?
    - 1300KM yi geçtim, görüyorum ki 1000KM civarı eksoz değiştirmekte bir sakınca bulmuyorsunuz. Yamaha'nın kendi sitesinde önerdiği eksoz biraz pahalı gibi geliyor, aksi durumda ise garanti dışına çıkar diyorlar. Siz bir alternatif biliyor musunuz? Ya da babalar gibi ödeme mi yapmamız gerekiyor?
    - Motor koruma demiri teoride pek kullanışlı gibi değil, yanılıyor muyum? Sanki radyatör korumaya öncelikle ihtiyacım var, üzerine gelenleri gördükten sonra.
    - 1-2-3 vites değişimlerinde özellikle ışık bölgerinde motorun arkası çok güzel özgürlüğünü ilan ediyor, ilk önceleri çok korktum hatta 2 gün motora binmedim, ama şimdi eğlenceli bile oluyor diyebilirim, sonuç olarak normal mi? Yoksa lastik değişimi önerir misiniz?
    - Depo üzerine ıslak koruyucu film kaplattım, uygun bir tank pad bulamadığım için (depo üzerinde kabartma&vernikli FZ8 şeridi var), çok mu zorlama durur sizce? Alternatif?
    - Son olarak, bir türlü içime sinen bir mont ve pantolon bulamadım, 2 takım aldım fakat hepsi emanet gibi duruyor, açıkcası yakışmıyor. Doğrudan verebileceğiniz bol çeşit olan bir adres mevcut mu? İstanbul ve Sakarya tercihimdir.

İlk gönderi için çok uzun oldu, umarım canınızı sıkmaz.

Saygılarımla.
    MNS-FZ6 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Alıntı sgeray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Haftalardır foruma uzaktan bakıp duruyorum, sonunda buradayım. Sanırım aranızdan en acemi olan benimdir, o nedenden ötürü aptalca şeyler sorarsam kusuruma bakmayın lütfen.

2014 siyah FZ8 3 aylık sipariş döneminin ardından Nisan 16 da elime ulaştı, sorularımda başladı. Size zahmet aşağıda yazacağım maddeler hakkında yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim.

1- Ön cam, sürüşe doğrudan etki edecek bir şey mi? Yani daha mı dengeli olur?
    2- 1300KM yi geçtim, görüyorum ki 1000KM civarı eksoz değiştirmekte bir sakınca bulmuyorsunuz. Yamaha'nın kendi sitesinde önerdiği eksoz biraz pahalı gibi geliyor, aksi durumda ise garanti dışına çıkar diyorlar. Siz bir alternatif biliyor musunuz? Ya da babalar gibi ödeme mi yapmamız gerekiyor?
    3- Motor koruma demiri teoride pek kullanışlı gibi değil, yanılıyor muyum? Sanki radyatör korumaya öncelikle ihtiyacım var, üzerine gelenleri gördükten sonra.
    4- 1-2-3 vites değişimlerinde özellikle ışık bölgerinde motorun arkası çok güzel özgürlüğünü ilan ediyor, ilk önceleri çok korktum hatta 2 gün motora binmedim, ama şimdi eğlenceli bile oluyor diyebilirim, sonuç olarak normal mi? Yoksa lastik değişimi önerir misiniz?
    5- Depo üzerine ıslak koruyucu film kaplattım, uygun bir tank pad bulamadığım için (depo üzerinde kabartma&vernikli FZ8 şeridi var), çok mu zorlama durur sizce? Alternatif?
    6- Son olarak, bir türlü içime sinen bir mont ve pantolon bulamadım, 2 takım aldım fakat hepsi emanet gibi duruyor, açıkcası yakışmıyor. Doğrudan verebileceğiniz bol çeşit olan bir adres mevcut mu? İstanbul ve Sakarya tercihimdir.

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/s...140412_001.jpg
    https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/s...140412_002.jpg
    https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/s...140412_003.jpg
    https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/s...140412_004.jpg

Saygılarımla.
    Hoşgeldin Serkan, umarım koruma takozların motoruna yakışmıştır

Öncelikle forumu uzaktan takip etmeni değil de yakinen aktif olmanı dilerim.

1- Naked motorda ön cam o kadar etkili olmayacaktır, hatta kanımca sadece estetik katar o kadar. Elzem bir ihtiyaç değil yani.
    2- Egsoz konusunda motoru aldığın yetkili bayii'ler biraz acımasız davranır. O yüzden kişiyi Yamaha anlaşmalı Akrapovic'e mecbur kılıyorlar. Tabi bazı kaçış noktaları da oluyor, ben o noktalardan birini yakaladım ve bu sayede kendim istediğim egsozu alıp taktım. Ama gördüğüm kadarıyla bu kaçış noktası sende olamıyor malesef.
    3- Radyatör koruma için benden haber bekle. Bir arkadaşımız üretecek. Orjinaline yüksek meblağ'lar ödemektense biraz sabredip daha ucuza tedarik edebileceğiz (Benden aldığın koruma takozunda olduğu gibi)
    4- Trafik ışıkları mevkiinde asfalt kayış gibi oluyor. Lastiğin ne olursa olsun o arka tarafın özgürlüğüne engel olamıyorsun. Eğer bu bölgelerin dışında sıkıntı yaşamıyorsan lastiği değiştirmene lüzum yok.
    5- Tank pedler çeşit çeşit ve o kadar pahalı sayılmazlar. Gözüne hoş gelen bir tanesini uygulayabilirsin, bence kötü de görünmez.
    6- Mont pantolon için Sakarya'da çok seçenek yok. En iyi ihtimal, Pamukova Yıldırım Motor'a bakabilirsin. Paraya kıyarım dersen Dadaş'tan da birşeyler bulabilirsin. Ama çeşit açısından İstanbul'u tavsiye ederim. Motomax'a falan bir bak istersen...

Yakın zamanda görüşürüz inşallah. (Toplanıyoruz, geziler yapıyoruz, seni hala aramızda görmek istiyorum )
    Görüşürüz..
    "CaRPe DieM"

Motosikleti
    FZ8, ELAND 200 ATV
    Merhaba,

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

Motor koruma takozları aslında tam oturmadı, sanırım yıl farkından dolayı, bir şekilde takmaya çalıştılar ama pek olmadı gibi belirtmek isterim malzemenin hiç de alalede olmadığını, uzun zamandır bu işi yapanların da dikkatini çektiğini(detay paylaşmadım ).

Eksoz için malesef alternatif bulamadım, 2550 TL istiyorlar, kime sorduysam.

Lastik ışıklar dışında bir iki defa daha yaptı ama sanırım tozuda sevmiyor. Birde yatmaya başlayınca arka taraf sanki açılı bir biçimde atlıyor gibi, buna sebep yol mu kestiremedim. Açıkcası nasıl tarif edeceğimide bilemedim.

Tank pad seçenek çok buldum ama fotoğraflarda görüldüğü gibi bir şerit var, üstelik boya ile aynı düzeyde değil, kabartmalı, görsellik adına onu da kapatmak işime gelmedi, yurt dışında da pek bi alternatif yok gibi.

Yıldırım Motor ya da Dadaş Motor'a dün gitmeye niyetim vardı, onun yerine şehir içi-dışı 200km yol yaptım geldim , belkide 72KM ile giderken 356TL ceza yemem korkuttu beni, son defa Dadaş Motor'a gitme denememde :D

Bahsettiğim gibi biraz asosyal sayılabilirim, sizinki gibi topluluklara da imrenerek bakıyorum, inşallah biraz kendimi ikna edersem muhakka sizi bulacağım.

Bu arada haftasonu yarışlarda topluca oradaydınız sanırım, beyaz motor takozlarınızdan tanıdım, ben geldiğimde çıkıyordunuz topluluk olayına daha da heves ettim, siz gürül gürül sürüp giderken, ben arkanızdan baktığım sırada :D

Saygılarımla.

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Hocam sakin elestirmek icin cevapladigimi sanmayin diger sorulara kullanicilari cevap verir tabiki ben gariban bir fz6 sahibi olarak fakat en kisa zamanda egitim almanizi oneririm.

Yani size degil hatta egitim alan herkese tekrardan oneririm reflekslerini gelistirmeleri icin yanlis anlasilmasin

Virajda cizginizi kaybetmenizin sebebi yani lastigin acili sekilde kaymasi virajin egimine asvalft kalitesine ve motorun gaz koluyla iliskilidir.ayrıca lastigin yolu tutmasi icin isisida önemlidir.

Ilk once sizden ricam bos alanda panik fren calismaniz.

Motorun arka atmasi patinaja gelmesi tamamen surucude biter biliyosunuz 5bin devire gelip vites yukseltmek ve birden degil kademeli gaz acmakta bizim ellerimizde

Cihan54 ile ayni ilde olmaniZ buyuk sans onun engin tecrubelerinden yararlanmanizi tavsiye ederim

Motosikleti
    FZ8, ELAND 200 ATV
    Alıntı CEM. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sakin elestirmek icin cevapladigimi sanmayin diger sorulara kullanicilari cevap verir tabiki ben gariban bir fz6 sahibi olarak fakat en kisa zamanda egitim almanizi oneririm.

Yani size degil hatta egitim alan herkese tekrardan oneririm reflekslerini gelistirmeleri icin yanlis anlasilmasin

Virajda cizginizi kaybetmenizin sebebi yani lastigin acili sekilde kaymasi virajin egimine asvalft kalitesine ve motorun gaz koluyla iliskilidir.ayrıca lastigin yolu tutmasi icin isisida önemlidir.

Ilk once sizden ricam bos alanda panik fren calismaniz.

Motorun arka atmasi patinaja gelmesi tamamen surucude biter biliyosunuz 5bin devire gelip vites yukseltmek ve birden degil kademeli gaz acmakta bizim ellerimizde

Cihan54 ile ayni ilde olmaniZ buyuk sans onun engin tecrubelerinden yararlanmanizi tavsiye ederim
    Merhaba,

Belirttiğim gibi acemiyim, eleştiri ya da öneri almak için buradayım, nasıl olsa sonradan canımın yanması kadar hiç biri canımı yakamaz . Boş alan; kesinlikle, evden çalıştığım için şu an bulunduğum konum oldukça boş, tertemiz asfalt, bol viraj.

Vites geçişlerinde arka atmasını özellikle belli yerlerde kestirebildiğim için kaldırabiliyorum, ilk zamanlar gibi korkutmuyor. Birde dediğiniz gibi bazı yerlerde yollar muazzam oluyor, özellikle sıcak havalarda, lay lay lom sıçraya sıçraya gidiyor, ATV gaz kolu bir kol olsa bu durumda etkili olabilirdi.

Eğitim için adres önerilerine açığım, belirtmek isterim.

Birde şu 4 tekerlekli araç kullananlar çarşılar diyebileceğimiz konumlarda neymiş de haberim yokmuş, nedir 2 tekerlekli araç nefreti çözemedim, haset mi

Saygılarımla.
    CEM. bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Motor koruma takozları aslında tam oturmadı, sanırım yıl farkından dolayı, bir şekilde takmaya çalıştılar ama pek olmadı gibi belirtmek isterim malzemenin hiç de alalede olmadığını, uzun zamandır bu işi yapanların da dikkatini çektiğini(detay paylaşmadım ).
    FZ'lerde yıl farkı yok, yani aralarında bir fark yok diyim.. Sanıyorumki usta takmayı bilemedi. Perşembe günü çay buluşmasına gelirsen, onu düzgün takarım. Hiç olmadı geri alırım. Mağdur olmanı istemem sonuçta niyetimiz işin görülsün..

Bu arada haftasonu yarışlarda topluca oradaydınız sanırım, beyaz motor takozlarınızdan tanıdım, ben geldiğimde çıkıyordunuz topluluk olayına daha da heves ettim, siz gürül gürül sürüp giderken, ben arkanızdan baktığım sırada :D
    Evet, yarışlara ufak bi sürüş yaptık, 22 motor gittik. O gezi için sana da davet mesajı göndermiştim. Bundan sonraki etkinliklerin mesajları sana da gelecek, ne zaman katılmak istersen...
    "CaRPe DieM"

Motosikleti
    fazer8
    Merhaba,

- 1300KM yi geçtim, görüyorum ki 1000KM civarı eksoz değiştirmekte bir sakınca bulmuyorsunuz. Yamaha'nın kendi sitesinde önerdiği eksoz biraz pahalı gibi geliyor, aksi durumda ise garanti dışına çıkar diyorlar. Siz bir alternatif biliyor musunuz? Ya da babalar gibi ödeme mi yapmamız gerekiyor?
    - Motor koruma demiri teoride pek kullanışlı gibi değil, yanılıyor muyum? Sanki radyatör korumaya öncelikle ihtiyacım var, üzerine gelenleri gördükten sonra.
    - 1-2-3 vites değişimlerinde özellikle ışık bölgerinde motorun arkası çok güzel özgürlüğünü ilan ediyor, ilk önceleri çok korktum hatta 2 gün motora binmedim, ama şimdi eğlenceli bile oluyor diyebilirim, sonuç olarak normal mi? Yoksa lastik değişimi önerir misiniz?
    - Depo üzerine ıslak koruyucu film kaplattım, uygun bir tank pad bulamadığım için (depo üzerinde kabartma&vernikli FZ8 şeridi var), çok mu zorlama durur sizce? Alternatif?
    - Son olarak, bir türlü içime sinen bir mont ve pantolon bulamadım, 2 takım aldım fakat hepsi emanet gibi duruyor, açıkcası yakışmıyor. Doğrudan verebileceğiniz bol çeşit olan bir adres mevcut mu? İstanbul ve Sakarya tercihimdir.

Saygılarımla.

egzoz işinde bence korkacak bişey yok. en olmadı bi sorun olduğunda orjinal egzoz u takıp gidersiniz. tak çıkar kolay bi sistem zaten. ve ya illa ki akrapovic alcam derseniz istanbul korlas bana 1500 tl ye kadar inmişti (tek çekim ve ya havale)

Motosikleti
    FZ8, ELAND 200 ATV
    FZ'lerde yıl farkı yok, yani aralarında bir fark yok diyim.. Sanıyorumki usta takmayı bilemedi. Perşembe günü çay buluşmasına gelirsen, onu düzgün takarım. Hiç olmadı geri alırım. Mağdur olmanı istemem sonuçta niyetimiz işin görülsün..
    Haklı olabilirsiniz, bi tekrar alıcı gözü ile kontrol edeyim.

Evet, yarışlara ufak bi sürüş yaptık, 22 motor gittik. O gezi için sana da davet mesajı göndermiştim. Bundan sonraki etkinliklerin mesajları sana da gelecek, ne zaman katılmak istersen...
    Cesaretimi toplar toplamaz geliyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------

egzoz işinde bence korkacak bişey yok. en olmadı bi sorun olduğunda orjinal egzoz u takıp gidersiniz. tak çıkar kolay bi sistem zaten. ve ya illa ki akrapovic alcam derseniz istanbul korlas bana 1500 tl ye kadar inmişti (tek çekim ve ya havale)
    Evet haklısınız, telefon ettim ve nakit ya da tek ödeme için söylediği fiyat 1570 TL civarı , sonuçta "korlas" olduğu için orijinalliğinden şüphe etmemize gerek yok sanırım?

Saygılarımla.

Motosikleti
    fazer8
    Haklı olabilirsiniz, bi tekrar alıcı gözü ile kontrol edeyim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------

Evet haklısınız, telefon ettim ve nakit ya da tek ödeme için söylediği fiyat 1570 TL civarı , sonuçta "korlas" olduğu için orijinalliğinden şüphe etmemize gerek yok sanırım?

Saygılarımla.
    orjinaldir. sadece üzerinde FZ8 yazmayacak.

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    İş çıkışı vaktim olsa en son ben gelip alcam seni beraber gidicez adaya Bigün vakit bulursam seninle bi pratik yapma sürüşüne çıkalım. Hem motora alışma hem iki tekere alışma açısından..
    "CaRPe DieM"

MNS-FZ6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda1000RR
    Merhaba,

Saygılarımla.

Lastik basınç değerlerini kontrol ettir. Üzerindeki yazan değerde ise lastik hiç tutunamaz. Genelde servisler max değerde verir .

Motosikleti
    FZ8, ELAND 200 ATV
    İş çıkışı vaktim olsa en son ben gelip alcam seni beraber gidicez adaya Bigün vakit bulursam seninle bi pratik yapma sürüşüne çıkalım. Hem motora alışma hem iki tekere alışma açısından..
    Olur inşallah , birde takozların doğru bağlanım şekli aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi midir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:46 ----------

orjinaldir. sadece üzerinde FZ8 yazmayacak.
    Teşekkür ederim. Sonradan farkettiğim, sitelerindede 2010-2011 model FZ8 için iki farklı fiyat koymuşlar, kendilerine ulaşmaya çalıştım ama yarın açılışları varmış sanırım, oldukça yoğunlardı, Kızıltoprak bayisinden kesin bir cevap alamadım, yarın inşallah.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

Alıntı MNS-FZ6 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lastik basınç değerlerini kontrol ettir. Üzerindeki yazan değerde ise lastik hiç tutunamaz. Genelde servisler max değerde verir .
    Teşekkürler, servis rodaj bakımına götürdüğümde bir değişiklik yaptı, kiloma göre ayarladığını söyledi, bende tekrar kontrol etme ihtiyacı hissetmedim açıkcası.

Saygılarımla.

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Olur inşallah birde takozların doğru bağlanım şekli aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi midir?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...140528_008.jpg[COLOR="Silver"]
    Evet aynen böyle, sonunda doğruyu bulmuşsun
    "CaRPe DieM"

Motosikleti
    FZ8, ELAND 200 ATV
    Evet aynen böyle, sonunda doğruyu bulmuşsun
    Ben o parçanın gövdeye yapışacağını düşünmüştüm, yanılmışım

Saygılarımla.

Motosikleti
    Honda VFR 1200F
    Ben o parçanın gövdeye yapışacağını düşünmüştüm, yanılmışım

Saygılarımla.
    Hallettiğine sevindim
    "CaRPe DieM"

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)