Yamaha FZ8 - Fazer 8 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
29 Ocak 2015, 01:42
Aklima takilan en buyuk soru buydu maslak.cevap icin cok tesekkur ederim.fuari bekliyorum belki 2015 ler farkli olup.simdi bikac stok var ama alip pisman olmaktan korkuyorum.
Reklamlar
-
02 Şubat 2015, 14:27
mrtkulaksiz adlı üyeden alıntı
Aklima takilan en buyuk soru buydu maslak.cevap icin cok tesekkur ederim.fuari bekliyorum belki 2015 ler farkli olup.simdi bikac stok var ama alip pisman olmaktan korkuyorum.
Bence farklı birsey cıkmaz ama fuarada pek fazla birsey kalmadı bekle ordan alırsın.
-
09 Şubat 2015, 14:19
ooo uzun süredir millet yok bizim makinelerde sorun olmadığı için soru bile soramıyosun,, Neyse makine dedim ya motorumu satmaya karar verdim arkadaslar 2014 model 7. ayın sonunda aldım 4200 KM de oda uzun yol raceblue extralı egzoz topcase yan canta motor koruma demiri vs... ilgilenen varsa ozelden yazsın malüm siteye koymadım
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3404567
-
09 Şubat 2015, 14:33
Maslak adlı üyeden alıntı
ooo uzun süredir millet yok bizim makinelerde sorun olmadığı için soru bile soramıyosun,, Neyse makine dedim ya motorumu satmaya karar verdim arkadaslar 2014 model 7. ayın sonunda aldım 4200 KM de oda uzun yol raceblue extralı egzoz topcase yan canta motor koruma demiri vs... ilgilenen varsa ozelden yazsın malüm siteye koymadım
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3404567
Abs var mı? Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz?
Benim bilader kafayı 600rr a takmış durumda. Bende aklını çelip fazer aldırma niyetindeyim. Geri dönüşü bana olsun diye ;)
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
09 Şubat 2015, 14:38
rebel_punto adlı üyeden alıntı
Abs var mı? Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz?
Benim bilader kafayı 600rr a takmış durumda. Bende aklını çelip fazer aldırma niyetindeyim. Geri dönüşü bana olsun diye ;)
Ewet abs var 600 rr la 245 e kadar aşşağı yukarı aynı gidiyor 2014 model 600rr ,onunla kıyaslanmayacak derecede koforlu 27,250 istiyorum extrası biraz cok
[IMG][/IMG]
-
09 Şubat 2015, 14:54
Birader tutturdu 600rr diye. Sahibinden de ki ilanları arayıp 2. sahibiyim dediği 11. sahibi 4. sahibiyim diyen 12. sahibi çıktı. Mesaj atınca km düşmüş vs adamın hevesini kaçırdılar.
-
10 Şubat 2015, 01:31
Birader tutturdu 600rr diye. Sahibinden de ki ilanları arayıp 2. sahibiyim dediği 11. sahibi 4. sahibiyim diyen 12. sahibi çıktı. Mesaj atınca km düşmüş vs adamın hevesini kaçırdılar.
Bu bahsettiğin motorlar fazer 8 mi
-
10 Şubat 2015, 13:06
Arkadaşlar bu makineye uyum sağlayan bir egzos tavsiye edebilirmisiniz
-
10 Şubat 2015, 13:46
_engin_ adlı üyeden alıntı
Bana göre sıralama şöyle
bunu bizzat kullanıyorum Arrow dan memenunum italyan tavsiye ederim bende çok araştırdım en çok bunun sesi cezbetti beni
2. Tercihim bu
3.Tercihim
-
10 Şubat 2015, 14:07
-
10 Şubat 2015, 14:19
cihan54 adlı üyeden alıntı
Bu bahsettiğin motorlar fazer 8 mi
Yok 600rr. .
-
10 Şubat 2015, 20:51
Üstadım, 8'lere her egsoz gidiyor. Ses tınıları egsozların birçoğunda birbirine çok yakın. Sen öncelikle beklentini belirtsen iyi olur. İyi bağırıp desibeli yüksek mi olsun, homurtu şeklinde tok bir ses mi olsun, maliyeti düşük mü olsun, tipi güzel mi olsun. Bu tercihlere göre tavsiyede bulunmak daha uygun olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------
Yok 600rr. .
Neden RR istiyormuş peki?
-
11 Şubat 2015, 13:52
[QUOTE=cihan54;3542337]Üstadım, 8'lere her egsoz gidiyor. Ses tınıları egsozların birçoğunda birbirine çok yakın. Sen öncelikle beklentini belirtsen iyi olur. İyi bağırıp desibeli yüksek mi olsun, homurtu şeklinde tok bir ses mi olsun, maliyeti düşük mü olsun, tipi güzel mi olsun. Bu tercihlere göre tavsiyede bulunmak daha uygun olur. [COLOR="Silver"]
Cihanım amaç sesi yükseltmek ,sesi yükseltirken motorun performansını bozmamak ayarlarının ve alt devir torklarını düşürmemek şu anki mevcut performansı muhafaza ederek ses almak ;)bu şekilde bir tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------
Maslak adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim Maslak
-
11 Şubat 2015, 14:15
[QUOTE=_engin_;3542829]
Üstadım, 8'lere her egsoz gidiyor. Ses tınıları egsozların birçoğunda birbirine çok yakın. Sen öncelikle beklentini belirtsen iyi olur. İyi bağırıp desibeli yüksek mi olsun, homurtu şeklinde tok bir ses mi olsun, maliyeti düşük mü olsun, tipi güzel mi olsun. Bu tercihlere göre tavsiyede bulunmak daha uygun olur.
[COLOR="Silver"]
Cihanım amaç sesi yükseltmek ,sesi yükseltirken motorun performansını bozmamak ayarlarının ve alt devir torklarını düşürmemek şu anki mevcut performansı muhafaza ederek ses almak ;)bu şekilde bir tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------
teşekkür ederim Maslak
Hangi markaya karar verdin peki yada hangisini daha çok beğendin
-
11 Şubat 2015, 14:18
Cihanım amaç sesi yükseltmek ,sesi yükseltirken motorun performansını bozmamak ayarlarının ve alt devir torklarını düşürmemek şu anki mevcut performansı muhafaza ederek ses almak ;)bu şekilde bir tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim[COLOR="Silver"]
Amaç ses desibelini yükseltmekse Akrapovic, Leovince ve Twobrothers üçlüsünden birini tercih edebilirsin. Aralarında en tok olanı 2bros, en cırlayanı Leovince'dır. Performans açısından bakarsak, markaya göre değişim gösteren birşey yok. Şu dip notu düşeyim; hangi tüp olursa olsun, egsoz manifoldunu standarda göre açmış olacağından dolayı düşün devirlerde performans düşüklüğü, maksimum devirde atalet (Örneğin maximum hız) nispeten artacaktır. Fakat, bu hissedilir derecede birşey değildir. Düşük devirlerdeki performans düşüklüğünü hissetmezsin. Ahmet hocam "ben çok hissediyorum" demişti ama, ben katılmıyorum, hissedilmiyor
Maximum'daki artışı da ben 3 fazer beraber yürürken keşfetmiştim, düşük bir miktar etki ediyor
-
11 Şubat 2015, 14:27
[QUOTE=Maslak;3542853]
Hangi markaya karar verdin peki yada hangisini daha çok beğendin
akrapoviç i beğendim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:24 ----------
Amaç ses desibelini yükseltmekse Akrapovic, Leovince ve Twobrothers üçlüsünden birini tercih edebilirsin. Aralarında en tok olanı 2bros, en cırlayanı Leovince'dır. Performans açısından bakarsak, markaya göre değişim gösteren birşey yok. Şu dip notu düşeyim; hangi tüp olursa olsun, egsoz manifoldunu standarda göre açmış olacağından dolayı düşün devirlerde performans düşüklüğü, maksimum devirde atalet (Örneğin maximum hız) nispeten artacaktır. Fakat, bu hissedilir derecede birşey değildir. Düşük devirlerdeki performans düşüklüğünü hissetmezsin. Ahmet hocam "ben çok hissediyorum" demişti ama, ben katılmıyorum, hissedilmiyor
Maximum'daki artışı da ben 3 fazer beraber yürürken keşfetmiştim, düşük bir miktar etki ediyor
peki Cihanım bunların içinden bir tüp e karar verdiğimde motora herhangi bir ayar yaptıracakmıyım acaba
-
11 Şubat 2015, 14:34
Yeni sistemler elektronik enjeksiyonlu olduğundan, değişiklikten sonra bir ayar gerekmiyor. Ama o bahsettiğim; performanstaki küçük oynamaları da istemiyorsan iyi bir serviste bilgisayara bağlatıp uygun CO ayarlarını sabitleyebilirsin. Bunun için de sanırım 250tl civarında birşey alabilirler. Kanımca gereksiz
-
11 Şubat 2015, 14:48
Yeni sistemler elektronik enjeksiyonlu olduğundan, değişiklikten sonra bir ayar gerekmiyor. Ama o bahsettiğim; performanstaki küçük oynamaları da istemiyorsan iyi bir serviste bilgisayara bağlatıp uygun CO ayarlarını sabitleyebilirsin. Bunun için de sanırım 250tl civarında birşey alabilirler. Kanımca gereksiz
bilgilerin için teşekkürler
-
11 Şubat 2015, 15:34
7 ayda 17 bin km yapmışım motora acımam lazım biraz..
-
11 Şubat 2015, 16:46
Marka fark etmeksizin tek başına egzozun hiçbir performans katkısı yoktur. Aksine alt devirlerde bir miktar düşme yapar. Ses güzel görüntü güzel ama o alt devirlerdeki düşmeyi ben hissettiğim için sindiremedim. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz sesi ve güzelliği için göz yumabilirsin ama teknik açıdan bu iş böyle.
Hee kimi kullanıcılar farkı hissetmiyor dahi çevremde de var ama benim gibi motorunu dinleyen biriysen kesinlikle hissedersin. Sıkıştırmayı düşürdüğü için toparlama aşamasında biraz geç kalıyor ama üst devirlerde de biraz rahatlıyor.
Şahsen motorunuzun hangi egzozlu olduğu bence hiç önemli değil önemli olan motordan aldığınız keyiftir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------
Bir çok markada "R" serisi motora sahip oldum. Fazer8'e egzos takılınca bir racing olacağını kimse düşünmesin. Motorumuz o sese ve karektere asla sahip olamaz.
Diğer markalara bakarak ta sınıfının lider motoru Fazer8'dir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)