Merhaba arkadaşlar; Mondial Snappy ile bugün itibariyle 125 KM'ye ulaşmış bulunmaktayım.
Motoru aldığım gün depoyu 18 liraya fullemiştim. Evet 18 liraya fullendi.
Ve tam 125 KM yol yaptım.
Yedek depo olduğunu zannediyordum. Ama yanılmışım.
Yolda kaldım
Benzin musluğunu yukarı çevirmeye çalıştım fakat yedek konumu yokmuş. Sadece aç-kapa yapılabiliyor.
Allahtan yolda kaldığım yere yakın benzinlik vardı ve gidip yine depoyu fulledim. Yine 18 liraya fullendi.
Bu arada benzinin litresinin 5.09 liradan aldım. Snappylerin benzin deposu 3 litre 800 gram.
Bu motorlarda yedek depo 100 grammış. Ama benzin musluğunda yedek konumu yok.
Sadece benzin göstergesi 100 gram benzini göstermeden kırmızıya iniyor.
Motor yeni olduğu için yüksek rölantide çalışıyor. Rodaj süresi dolduktan sonra rölantiyi kısıcam. O zaman daha az yakar.
Geçen sene MOTORAN marka KÖYLÜ tip motorum vardı. Zangır zangır titriyordu. Yolda parçaları dökülüyordu.
Çin malı motorlar içerisinde Mondial'in harbiden kalitesi var.
Snappy'de titreşim çok çok az seviyede. Rahatsız etmiyor. Yolda parçalar dökülmüyor.
Ayrıca tüm parçalar fabrikada çok iyi sıkılmış. Hiçbir parçası gevşek değil.
Snappy aldığım için memnunum.
Sadece motor soğukken ilk çalıştığında karbüratörde acayip bişeyler oluyor. Motora gaz verince hemen yemiyor.
Sanki sürahiden su içerken su ağzımıza fazla gelmiş boğuluyormuşuz gibi bişeyler oluyor. Gazı fazla verince yemeye başlıyor.
EURO 3 dedikleri yeni model araçların karbüratörleri böyle olduğunu öğrendim.
Bi arkadaşımda 2013 model Ford Connect araba var. Sıfır aldı. Onun arabasıda gaz verirken böyle şeyler yapıyormuş.
EURO 3 olduğundan böyleymiş.
Motor ısındıktan sonra herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.
Ben aldım, kullanıyorum, memnunum. Herkese tavsiye ederim.
Herhangi bir sorun veya sıkıntı yaşarsam yine yazarım sizleri bilgilendiririm.