KTM DUKE 125 Kullanıcıları Başlığı
Reklamlar
-
Ben motoru açtırmadığım halde 6. viteste devir 8lerdeyken 128 gördüm ve yüksek devirde en ufak hareketinizde bile motor tepki veriyor seri makina ama gerek oturuşpozisyonu gerekse kilosu hatayı cıbırdan çok daha rahat tolare etmenize olanak tanıyor cıbırı alalı 1.5 ay omuştu 322 km yapmıştım sattım bunda 3 günde 500 km yaptım fark bu Motor kendini kullandırıyor ve İnşallah imkanım el verirde bundan sonrada KTM markası ile devam ederim en azından hayalim olan BMW K1200r'ı alana kadar. Onun içinde rahat bi kafadan en az 5 senem var.
Reklamlar
-
Flashock adlı üyeden alıntı
Ben motoru açtırmadığım halde 6. viteste devir 8lerdeyken 128 gördüm ve yüksek devirde en ufak hareketinizde bile motor tepki veriyor seri makina ama gerek oturuşpozisyonu gerekse kilosu hatayı cıbırdan çok daha rahat tolare etmenize olanak tanıyor cıbırı alalı 1.5 ay omuştu 322 km yapmıştım sattım bunda 3 günde 500 km yaptım fark bu Motor kendini kullandırıyor ve İnşallah imkanım el verirde bundan sonrada KTM markası ile devam ederim en azından hayalim olan BMW K1200r'ı alana kadar.
Onun içinde rahat bi kafadan en az 5 senem var.
Sizin KTM125 te hız sınırlaması yok veya 2. el aldığınınz için sahibi yazılıma güncelleme yapmış. Yalnız şuna takıldım CBR250 yi kastetmediyseniz 8000 devirde KTM 128 le gidemez en az 9.500 olması gerekir.
CBR 250 600RR ler kadar eğik olmasada yüksek gidon dolayısıyla Duke de daha iyi hissetmeniz bir acemi olarak doğal. Ama 250 cc CBr'ın torku ve gücü altınızdakinin iki katı. Özellikle torku 12 nm olan duke bunu 8000 de veriken cbr250 bunun iki katı 23 nm yi 6000 de yani daha erken veriyor. Bu da gaza asılmalarınızda Dukenin çok daha uysal kalmasına sebeb. Güveniyorsunuz çünkü gazı çevirsenizde sizi korkutucak kadar güçlü hızlanamıyor.
Yani CBR125 alsaymışsınız bu tedirginliğinizin ve hakim olma zorluğunuzun yüzde 80 ini yaşamayacağınız aşikar.
Şöyle bir örnek vereyim.
CBR 250 3. viteste 110 cbr 125 se 3. viteste 95 yapıyor. Yan yana 40 kilometre hızla giderken 250 3. viteste düşük devirde olsun 125 te 2. vites yüksek devirde tork devrinde olsun. 100 km ye roll-on yapıca CBR250 yine kazanır. vites değiştirmeden geride kalması gerekirken bayılma yapmadan esnek bir şekilde CBR125 i geçer. Yeni başlayanlar için(acemiler) bu kadar esnek motor zaman zaman istenmeyen kazayları beraberinde getirir.
-
Anlattıklarınızda haklısınız ama emin olun cbr125 alsaydım belki satıp ktm'yi almayacaktım ve ktm zevkini tadamayacaktım o yuzden iyiki cbr 250 almışım ve satıp duke almışım ne olursa olsun honda iyi motor yapar ama KTM daha bir başka motor yapar en azından benim hissettiklerim bunlar. Birde çok fazla motor değiştirip her motorun zevkini tatma gibi bir merakim var tabiiki yeri geldiğinde veya uygun fiyata daha farklı modeller alacağım ama KTM hep aklımın bir köşesinde favori olarak kalır tahminimce.Belki 600c sınfına geçtiğim zaman bmw gene KTM duygularını hissettirir ve çevremdeki çoğu motorcu abimde aynı şeyleri söylüyor.
Hızlanma ve gerginlik konusuna gelince oturuş pozisyonu kendi açımdan beni ciddn çok etkiliyor motor üstündeki hislerim açısından Kadıköy Spormoto'ya gittiğim zaman duke yok ama 690 duke II ile bir deneme sürüşü fırsatım oldu ve 125'i kullandıktan sonra onu kullanmıştım gayet iyi kullandığımı düşünüyorum bu aşırı rahata ve oturuş pozisyonuna olan düşkünlüğüm sounda 3 tekerlekli goldwing aldıracak herhalde bana. :D Bildiğin evdeki tek kişilik deri koltuk var motorda.
-
@Flashock vites problemini halledebildin mi sorun neymiş?
-
Motoru kapatıp açtığım zaman göstermeye başladı arada bir gösteriyor 5'i bazende göstermiyor kitapçığada baktım bununla alakalı birşey bulamadım bende ciddiye almadım vites dişlisinde sorun var desem geçmesinde bir sorun olur en azından ama hiçbir problem yok gidişnde de geçişinde de.
-
-
Evet değil zaten 2000 kilometredeki KTM'de sorun çıkarmaz ondan rahatım bu kadar bi tek antifriz eksilmişti onu koydum bugün okadar yola devan cbr 250 1 ay boyunca bendeydi 322 km yapmıştım Duke alalı 5 gün oldu sanırsam şimdiden 400 km yaptım üstünden inesim gelmiyor.
-
oh oh Allah muhabbetinizi artırsın Darısı benim başıma Allahıımm
-
Amin kardeş işallah en kısa zamanda alırsın aldığın zamanda tanışalım mutlaka. veyahutta yakından görmek istiyorsanda buluma ayarlarız ama 10 gün sonra olursa iyi olur İzmir yolcusuyum yarın.
-
Tanışırız ya ben hele bi motoru alıyım da Buluşma derken ortada mı buluşacaz ben Kayserideyim
-
Doğru mutlaka kader birleştirir ayarlarız bi zaman fuara gelirsen görüşürüz yolum kayseriye düşersen haber ederim yaparız bir şekil.
-
Kayseriye gelirsen muhakkak görüşürüz.Fuardaa bakalım son 2 senedir geliyorum, seneye de gelirim heralde
-
benzin tüketimini yazarsanız seviniriz
-
30 liralık benzinle 275 gittim. İstanbul trafiği...
-
Bob sinclar konserine gelen varmıydı Duke 125 iyle? Hemen yanına parkettim bende siyah cbr125'i
-
rottice adlı üyeden alıntı
uzun yolda 300 km yi bulur ozaman harika bir yakıt tüketimi, bravo ktm
-
Scarabeo 200, 30 TL ile 240 gidiyordu. Bu ktm cidden daha zevkli ve ekonomik.
-
01 Haziran 2012, 13:38
KTM 200 DUKE ne zaman gelicek bilen varmı ?
-
01 Haziran 2012, 15:40
yazdığınız içi teşekkürler bir arkadaşım düşünüyordu yardımcı oldunuz
-
01 Haziran 2012, 18:14
rottice adlı üyeden alıntı
Hesaplayınca ortalama 100 km'de 2,5 litre(hatta neredeyse tam) gibi bir değer ediyor. Benzini 4.33 ten hesapladım. Gerçekten güzel değerler eğer söylendiği gibi kullanıldıysa.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)