Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567816 ... SonuncuSonuncu

Mondial 125 MX - Grumble

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Rialli'ye honda cb125e farı ve çerçevesi gelmiş.
    http://www.rialli.com/10229__far-komple-honda-cb-125/
    http://www.rialli.com/10230__far-cer...-cb-125-siyah/
    İkisini toplayınca 75-80 liraya geliyo aslında xenon yerine düşünülebilir, bağlantı aparatı da uydurulabilirse. Bu farın aydınlatması baya iyi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rialli'ye honda cb125e farı ve çerçevesi gelmiş.
    http://www.rialli.com/10229__far-komple-honda-cb-125/
    http://www.rialli.com/10230__far-cer...-cb-125-siyah/
    İkisini toplayınca 75-80 liraya geliyo aslında xenon yerine düşünülebilir, bağlantı aparatı da uydurulabilirse. Bu farın aydınlatması baya iyi.
    Maceraya giriyor bu farı mx e takmak Halojenler xenonun yerini tutmaz.
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Motosikleti
    Bu motora Cg (köylü) egzoz taksak, euro3 zımbırtılarını söksek, karbüratörü 150'lik taksak, emme manifoldunu katalizörsüzünden taksak çekişi artmaz mı acaba çekişi güzel de şu sabit devirde silkelemesi çok gıcık, sanki benzin yetmiyo gibi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    mengü bu rialli den alış veriş yaptım gelen şeyler yerine oturtmak çok zor oluyor yan sanayi ama bu kadar da ölçüsü kaçık olmamalı bence
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mengü bu rialli den alış veriş yaptım gelen şeyler yerine oturtmak çok zor oluyor yan sanayi ama bu kadar da ölçüsü kaçık olmamalı bence
    Daha önce demiştim zaten, rialli özenli çalışmıyo diye. Hassas parçaları kesinlikle almamalı. Mondial AGK amortisör körüğü istedim, 125KT'ninkini yollamışlar. piston-silindir istesen silindir kapağı istesen, debriyaj istesen istediğin parçayla kel alaka bişey yollayabilirler. Attığın mesajlara da cevap vermiyolar olumsuz bişeyse. Telefonda tartışmak da istemiyorum, telefonu suratıma kapatacak adam çok büyük hata eder, öc alma duygularım depreşir o yüzden sineye çekiyorum artık. Ama ciddi parçalar alınmaz ordan, zaten mallar kalitesiz.

Motosikleti
    Bugün ankara-çubuk'un köylerinden doğru kazan'a indim sonra kızılcahamam'a gittim, dönüşte normal yoldan döndüm. Kızılcahamam'a gittiğimde bi baktım motorun sesi egzoz patlak gibi, çektim sağa egzoz boğazını sıktım bişey değişmedi birazdan bi baktım geri dönüşüm hortumlarından biri patlamış. Ya kazan'dan kızılcahamam'a doğru yokuşlarda çok bastığımdan patladı yada egzoz patlatmayı sevdiğimden patladı ama bu hortum yarılınca düz yolda 90 zor giden motor, düz yolda 100'ü geçmeye başladı 102-103 falan. bu hortum yarılmasından sonra yokuş aşağı da 118 gördüm en son, daha basacaktım ama karşıdan millet selektör yapıyodu radar diye, görüşüm full açık radar yok gibi ama yinede gaz kestim, ama orda radar da yokmuş hani. 120'ye dayayınca ibreyi devir 10500 falan oluyo.

Motosikleti
    günaydın arkadaşlar ...

Geçmiş olsun egzoz patlatmakla pek alakası olduğunu sanmıyorum Şimdi ne yaptınız o hortumu kapatabildiniz mi ?

Motosikleti
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun egzoz patlatmakla pek alakası olduğunu sanmıyorum Şimdi ne yaptınız o hortumu kapatabildiniz mi ?
    Yok daha kapatamadım, söktüm eve getirdim uyumlu bir hortum arıyorum. Ama çok uyduruk malzemeden yapmışlar ya, o kadar kısa mesafede 180 derece geriye dönen bir hortumun daha sağlam olması gerekir. Yine lanet olsun euro3'e diyorum

Yok daha kapatamadım, söktüm eve getirdim uyumlu bir hortum arıyorum. Ama çok uyduruk malzemeden yapmışlar ya, o kadar kısa mesafede 180 derece geriye dönen bir hortumun daha sağlam olması gerekir. Yine lanet olsun euro3'e diyorum
    Hazır patlamışken iptal edin bence çok mantıklı bir hareket olur

Motosikleti
    Hazır patlamışken iptal edin bence çok mantıklı bir hareket olur
    Üst kapağın tepesi delik olmayanından alıp, subab ayarı yaptırırken taktırmayı düşünüyorum. Hava filtresini de geri dönüşümsüz bir CG 125 hava filtresi ile komple değiştiricem bu durumda.

Üst kapağın tepesi delik olmayanından alıp, subab ayarı yaptırırken taktırmayı düşünüyorum. Hava filtresini de geri dönüşümsüz bir CG 125 hava filtresi ile komple değiştiricem bu durumda.
    Hava filtresi çok acayip bişey cuk diye oturan başka filtre takamazsınız gibi açık filtre hariç.

Motosikleti
    Hava filtresi çok acayip bişey cuk diye oturan başka filtre takamazsınız gibi açık filtre hariç.
    150kn filtresi var çok da güzel uyuyor bence. bir de emme manifold demirini değiştirmek gerekiyo, geri dönüşümsüz'ünden.

150kn filtresi var çok da güzel uyuyor bence. bir de emme manifold demirini değiştirmek gerekiyo, geri dönüşümsüz'ünden.
    Listeye silindir kapağını da ekleyin eksik olmasın

Motosikleti
    Listeye silindir kapağını da ekleyin eksik olmasın
    Şu subabların olduğu kapağı diyosanız hiç sanmıyorum euro3'e özel silindir kapağı olacağını.

Şu subabların olduğu kapağı diyosanız hiç sanmıyorum euro3'e özel silindir kapağı olacağını.
    Malesef öyle. Sağ üstten bakın tepesinde mx yazıyor silindir kapağında. Yani değişmesi gerekiyor.

Motosikleti
    Malesef öyle. Sağ üstten bakın tepesinde mx yazıyor silindir kapağında. Yani değişmesi gerekiyor.
    Yazıyor evet ama bu euro3 uyumlu kapağın normal filtre ve katalizör olmadan kullanılamayacağı anlamına gelmemeli. Bi hortumu sökünce bile çekişi nasıl arttı.

Yazıyor evet ama bu euro3 uyumlu kapağın normal filtre ve katalizör olmadan kullanılamayacağı anlamına gelmemeli. Bi hortumu sökünce bile çekişi nasıl arttı.
    O hortumun amacı hava yollamak. Normalde motorun hava filtresindeki havayı çekiyor. Onu çıkarınca performans artması normaldir motora daha fazla hava gidiyor hava filtresini sömüren yok. Subap ayarı yaparken gördük katalizör hizasında silindir kapağından boru çıkıyor contalı. Düz kapağı takamadık o yüzden.

Motosikleti
    O hortumun amacı hava yollamak. Normalde motorun hava filtresindeki havayı çekiyor. Onu çıkarınca performans artması normaldir motora daha fazla hava gidiyor hava filtresini sömüren yok. Subap ayarı yaparken gördük katalizör hizasında silindir kapağından boru çıkıyor contalı. Düz kapağı takamadık o yüzden.
    O kadar da büyük çıkıntı yok ya takılır normal kapak.

O kadar da büyük çıkıntı yok ya takılır normal kapak.
    http://www.mondialonline.com/_files/...903_598175.jpg
    O resimdeki kapak motorun üstündeki kapak değil emin olun. Bundaki delikler normal silindir kapağındakiler zaten. Üst kapağı söküp düz kapakla karşılaştırırsanız anlarsınız. Ha takılmasına takılır fakat orası boş kalınca ne olur orası meçhul boşuna conta koymamışlar

6. sayfa BirinciBirinci ... 4567816 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)