tamam teşekkür ederim dediğini yapıcam zaten 3500 km deyim 2500 ünde 50 yi 60 ı geçmedim yokuşlarda zorlanmıyor zaten .
bizim buraların en yüksek noktasına çıktım çift kişi motorun önü kalkıcaktı deponun önüne oturdum yinede çıktım tık demedi hiç zorlanmadı
grumble kullanıcısıyım. motorum 1 yaşında motorumda performance hava filtresi ve egzosu var. bu gece 2kişiyle ve vites 4te iken 110 gördüm yatmadan. burdaki kötü yorumların hiç birine katılmıyorum. motor canavar gibi. ybr, honda cb, cbf, ve diğer küçük motorlardaki rahatlığın dahada üstünde bir rahatlığı var. 2012 ybreyle yolda dalga geçtim. 125cclik motorlarda daha rakibim olmadı.
Bugün benim motor da tam gaz giderken tekleme yaptı depoda ağzına kadar benzin olmasına rağmen. Sanırım motorla sakin sakin yol alıp sonra birden tam gaz devirli sürüşe geçince birşeyler benzin yetiştiremiyor motora.
1 saat önce benim 125MX'i basınçlı su makinesiyle yıkadım, göstergelerine gidona hiç su tutmadım onların dışında her yerini bolca sabunlayıp basınçlı suyla yıkadım, bi sorun çıkmadı bi tur attım azıcık kuruttum hemen garaja girdim yağmur çiseledi sonra birden boşaldı bikaç dakkalığına kaçabildim neyse, ama tam da beni buldu.
Aynalardaki titreşimden arkayı göstermeme sorununu 8 liraya bir çift köylü tipi ayna alarak çözdüm. Orjinal aynaları belki daha güzel ama 80km'yi geçince arkayı hayal meyal gösteriyor
http://www.rialli.com/urunler/motors...lin-paso-10mm/
Valla süper aynalar, resmen titreyen motorlar için imal edilmiş. 80'den sonra arkayı göremezdim arabalar yol bulutlar falan birbirine karışırdı artık o kadar yardırmama rağmen arkayı çok net görebiliyorum. Motor 2000km'yi geçti Castrol Power1 Racing 10W-50 tam sentetik yağ koydum. Zaten masrafsız motor bari yağı kaliteli olsun 20W-50 madeni ile yokuş aşağı 115 yaptım, bununla 120'yi geçer heralde
Aslında hyena'ya da pahalı yağ koyarım ama onun yağ sızdırma sorunu var, keçelerden contalardan yağ atıyo sürekli. sonuçta 100'lük cub olduğu için hep tam gaz kullanıyorum 1000km'de 150-200 gr yağ eksiltiyor. 2000km'de bir yağını değiştirsem 1 litrelik şişe yetmez eksilttikçe ekliyorum çünkü. Bu 125MX'in şu an için yağ eksiltme sorunu yok gibi gözüküyo onun yağını artık 2000'de bir değiştiricem o yüzden zaten ucuz yağla aynı hesaba geliyo.
Sabit gazla 40-70 arası hızlarda giderken çok fena silkelemeye başladı benim 125MX, hyena'nın benzin bitmeye yakın yaptığı silkelemelere benziyo, ama benzin göstergesine baktığımda yarıdan çok gösteriyo, deponun dolu olduğunu da biliyorum. Sıfırdan hızlanması, 85-90 sabit gitmesi ve son hızı süper ama düşük hızlarda sabit devirde tekliyor. Sanırım bu Euro3 zımbırtılarını iptal etmek gerekecek.
Ben iptal etmeyi düşünüyorum, ama biraz pahalı olacak gibi.
Kesinlikle subap ayarı yaptırın motora ve haya/yakıt ayarını.
YÜksek devirde gazı kestiğinizde çın çın çın ( pat bam güm ) egzozdan patlama sesi geliyor mu ?
Birde şu boruyu çıkarın metaldeki giriş yeri çok ince mi ? Eğer inceyse orayı genişletin tornavida vs. ile
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)