Bizim MX'in silindir kapağının katalizör deliğine civata sıkarsan iptal olur gibi katalizör. aklında bulunsun. tabi silindir kapağının tepesindeki kapak da değişecek.
Ooo üst kapağı değiştirene kadar silindiri 150'lik yapsaydın keşke Biraz araştırdım bizim motora 200'lük krank 63.5 mm silindir takarsak 193cc oluyor ama en az 15 beygir güç ve 15nm tork var boru değil yani. Aynı kranka da 67'lik silindir takarsak 218cc oluyor en fazla. Daha uzun stroklu krank için karteri taşlamak gerekiyomuş galiba.
Engine 200cc
Engine No. 163FMLxxxxxxxx
Type 193cc, 4-Stroke Single
cylinder,Air Cooled
BorexStroke 63.5mm x 62.0mm
Compression 9.2:1
Output, Max(Kw/Rpm) 11/7500
Torque, Max(N.M/Rpm) 15/6000
Ignition CDI
Starting System Kick/electric
Transmission 5-Speed, Manual Clutch
Drive Train Chain
Şu motora bi 38'lik dişli bulamadım parçacımda olsaydı değiştirecekti elimdeki 42T dişli ile. Ben de ön dişliyi 15'ten 16'ya çıkarmaya karar verdim, onu da biraz aradım CG125 dişlisi olmasına rağmen neyse buldum bi tane sonunda. Umarım orjinal zincirin uzunluğu bi numara büyük dişliyi kullanmaya yeter.
Ön dişli değiştirmek daha kolay fakat kapağa ve zincir korumalığına çarpabilir dikkat et
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
Resim atalım da, konunuz renklensin :
Önce emniyet, sonra hareket...
Video dan caps al foto diye yuttur Olmadı
Foto geldi
MX geçen gün yolda stop etmişti çok zor çalışmıştı, rölantide durmuyodu. Bugün hava filtresini bi açtım komple benzin olmuş. Süngerini yenisiyle değiştirdim, bujiyi de değiştirdim, karbüratör tahliyesinden biraz benzin akıttım motor yine saat gibi oldu Benzin filtresi yok orjinalinde araya eklemek lazım pis benzin gelince tıkanıyo karbüratör.
http://milenyummotor.sahibinden.com/...?aff=2155666&b[store_id]=127794&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=24364&c=24364&sGaleri=1&b[page]=2 aradığınız parça olursa haber edin elimizde varsa gönderelim
Yeni silindirle 580km oldu, motor baya iyi çekiyor ama 110km hızı pek geçmiyo henüz. Ön dişli hala 15 daha 16 yapmadım.
Egzoz da iyi böğürüyor silindiri büyütünce sesi arttı eskiden motordan boğuk sesler gelirdi motorda çekiş yoktu.
Çekiş güzelse çok hız yapmasına gerek yok bence
Yok ya ben yağını kontrol ettim silindir değişiminde sonra 1000km yapmış yağ zeytinyağı rengindeydi daha zaten castrol 10-40 var çok dandik yağ değil. Bu arada silindir değişiminde sıfır motor kadar sıkı olmuyo motor rodaj yapıyosun ama sadece gerekli diye öyle sıfır motor gibi ısınma yapmıyo.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)