Merhaba arkadaşlar. Motosiklet dünyasına yeni dahil olmuş biriyim motor konusunda pek bilgim yok 125 mx grumble ile motora başlama düşüncesindeyim.
Yazdıklarınızın bazılarını anladım bazılarını anlamadım Genel olarak gece sürüşlerinde farların yetersiz olduğunu söylüyorsunuz. Bunun yanında durur vaziyetten kalkarken torkda bir sıkıntı olduğunu söylediniz ve bi hortumun don lastiği gibi olduğunu söylediniz. Bunlarda beni korkuttu açıkcası.
Ben motoru alıp 1 sene civarı kullanmayı düşünüyorum. Normal bir kullanımda bana sorun çıkartabilecek bir motormudur? o yazdığınız hataları birazda benim anlıyabileceğim şekilde ( acemi dilinde ) anlatırmısınız. Teşekkürler
Yolda bırakacak bir motor değil, öyle 1 sene kullanmakla hurdaya çıkacak motor değil. Ama her mondial gibi bu da kusursuz değil ve bazı özellikleri uydur kaydır yapılmış, mühendislikten çalmışlar. Ben bu motoru alırken 2250tl idi şimdi 2500tl'ye çıktı bu durumda 125mh drift almanız daha mantıklı olur çünkü aradaki fark azaldı.
Durumunuz varsa mh drift alın fakat o biraz küçük bir motor ve o da kusursuz değil kesinlikle kendilerine göre artıları eksileri var.
Beğendiyseniz alabilirsiniz rahatlıkla. Ufak tefek masraflarla harika olan motor bu çinliler
Bütün çinlilerin farı dandik.
Mh drift ;
Motoru güzel
Beyazı hoş duruyor
Genel olarak küçük motor
Sele çok sert ve arka amortisörler çok uyduruk gazlı amortisör var
Arka çanta demiri almanız gerekiyor çünkü plastik
Mx Grumble ;
Elden jiklesi var, start stop tuşu var, selesi yumuşak
Genel olarak büyük bir motor
İtecekli motoru var. Mh nin motoru daha güzel egzantrik zinciri var.
Amortisörler ybr amortisörü gibi güzel.
Ön kafa tasarımı mh ye göre daha büyük ve orantılı duruyor.
Arka çanta demiri almanıza gerek yok mx te ki demir zaten
İki motorda da balansör var.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
Ben öğrenciyim o nedenle o 300 liralık fark bile büyük bir rakam benim için. Enayilik edip 2250 lira olduğu zamanlarda almadım motoru çok pişmanım şuan :( derdim saten ilk motorum olsun üstünde öğreniyim motora beni küstürmesin birde 90 km gibi hızlara çıkabilsin derdim o. Param olsa mh drift i hiç kaçırmazdım elbette Motoru kasım ayının ilk haftası alıcam bi ümit belki yaz kampanyasında yaptıkları gibi güzel bi indirim yaparlarda bizde faydalanırız
Hayırlı olsun, kışın motora binmek de güzeldir ama acemiyim diyorsunuz, motorun lastiklerini motoru alır almaz Pirelli Duratraction ile değiştirirseniz sizin için daha iyi olur. Kaliteli lastikler ufacık bir yan yatmayı engellese bile parasını çıkartır, hem kim ister kaza yapmayı
İllaki yatırıcam çizicem vurucam Fabrika çıkış lastiklerinde bir problem olduğu içinmi bu öneride bulundunuz? ilk sayfalardaki yorumlarda lastiklerden gayet memnun olunduğu yazıyordu? Birde bu lastiğin fiyatı nedir acaba ön arka toplam olarak?
Fabrika çıkışı lastikler bütün markalarda çok iyi değildir, honda yamaha dahil. Lastikler her durumda yeterli bence ama, acemiler ıslak yollarda kayabilir bu lastiklerle. Kauçuk oranı daha yüksek pirelli, michelin, metzeler gibi markalardan bir lastik takımıyla daha güvende olursunuz kışın kullanacaksanız. Kaliteli lastik takımları ön-arka 150 liradan başlar 200-220 liraya kadar çıkar. Motorun orjinal lastiklerini ise çifti 75-80 liraya alırsınız.
MH drifte gücümün yetemeyeceğinin en bariz göstergesi işte motoru almakla bitmiyor malesef olay böyle şeylerde extra masraf :D bi alsam gerisini her türlü hallederim gibime geliyo o ayrı
500 Liralık bir öğrenci kartı çıkarıp MH drift mi alsam diye kanıma iyice girdiniz aslında :D
Rialli jet hızında siparişi eksiksiz teslim etti valla gözlerim yaşardı ya Dün saat 14'te ödemeyi yaptım 17.30'da faturayı kesmiş kargoya vermiş, bugün öğlen geldi ankaraya kargom. 11 liralık cub farı da geldi gayet sağlam görünüyo, xenon takılabilir gibi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)