burdan bak ama abartılı kardeş bunlar
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
şu an bnm istediğim tek şey ön çatalı biraz daha uzatabilmek.
uzatma işlemini yaptıran var mı?kime gidebilirim bnn için?
bide uzatmanın yanında çatalın açısını değiştirmek için şase ile oynanması gerekiyor sanırım değil mi?
Elelmanin Biri T Yaptirdi Ankara Da O Ara Servisteydim Tesadufen Kardes Dedim Sen Mi Kullanacaksin Evet Dedi Peki Nasil Kullanacaksin Dedim Kolay Sen Merak Etme Dedi Sonra Yapildi Bir Hafta Felan Sonra Yine Tesadufen Karsilastik Eee Ne Olldu Baba Motoru Kontrol Edemiyorum Yani Ben Sana Demedimmi Alala
SU KEWAAY SUPER LIGHT 150 NINON CAMI NASIL BISI BIZIMKINE UYARMI ACABA BIDE BU DORTLU FLASOR YAPAN ARKADASLAR VARDI SADECE DUGME VE BAGLANTI ILE NASIL YAPILMIS BILEN VARSA MERAK ETTIM BEN KENDIM YAPARIM ONU MOTORUMA ZATEN HERSEYINI KENDIM YAPMAYA BASLADIM KERATANIN
Çanakkale mt de sabahattin yanar yaptı tornacıdan bir aparat yaptırarak
12 cm uzamış hali buradan yaptırman gereken parçayı görebilirsin gerçekten çok basıt
http://www.motosiklet.net/forum/mt-i...e-mt%5D-4.html
ThE LaSt SaMuRaİ
teşekkür ederim
ben maalesef işten çok anlamam.
yakınlarda yapılanları anlayabilen, yetenekli bi usta bulmalıyım önce.
fotoğraflarda gördüğüm kadarı ile arka teler sehpada olmasına rağmen ön fazla havada.
motorun dengesi inanılmaz bozulacak gibi gelioyor bana.
arka alçakta kalacak ön yüksekte.
bnm istediğim aslında tam olarak ön tekerin gövdeden uzaklaşması.motosikletin biraz daha heybetlenmesi.zira ben mct den daha heybetliyim.
bunun içinde sanırım çatalın açısı oynanmalı.
ben şaseyi çıplak hayal edemiyorum.yani çatalın şaseye bağlı olduğu nokta üzerinde işlem yapılabilir mi acaba.çatalın yere olan açısını büyüymek istiyorum.
benim motor 10350km oldu subab ayarı yaptırmadım hiç aslında yaptırmak gerekiyor ben bu servislere güvenmiyorum adamlar bizim motorların üzerinde öğreniyolar çoğu şeyi motorun herşeyinden tam manasıyla anlayan zor bulunuyor.
geçen hafta sonunu komple serviste geçirdim motor arıza yaptı sanmayın sakın çünkü motorda sorun yok sorun serviste bi buji takmış 1km gitmeden buji nanayı yiyo yolda bıraktı kaçkere taktığı bujinin markasıda bosh sonra pazartesi farklı bi marka buji taktıda neyseki sorun çözüldü ama sorunu bulanakadar motorun bakılmadık yeri kalmadı buji başlıkları 3 kere değişti ama kaliteli olanlardan takıldı şimdi bi sorun yok çok şükür
arbetus kardeş şu senin kullandığın buji modellerini tekrar yazarmısın yaw dün yazdın ben unuttum gene
sağlıcakla kalın
büyük okyonuslarda küçük balık olacağına küçük göllerde büyük balık ol
biri benden mi bahsetti
sl150 nin camı uyuyor biraz üzerinde çalışmak gerekiyor. 4 lü flaşör olayına gelince ben tek düğme ile çalışmasını istiyordum bu yüzden bir buton sigorta ve 2 adet röle ile bağlantı yaptım. 10 dk lık iş. zaten faydalı bilgiler bölümünde ilgili yazı mevcut ben oraya bakarak yaptım.
@kozmiktohum buji modelleri aşağıda
NGK CR7HSA
BOSCH SUPER U4AC
NGK CR7HIX(iridyum)
@hdeniz kardeş çoook geri sayfalarda düz gidon takan arkadaş çatalı uzatmıştı onun resimlerine bakarsan görebilirsin.
sağlıcakla.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
selam arkadaşlar
benim yan basamağın açıkken stop etmesi olayını iptal ettim kablosunu çıkardım yerine ufak bir on-off anahtar koydum motoru park ettiğimde anahtarı off konuma geitiriyorum motor vitesteyken çalışmıyor bir nevi gizli kontak nasıl yapılacağı konusuna gelince yan basamağa üç adet kablo geliyo 2 yeşil 1 turuncu. 2 yeşil kablo arasına anahtarı koydum turuncu kabloyu boş bıraktım gayet güzel oldu hırsızlar için bir engel olmuş oldu tabi anahtarı birazcıkdaha gizlemem gerekiyo siyah kablo bağı felan fikirlerinizi bekliyorum sağlıcakla kalın.
bu fikir benimd len bana göre grenaj kapağında düğmeye uygun delik delip tak bu tür şalter yerine de iğne gibi olan şalterler var ondan koy az delmiş olursun renk siyah olsa kamuflaj daha kolay olurdu aslında. komple iptal etmek istiyorsan da 3 kabloyu birbirine bağla o zaman iptal oluyor ama ben seviyorum sehpa müşürünü çok işe yarıyor.
bu sabah işe motorla geldim hava da çok güzel 80 km civarı yol yaptım gebze sahilden suadiye servise uğradım bu mondi servisşeri çok ..... anladınız siz onu. oradan da fsm den sütlüce sorunsuz bir yolculuk çıkardım diyebilirim.
sağlıcakla.
arkadaşlar dün bitmek üzere olan depoyu fulledim
10 lt ile tam 250 km yol yaptı mct.
100 km de 4 lt
1 lt ile 25 km.
bana bu rakamlar fazla gibi geldi.
sizce nasıl?
arbetus kardeş bu fikir bende vardıda icraata geçirmemiştim basamak müşürü işe yarıyo ama bozuluncada insanı çileden çıkarıyor. bence böyle daha iyi oldu grenajı delmeye gerek yok bence sihay kablo bağı biraz el girecek kadar içeri montaj ile güzel olucak
sağlıcakla kalın
Arbetus Dostum Bu Sl 150 Nin On Camini Ne Karadar Aldin Nasil Taktin Biraz Detayli Anlatirmisin Kardesim Saygilar
bil bakalım nerden ? motomax bayisinden tabi ki istanbulda iki servise sordum 110 ytl dediler herşey dehil yuh dedim ben de. Ankaradaki macit sürücüsü kadim dostum Tatung sayesinde ankarada herşey dahil 70 ytl olduğunu öğrendim ve oradan 14 ytl kargo bedeli ile getirttim. sirkecde uygun fiyatlı varmış ama ben gebze de oturduğum için git gel aynı masraf olacaktı + yol avrupa yakasının trafiğinden nefret ediyorum takmak çok basit sl150 nin ön düzeneği bizimkinin tersi olduğu için tam denk gelmiyor. aslında anlatmaya de pek gerek yok çünkü camı aldığında ne demek istediğimi anlayacaksın. demirleri taktıktan sonra içeri doğru bükmek gerekiyor eski sayfalara ayrıntılı fotoları koyduğumu hatırlıyorum ama bi bak istersen olmadı yeniden çeker anlatırım.
sağlıcakla.
kardeşlerim o camlar sirkecide 30-40 lira duyurulur
kastırmayın kendinize günah o paralara
...tın tın giderim abi....
Ya Ama Ben Ankara Dayim Arbetus Yardimin Icin Cok Tesekkur Ederim Dostum Ayrintili Montaj Icin Seni Rahatsiz Edecegim Once Su Tesisat Isini Halledeyim Yani Muzik Sistemi Sonra Onada Bi El Atabilirim Bu 30-40 Ytl Camlari Metemen Nasil Temin Ederiz Ama Sl 150 Ninkimi Bu Camlar
GENÇLER
motorumun manufoltu yarılmış değiştirdim
bujileri buji pipolarını buji kablolarını değiştirdim
debriyaj telini ve debriyaj balatalarını değiştirdim
hava filtresini değiştirdim fren balatalarını değiştirdim
karbüratör temizlendi sibaplar sıkıldı
yağ değişti vs vs vs vs
motor yay oldu yay
hepsi 160 ytl daha yaznadığım ıvır zıvırlarda var
normalmi gençler
...tın tın giderim abi....
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)