Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
03 Temmuz 2018, 14:39
Telefonumdaki, bilgisayarımdaki fotoğrafı nasıl buraya atacağımı ben de bulamadın, ancak internet üzerinden link ile fotoğraf yükleyebiliyorum, ilkel bir forum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------
Aslında bu amortisör konusu olabilirse istiyorum, zaruri değil, videosunu paylaştığım "Zanella Bobber" bana yeterli.
Reklamlar
-
03 Temmuz 2018, 14:55
Benim motorsiklet çamurluk ve amortisör şekli olarak aynı üzerinde koltuk var sadece fotoğraf atabilsem göstereceğim ama olmuyor👎
-
03 Temmuz 2018, 15:13
Şu an için ilk problem değişiklikleri muayeneden nasıl geçireceğiz, resmi işlemler nasıl yapılacak ne kadara mal olacak bilemiyoruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
Profil bölümünden fotoğraf albümü oluşturabiliyor, belki albüm oluşturduktan sonra resim paylaşabilirsin.
-
05 Temmuz 2018, 19:30
06ANK06 adlı üyeden alıntı
benim lastikler hakkında 1 sorun olacak orjinal ebatları
Ön : 3,00 x 18
Arka : 130 x 90 x 15
* Lastik ebatlarını biraz kalınlaştırmak istiyorum. söyle düşündüm olurmu olmaz mı sizler benden bu konuda tecrübelisiniz. Arka lastiği öne takıp, Arkayada 150 lik takmayı veya daha kalın lastik 180 lik gibi düşündüm olabilirmi sizce.
* Ustanın birisi arka lastiği kalınlaştırabilirsin ama ön lastiği kalınlaştırırsan kayma riskin artar dedi doğrumudur
* Yağmurlu havada motoru kullanıyorum ıslak zeminde kaymayan kaysa dahi üstündekiler gibi suda dans etmeyen bir lastik önerebilirmisiniz.
Bir kişi de şunları şunları yaparsan olur ya da olmaz diye cevap verse ya. Konu yine dağılıp saçma yerlere kadar gitmiş. Bir şey öğrenebildik mi? Hayır. Mondial 250 Mct'ye 180 lastik takmak için neler yapılması gerekiyor?
-
19 Temmuz 2018, 13:16
Hadi hortlatayım konuyu bakalım kimler hala mct ci.
Slm Bursa dan 28 yıllık bi adet Ali bn. 1.5 yıldır Mct kullanıyorum ve gaz,debriyaj teli kopması hariç yolda bir kez bile bırakmayan mct250 evo ile harikalar yaratıyorum. Yaklaşık 120 tlye Eskişehir-Antalya Olimpos gibi 685 km yolu bana mısın demeden giden,siyah dumanını görmediğim, nice racinglere yetişemesemde kopmadığım, gerektiğinde dağ keçim gerektiğinde yol kaplanım bazen arkadaş eve bırakma servisi oldu 23.000 km yol gittim. Hala daha ben buradayım bana baktığın için teşekkürüm seni yolda koymam der gibisin. Kankamsın la sen benim. Bi motor bu kadar mı sevilir arkadaş. Eksik gedik neyini bulursam almaya çalışıyom bitmedi gitti hala daha ama bırakmaz 3310 un motorsiklet formundaki hali gibisin iyi ki varsın Red Baron Lakabını bana verilmesine vesile olan haşin kızım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------
23.000 km sıkıntısız nasıl yapılır ve nasıl bu kadar az arıza verdi diyen Arkadaşlar geriye yaslanın ve inşallah size de nasip olur.
1. Motoru çalıştırır çalıştırmaz gazı çok çevirmeden ısıtarak rahatlamasını sağlamak ki motor en fazla sürtünmeyi cold start yaparken yağ silindiri tam sarmadığından yapar.
2.Devrini kulağınla ayarlıcaksın, kıçında titreşimi hissedeceksin(ki chopperda devir göstergesi nadir olur herşey sensin) ne çok yüksek bağırıp zıngır zıngır olcak ne baygın baygın halde vites atıcaksın. Lineer yani düz motor torku düşük devirden itibaren 6000 Nm\dk ya kadar kademeli olarak sürekli sana istediğin gücü verir. Fazlası zarar verir.Birden sert kalkış yapma.(Sakin ol şampiyon racing değilsin ama racing gibi fırlıyon 1. Viteste dikkat et krank kolu sana el sallar alttan )
3. İdeal Lastik ölçün ön 90/90/18 ön 130/90/15 arka olsun basıçlarını da 39 ön 34 arka yap yazın ki yol tutuşun iyi olsun. Anlas Capra tercih ettim tavsiye de ederim.
4.Yağ işine gelince zengin işi yağ bizim çin kaplanına gitmez. Al Bildiğin benzinci pompacı abiden yarı sentetik 10\40w yağını yazın 15\40w da olur tamircine filtresiyle 2500 kmde bi değiştir. Arada kontrol et bizim kız biraz sidikli arada sıkışınca biraz damlatıyo alttan.( Vites mafsalının krank kutusuna tam girdiği yer ki biz yağ keçesi problemi de deriz kroniktir.) 1.8 Lt yağ alır. Sakın tam sentetik kullanmayın yarı sentetik kullanın kurum problemi yapmasın.
5. 4. Vites ve 5.vites arası yok gibidir demişler. Orada duurrr. Arkadaşlar bu motorun vitesleri 1 kalkış, 2 ve 3 kısa aralıklı uzama, 4.vites top speed isteyene istenilen max performans 5. Vites rahatlama(biz ona bağırttırmadan çıtırında gitme vitesi deriz 80-90 km\s ile) şeklindedir. max speed 128.8 km\s 4.viteste 6500 D\dk fln gibi kitapçıkta görmüşlüğüm var. Gps hızölçer tarzında bi programla ölçüm dijital olarak ta yapılmıştır. Uçuyorum şahitlerim var (Orjinal 34T arka 15T ön dişli ile.) 5. Vitese attım hız artmadı 115 lere düştü çünkü motor 5. Viteste ilginçtir korumaya alıyo gibi kendini. (Çinlilerin sandığımızdan salak olmadığı gerçeği)
6. Çanta olayına gelince. Hala orjinal çanta aramaktayım varsa olan deri ile takas + makul bi miktar para verilir. Konu bu değildi aslında içimde bi uktedir yok bulamadım çantaları... Çantalar hızı keserler ama söyleyecrğim asıl konu çantalara avadanlık,mont,yaygı, sıvı gıda tüketim maddeleri(Levent Kırca'yı rahmetle anıyoruz ) koyacağınız zaman Lütfen eşit ağırlıkta olmasına dikkat edin. Banketler ve Orta Refüj demiri dostunuz değildir. Malum yollar da duble ama anamın yıllanmış çeyiz bohçası gibi. Abi viraj alırken sıkıntı yaşamayın ağırlık dağılımından yoksa imam abi pamukla gelebilir :(
Sormak istediğiniz başka bi soru veya arıza varsa ben sık sık cevaplamak adına burada olurum. Bursa ve çevre illerden hatta fizandaki mct qm250 ve jinlun cular toplanabiliriz.( MaCiT candır☺) Herkese iyi forumlar. Red Baron kaçar...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------
He la unutmuşum. Benim sidikli kızım 2005 model (artık reşit oldu��) 43.000 km de yol gitti. 20.000 lerde can ciger arkadaşım Cakabo'dan kızımızı almıştık. Buradan Eskişehir'e ve kendisine selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------
-
20 Temmuz 2018, 19:29
Merhaba herkese iyi günler başlık hortlamışken yazayım dedim ben bu makinadan almayı düşünüyorum. Benimle irtibata geçebilecek varmı?! 🙄
Adım Hasan tahsin özer
@faydasiz42 bütün mecralardayım herkese iyi günler
-
04 Eylül 2018, 12:48
Arkadaşlar aksam mct satan birisi ile buluşacağım, aktif olarak kullanan birisi var mı birkaç şey soracağım
-
06 Ocak 2019, 02:46
Uzun bi aradan sonra tekrar merhaba. Kaza geçirdim ufak bir sıyrık ve tarak kemiği kirigiyla atlattık. Yandan araç vurdu maalesef benim kıza. Toplattim ön maşa, mesnet, direksiyon bilye takimi, yağı,jant düzeltme akort vs. 800 TL'ye kızım yeniden ayağa kalktı. 3 ay sonra ilk marşta zorlandı birazcık egzoz dumanı 2. Cide kukremeye başladı. 2ay boyunca açıkta çaresiz beni bekledi gurbet elde.(muayene geçtiği için çekmişlerdi ve ayağım kırıkken trafik şube vs uğraşamadim. ) Otopark ci sesini duyunca oha çekti nasıl çalışabiliyor diye.ufak bi takviye edince aküyü maşallah eski günlerine geri döndü. Şimdi hala MCT Alınır mi diye soran olursa cevabını almıştır umarım...
-
16 Ocak 2019, 15:39
Geçmiş olsun baron kardeş,
Benim mct kullanıcılarına bi sorum olacaktı da, kt var bende ön jantı mct tel jant yapmak istiyorum ama yakınımda mct olmadığı için deneyemiyorum acaba göbek genişliği ve mil çapı vs ölçüleri verebilecek olan var mı ona göre internetten satın alıcam yardımcı olursanız çok sevinirim
-
09 Şubat 2019, 21:53
Arkadaşlar macit için yedek olarak aldığım birkaç sıfır parça var.Hepsini toptan vermek istiyorum.mct ön basamak takımı
sağ ve sol.yanında yedek olarak kullanabileceğiniz basamak parçalarını da veriyorum.Parçalar sıfır. lastikleri kayıp.ayrı satılmıyor.Burclar bozulunca tamiri mümkün olmuyor.tamir kiti olarak kullanabilirsiniz.Fotoğraf'ta görülmüyor.Sıfır filtre hortumu ve km kablosu yanında hediye olarak veriyorum.İhtiyacı olan değerlendirebilir.
-
15 Şubat 2019, 16:49
Bende 250 MCT istiyorum ve Kayseri de oturuyorum. Bakıp alması daha kolay olur diye Kayseri de bir tane buldum. https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...49946942/detay Sizce alınır mı?? Acilll
-
15 Şubat 2019, 17:54
klynemre24 adlı üyeden alıntı
Hayırlısı olsun ama 13 senelik motorun 18000 km.de olması inandırıcı bir durum değil. Aynı zamanda ilanda "hava filtresi yoktu" yazıyor bu da ilginç bir durum. Ha motorun görseli güzel, temiz duruyor lakin mekanik kısmı nasıldır iyi bir ustaya baktırmak lazım.
-
15 Şubat 2019, 18:18
Sordum abi adama cevap bekliyorum zaten alma durumu olursa ustaya giderim. Cevabın için teşekkürler 😊
-
15 Şubat 2019, 21:35
klynemre24 adlı üyeden alıntı
Sordum abi adama cevap bekliyorum zaten alma durumu olursa ustaya giderim. Cevabın için teşekkürler
hocam km bana da inandırıcı gelmedi.
yukarda yazmıştım 3 mesaj öncesinde; kımse yanıtlamayınca motoru görmeye gittim. usta parçalara baktı sese baktı vs. vs. ama dönüp bana km dogrudur diyemedi.
gerçek km i öğrenmek ustalık iş değil bence.
5 bin tl; fiyat olarak yüksek ama aksesuar vb. var sonucta. riske girip alabilirsin ustaya gösterdikten sonra.
KM olarak adamdan plaka al; intenetten vizedeki km sorgu yapılabiliyor; bazen oradan yakalıyorsun oynandığını.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
16 Şubat 2019, 19:42
Abilerim adamın yazdığı cevap; kardeşim hava filtresi aldıgım kişi ögrenciydi motara bakmamış adan zee hepsini yaptırdım yani hava filtresi yok gibi bişiydi sıfırıyla değiştirdim birde motorların km yanıltır çunki mil farkı olur ve bunlar 2binde bir kopar anı 5 tl masrafı olur onuda erinir takmassan km yanıltır bendede calışmıyordu değiştirdim taş çatlasa 30 bindedir
-
18 Şubat 2019, 22:16
Bu motorun jant ebatlari benim virago 250 motorunkiyle ayni. Jantin kalitesi nasildir acaba, paslanma oluyor mu zamanla? Ozellikle arka jant almam gerekebilir yakinda, benimkiler 1992 model oldugundan cok eskidi. Hala cok fazla pas yok ama bazi yerlerinde cikmayan pas lekeleri var.
-
19 Haziran 2019, 18:39
Arkadaşlar merhaba, superlight 200 kullanıcısıyım. Bi tanıdığımdan temiz bir mct 250 buldum. Siz superlight yerine mct yi tavsiye eder misiniz? Daha eski olduğundan ötürü aklımda bazı soru işaretleri kalıyor.
-
20 Haziran 2019, 09:12
Kaan S. adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba, superlight 200 kullanıcısıyım. Bi tanıdığımdan temiz bir mct 250 buldum. Siz superlight yerine mct yi tavsiye eder misiniz? Daha eski olduğundan ötürü aklımda bazı soru işaretleri kalıyor.
kimsenin edeceğini sanmıyorum.
İkiside çin, birisi 15 yıllık birisi tahmini 6 yıllık.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
13 Ağustos 2019, 14:57
mct 250 yi bende kullandım ama çok temizdi kilometre azdı büyük keyifle sürüş yapardım senin alacağın mct de çok temizse tavsiye ederim superlight den daha iyi ve torklu makina iyi düşün ve temizini bulursan kaçırma
-
13 Ağustos 2019, 16:44
ilker_41 adlı üyeden alıntı
mct 250 yi bende kullandım ama çok temizdi kilometre azdı büyük keyifle sürüş yapardım senin alacağın mct de çok temizse tavsiye ederim superlight den daha iyi ve torklu makina iyi düşün ve temizini bulursan kaçırma
sanırım 2006 civarı modellerde km de bir psikoloji sınırı var.
2006 tüm cruiser motorlar 14bin - 17 bin km arası. %80'i böyle mi denk gelir arkadaş
acıkcası temiz macit bulunacagını sanmıyorum; ben 1-2 tane baktım da motordan anlamadıgım halde motordan gelen sesın garipliğini fark ettım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler