Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
10 Eylül 2014, 23:25
Reklamlar
-
11 Eylül 2014, 12:15
Beycivan abi selamlar.
Forumda yazılmış olan 500 sayfadan bi 250-300 sayfasını okudum ve okumaya da devam ediyorum yavaş yavaş. Ama ahlar vahlar içinde okuyorum, keşke sizlerin de aktif olduğu zamanlarda bu motoru kullanabilseydim, sayenizde bilgi birikimimin çok daha iyi gelişebileceğinden eminim. Sizi artık bu forumda pek göremiyoruz, daha sık uğrarsanız seviniriz. Biz MCT'nin yeni kullanıcılarıyız, siz bu motorlar ile yaşadığınız sıkıntıları çoktan tecrübe etmiş ve çözümler bulmuş kullanıcılarsınız. Okuduğum sayfalarda birçok konuda resimli anlatımlar vs de yapılmış ancak 5-6 yıllık konu olunca resimlerin çoğu patlamış ve çözümlerin birçokları anlaşılamıyor neredeyse.
Biz yeniler olarak elimizden geldiğince konuyu canlı tutmaya, birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz ama birikimimiz maalesef sizlerin seviyesinde değil. Sizleri burada daha sık görmek isteriz. Hatta eski sayfalarda arkadaşlara yardımlarda bulunabilmek için telefon numaranızı bile yazmıştınız, ne güzel bir düşünce. Ben kaydetmiştim numaranızı ama siz burada aktif olmayınca tanışmak için arayıp rahatsız etmek istemedim.
Tekrar görüşmek üzere.
-
11 Eylül 2014, 14:16
F8rhat adlı üyeden alıntı
Beycivan abi selamlar.
Forumda yazılmış olan 500 sayfadan bi 250-300 sayfasını okudum ve okumaya da devam ediyorum yavaş yavaş. Ama ahlar vahlar içinde okuyorum, keşke sizlerin de aktif olduğu zamanlarda bu motoru kullanabilseydim, sayenizde bilgi birikimimin çok daha iyi gelişebileceğinden eminim. Sizi artık bu forumda pek göremiyoruz, daha sık uğrarsanız seviniriz. Biz MCT'nin yeni kullanıcılarıyız, siz bu motorlar ile yaşadığınız sıkıntıları çoktan tecrübe etmiş ve çözümler bulmuş kullanıcılarsınız. Okuduğum sayfalarda birçok konuda resimli anlatımlar vs de yapılmış ancak 5-6 yıllık konu olunca resimlerin çoğu patlamış ve çözümlerin birçokları anlaşılamıyor neredeyse.
Biz yeniler olarak elimizden geldiğince konuyu canlı tutmaya, birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz ama birikimimiz maalesef sizlerin seviyesinde değil. Sizleri burada daha sık görmek isteriz. Hatta eski sayfalarda arkadaşlara yardımlarda bulunabilmek için telefon numaranızı bile yazmıştınız, ne güzel bir düşünce. Ben kaydetmiştim numaranızı ama siz burada aktif olmayınca tanışmak için arayıp rahatsız etmek istemedim.
Tekrar görüşmek üzere.
Aynen öyle Beycivan abi Ferhat kardesim doğru söylüyor sizin gibi ustadlari tekrar tekrar buralarda görmek istiyoruz. Yeni kullanicilar olduğumuz için denemeden fikir sahibi de olamiyoruz zamanında ne kadar güzel sorunları ve çözümleri paylasmissiniz sonuçta yine ayni sorunları yasiyoruz bizde ama çözümleri sizden dinlemek ayri bi güzel Resim konusuna gelince kardeşimizin dediği gibi hic biri gözükmüyor ki bizimde görsel eksikligimiz oluyor ne sorunlarimizi nede eski MCT tayfasinin guzelliklerini görebiliyoruz ana biliyoruz..
Görüşmek üzere..
-
11 Eylül 2014, 19:43
-
13 Eylül 2014, 00:38
-
13 Eylül 2014, 21:00
Herkese iyi günler. Her cumartesi olduğu gibi bugün de motorumu yıkadım. Tazyiksiz su kullanmama rağmen yinede sanırım devrelerde bir sıkıntı oldu, kornam çalışmıyor Belki içerden biraz daha kuruyunca çalışabilir, diğer tüm elektrik aksamlar çalışıyor çünkü. Tazyiksiz su kullanırken bile dikkatli olun
-
14 Eylül 2014, 00:41
-
14 Eylül 2014, 01:29
Yine de her zaman tazyiksiz Ama dediğim gibi tazyiksizde bile dikkatli olmak lazım, dikkatli olsan bile sıkıntı çıkabiliyor bu arada
-
15 Eylül 2014, 10:37
-
15 Eylül 2014, 12:43
janti, eğer karenajdaki nikelajlardan bahsediyorsan bildiğim kadarıyla onlar kaplama. ya tekrar kaplatacaksın yada yenisini alacaksın o plastik karenajın. 30 tl felan aşağı yukarı.
Bu arada yeterince kuruyunda kornam çalışmaya başladı, sorun yok
-
16 Eylül 2014, 01:29
janti, eğer karenajdaki nikelajlardan bahsediyorsan bildiğim kadarıyla onlar kaplama. ya tekrar kaplatacaksın yada yenisini alacaksın o plastik karenajın. 30 tl felan aşağı yukarı.
Bu arada yeterince kuruyunda kornam çalışmaya başladı, sorun yok
Evet onlardan bahsettim oh calismaya basladiysa sorun yok senin adina mutlu oldum geçmiş olsun tekrardan
-
16 Eylül 2014, 14:05
WD40'ın faydaları işte Korna düğmesinin ve bağlantı noktalarının gözüne gözüne verince, canlandı korna
Ben olsam yeniden kaplatmak yerine yenisini alırdım karenajın.
-
17 Eylül 2014, 21:10
WD40'ın faydaları işte
Korna düğmesinin ve bağlantı noktalarının gözüne gözüne verince, canlandı korna
Ben olsam yeniden kaplatmak yerine yenisini alırdım karenajın.
Çok iyi sevindim bu arada 32 ilk disliyi taktirdim hemen belli etti kendini vibrasyon farkedilicek düzeyde düştü
Fiyati çok yuksek.. Mecbur kaplatmak zorunda kalicam galiba. Yada hic ugrasmicam gulunu dikeniyle sevicem
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:11 ----------
Bu arada motoruma 4lt benzin koymustum bugün 75kmde benzin bitti yalniz yedek depoya gecmedim. Bu 100kmde 3.5litre yakiyo dedikleri yedek depoda dahil değil mi yoksa benim mctdemi sorun var ??
-
20 Eylül 2014, 20:29
Bugün 90km oldu yedek depoda devam ediyorum hala motorda bayağı benzin var sanırım standartlarda geçen dahil şekilde
-
22 Eylül 2014, 09:53
Bgun çok kotu bisey yaptim hava biraz soguktu jikleyi yarim aciyim dedim actim giderken acik unutmusum motorcbogula bogula gidiyordu hic farketmedim bi 10 km öyle gittim sonra öyle kapattim. Bu olay kotu bi sonuç cikartirmi motorun için bayagi bi moralim bozuldu
-
23 Eylül 2014, 13:49
Arkadaşlar Merhaba,
Benim karbüratör yakıt ayarları biraz fazla açıktı, ayrıca devirli de kullandım. 150 km'de yedeğe düştü
Motor oldukça acıkmış.
Ayarları elden geçirdim, tekrar doldurup sıfırladım. Son bilgiyi paylaşacağım.
Size bir sorum var, motorun ekzosunu açtım, motor rolanti civarında hafif'ten siyah duman atıyor.
Sizce neden olabilir ?
-
23 Eylül 2014, 14:36
@winged skull
abi çok basit bi cevap olacak, mutlaka senin de aklına gelmiştir ama o siyah duman, çıkarttığın susturuculardan kalan kurumlar olmasın?
Ben de eksozumun ucuna delik açtırmıştım, ilk 1-2 gün biraz kurumdan kaynaklı siyah duman atışı oldu. Şu an sıkıntı yok.
Benim yakıt 3.60 litre. 150 km'de yedeğe düşüyosa, sen baya ayarı kaçık kullanıyomuşsun be abi
@janti
hocam canını sıkma, motoruna tahmin ettiğin kadar kötü bişey olmadı. Jikle açık yol aldığın süre boyunca fazla yakıt sarfiyatı yaptın çünkü karbüratöründe zengin karışım oldu. Benzin oranı fazla karıştığı için de yatak döşek kısmında biraz kurum birikmiş olabilir.
Bi ara gezintiye çıktığında yüksek devir kullan bir süre.
Canını sıkacak birşey yok, devam
-
25 Eylül 2014, 01:32
@winged skull
abi çok basit bi cevap olacak, mutlaka senin de aklına gelmiştir ama o siyah duman, çıkarttığın susturuculardan kalan kurumlar olmasın?
Ben de eksozumun ucuna delik açtırmıştım, ilk 1-2 gün biraz kurumdan kaynaklı siyah duman atışı oldu. Şu an sıkıntı yok.
Benim yakıt 3.60 litre. 150 km'de yedeğe düşüyosa, sen baya ayarı kaçık kullanıyomuşsun be abi
@janti
hocam canını sıkma, motoruna tahmin ettiğin kadar kötü bişey olmadı. Jikle açık yol aldığın süre boyunca fazla yakıt sarfiyatı yaptın çünkü karbüratöründe zengin karışım oldu. Benzin oranı fazla karıştığı için de yatak döşek kısmında biraz kurum birikmiş olabilir.
Bi ara gezintiye çıktığında yüksek devir kullan bir süre.
Canını sıkacak birşey yok, devam
Hah çok sağol valla içim içimi yiyodu
Bi sorum daha olucak son 2 gündür motoru uzun süre çalıştırmayıp sonrasında çalıştırdığımda marşa bastığımda vıjjt şeklinde bi ses geliyo fakat motor marş alıyo gayet sağlıklı çalışıyo bunun sorunu nedir acaba lakin daha sonra çalıştırdığımda bu sesten eser yok ilk çalıştırmamda yapıyo bunu valla sinir olmaya başladım
-
26 Eylül 2014, 16:52
Kömürlerde belki problem vardır. Veya marş taşşağı diye bi parça var. Belki ömrünün sonuna yaklaşmıştır. Bi baktır
-
27 Eylül 2014, 20:29
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler