WD40 ile zincir temizlemek pek önerilmiyor diye biliyorum. Onun yerine yarım litre mazor veya gazyağı ile bir boya fırçası kullanarak güzelce zincirini temizleyebilirsin. MOTUL'un zincir temizleme spreyleri de var, 30 TL civarları. Fıs fıs zincire sık, pırıl pırıl çıkarıyor, fırça ile uğraşmana gerek kalmadan ama maaliyet kısmını sen düşüneceksin. Ben mazot ile temizliyorum, maaliyetinden değil, uğraşmak hoşuma gidiyor
Vidaları sık sık kontrol etmende fayda var. Motorumuz da titreşim problemleri olduğundan civatalar gevşeme yapabiliyor. Ve bu gevşemeler hiç ama hiç istemeyeceğimiz sonuçlar doğurabilir. Ön jantın, çatala bağlantı civatasının gevşeyip, seyir halinde çıktığını bir düşün?! O nedenle sık sık, haftada bir veya 10 günde bir, civataları kontrol edip gevşek olanları sıkmanda fayda var. Ha illa gevşeyecek diye birşey de yok, benim motorda şimdiye kadar gevşeyen bir civata rastlamadım ama eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım
Kask için ise, tam kapalı kask almanı tavsiye ederdim. Bilmiyorum motosiklet tecrüben ne durumda ama olası bir düşme durumunda yarım kaskların hatta çeneden açılır kaskların hiç bir güvenliği yok, çeneden alınabilecek bir darbe için konuşursak eğer. Çenemizi asfalta veya bir kaldırıma vurduğumuzu düşünürsek, baya canımız yanar herhalde...
Görüşmek üzere, dikkatli sürüşler...