Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
30 Ağustos 2006, 11:59
İnsan oğlu yaptıklarından kendisi sorumludur. Hoşunuza giden bir ürünü almak isteyipte başkaların ağzına bakıp almıyorsanız bu gene sizin sorununuz ama derler ya Her koyun kendi bacağından asılır. Ne çıkarsa bağtıma misali.
Ben MCT250 yi ilk çıktığı zaman aldım. Şansıma tam yeni motor almaya karar verdiğim zaman çıkmıştı piyasaya. Aslında Kanuni seyhan 250c alıcaktım ama motor çok paspal ve ön teker de aynı ebat olduğundan kasası küçük geliyordu gözüme. Ama tam SEYHAN modelini almaya gittiğimde MCT250 yi kamyondan indiriyorlardı. Ve motoru ilk görmemle aşık olmam bir oldu. Çünki istediğim tarzda bir motordu ve daha kaslı bir duruşu vardı. Daha aletin ne olduğu belli değildi ve sırf kasları ve güzelliği için kamyondan iner inmez aleti aldım.
Ama aldığıma inanın hiç pişman değilim, Sorunlar oluyor olmuyor değil ama bu sorunlar her markanın başına gelen olaylar.
İnsan birazda yüreği ile hareket etmeli. Kafan ile yüreğin kararı verdimi dönüş yapmayın sonra arkalarından çok bakarsınız.............
Reklamlar
-
30 Ağustos 2006, 12:58
sorunlar sorunlar sorunlar
acaba bunlar makinadan mı kaynaklanıyor yoksa sürücüden mi
sen motora bakma
mesela zinciri temizleme lastikleri kontrol etme hava filtresini temizleme karbüratör leş gibi gez
yaw kardeşim motor dediğin alet 2 boru 5 vida 2 de somundan yapılmış bir şey evlat gibi bakacaksın ama bizde nerde alırız motoru vırn vırn hiç bakım yok sonrada bu alet tırladı yok dandik değiştirelimbu kafaları
...tın tın giderim abi....
-
30 Ağustos 2006, 15:40
doğru aslında 2 teker için ne ekersen onu biçersin sözü çok doğru olur.sen bakarsan oda sana bakar.
çok saolun arkadaşlar ......
-
30 Ağustos 2006, 19:34
sLm kardeşLeR
hayırlısıyla aldım moturu evrakları gelecek bu hafta içinde
üstünde seri dişli ve kısa aynalar var egzozlar açık seside çok güzel
çantaları felanda üstünde(hoş sökecem ya neyse) 4700kmde temiz bir makina
tigerdan sonra biraz zayıf gibi geldi bana ama acaip keyifli sürüşü
kuş gibi walla scooter gibi çok eğlendim
'KuZGuN' isminde karar verdim ilk sürüş izleniminden sonra.
biraz zaman geçsin biraz paralanayım modifiyede edeceğiz artık
inşallah bir daha kaza yapmam
ALLAH kimseye kaza bela vermesin
kazasız belasız keyifli sürüşler
[SIZE="2"][/SIZE][FONT="Impact"][SIZE="2"][B][/B][/SIZE][/FONT]
[COLOR="Red"]KaNayaN[/COLOR] dizLeRim üzeRiNde [B]KADERİMİ[/B] kabuLLeNdim...
-
30 Ağustos 2006, 23:03
rüzgarlık taktırdım yakında resim eklerim çok güzel durdu, bakan bi daha bakıyooo..güzel motor güzell...
metemen bu arada titreşim için motor bloğunu ve şasiyi bağlayan civatalardan behsetmiştin onların bir fotografını alabilirmiyiz, daha faydalı olabilir önemli bişi çünkü..
-
31 Ağustos 2006, 11:43
Arkadaşlar istanbulda ben daha ufak arka dişliyi bulamıyorum ya.İstanbulda olupta bulabilen varsa bi kıyak yapsın şu kardeşinize nereden temin edebileceğimi söylesin.İstanbul dışından gönderebilecek arkadaşlara da zahmet olacak bööle bi kıyak yaparlarsa çook ama çok makbule geçecek.Var mı bu kıyaklardan bir yada birkaçını yerine getirebilecek bi arkadaş ha var mı ha var mı.:D:D
-
31 Ağustos 2006, 16:17
-
31 Ağustos 2006, 16:58
red hoş geldin.bende uzun yol yaptım ve yazmıştımda buraya.çokta korkulacak birşey yok aslında.biraz da gözümüzü korkutmuşlar.tamam çok kaliteli değil ama kötü de değil
[B][SIZE="2"]yaşamam için, motor sürmem lazım. motor sürmem içinse yaşamam!!![/SIZE][/B]
-
31 Ağustos 2006, 17:16
Evet arkadaşlar uzun yol kısa yol demekki motorlarımızı itina ile kullandığımıztakdirde bizi utandırmıyolar.(Allah utandırmasın). 5000 km oldu benimkinde tek problem arka jant tellerinin kırılması oldu 3500 km de başkada bi sorun yaşamadım. Egsozlarını da boşalttım,direk hava filtresi de taktım şimdi küçük dişli arıyorum. Dişliyi de halledersem motorumdan çok keyif alacağıma eminim. Olmadı yaptırıcam artık başka çaresi kalmadı.Ya istanbul gibi bi yerde motora böyle parçalar bulamıyorum İzmirde falan gani gani nası iş bu yaa?
-
31 Ağustos 2006, 20:11
tekrar selamlar,
Arkadaslarımın da tavsiyeleri ile motorumun çalışmama sebebi bujilerden kaynaklanıormus...
Bujileri soktum temızledım... daha sora yerine taktım fakat cok sefer calıssın diye denedigimden dolayı aküde bosalmıstı Oyuzden vurdurmak zorunda kaldım tek basıma oldugum icin biraz zorlandım.. Ama genede acemi biri olarak herkezin yapabilecegini dusunuorum...
Ben motorun Direksiyonunu değiştirmeyi dusunuyorum... Ne dersiniz yapan var mı ?
-
31 Ağustos 2006, 20:44
arkadaşlar bu cant teli kırılmasını anlamıyorum şimdi bu 250 mcy ler ilk çıktığı zaman cant telleri biraz ince idi ama sonra üretilenler 3 mm kalınlığında bende cant üzerinde yazıyor 3 mm diye, acaba kırılan teller 3 mm mi ona göre bizde 3000-4000 arası tellere bi bakım yapalım, aslında her tür motorda ilk 1000 km de cant tellerinin akorları yapılır bildiğim kadarıyla.. ama yinede kırılan teller 3 mm mi acaba ?
NickMenza adlı üyeden alıntı
Ben motorun Direksiyonunu değiştirmeyi dusunuyorum... Ne dersiniz yapan var mı ?
dostum neden değiştirmeyi düşünüyorsun, aslında çok rahat direksiyon ben 45 dakikada öğrenmiştim mct kullanmayı, daha önce de hiç motora binmedim
-
31 Ağustos 2006, 21:15
tekrar selamlar,
Arkadaslarımın da tavsiyeleri ile motorumun çalışmama sebebi bujilerden kaynaklanıormus...
Bujileri soktum temızledım... daha sora yerine taktım fakat cok sefer calıssın diye denedigimden dolayı aküde bosalmıstı Oyuzden vurdurmak zorunda kaldım tek basıma oldugum icin biraz zorlandım.. Ama genede acemi biri olarak herkezin yapabilecegini dusunuorum...
sorununu halletigin için sevindim bu sorun sana bir aküye mal oldu sanırm...
direksiyon bencede hos farklı olsun diyorsan t direksiyon yapabilirsin ama oda nasıl dutur pek emin degilim bence bir dha düsün
-
31 Ağustos 2006, 22:05
Aküye mal olmadı vitesi 4 e alıp kosturup vurdurarak calıstırarak akuyu yeniden sarj etmiş olduk :D ..
Ozaman Direksiyon icin şöyle bir sey sorıyım direksiyonun şekli nasıl olmalı yani nekadar kendimize dogru yada nekadar one dogru olmalı eğim olarak..
Belkide servis cıkısından kaynaklanan sorun olabilir bana biraz cok onde gibi geliyor.... Belki olması gereken eğimi ayarlıyarak vazgecebilirim :d
-
31 Ağustos 2006, 22:15
-
31 Ağustos 2006, 22:50
abi amma yazmıssın ya gözler bozuldu okuyacam diye
-
01 Eylül 2006, 12:28
tekno adlı üyeden alıntı
İsteyen arkadaşlara küçük arka dişli gönderebilirim.Ancak önümüzdeki hafta.
Selamlar
Dostum, Küçük arka dişlinin fiyatı nedir?
-
01 Eylül 2006, 13:33
Beyler
işten erken çıkabilirsem bu akşam eminönünde küçük arka dişliye bakıcam sizleri bilgilendiririm.
saygılar.
büyük okyonuslarda küçük balık olacağına küçük göllerde büyük balık ol
-
01 Eylül 2006, 15:05
magpie adlı üyeden alıntı
Dostum, Küçük arka dişlinin fiyatı nedir?
arkadaslar konyada arka dişli fiyaatı 10 ytl ama takılması hariç artık kaca taktırırsak ustaya.bana makul geldi...
Aküye mal olmadı vitesi 4 e alıp kosturup vurdurarak calıstırarak akuyu yeniden sarj etmiş olduk :D ..
Ozaman Direksiyon icin şöyle bir sey sorıyım direksiyonun şekli nasıl olmalı yani nekadar kendimize dogru yada nekadar one dogru olmalı eğim olarak..
Belkide servis cıkısından kaynaklanan sorun olabilir bana biraz cok onde gibi geliyor.... Belki olması gereken eğimi ayarlıyarak vazgecebilirim :d
dostum direksiyon egimi senle alakalı yani sana baglı sen servise git önce motorunun üstüne otur kollarını ac istegine göre ayarlattır simd yani 1.60 buyunda kullanıcı var 2 metre kullanıcı var ... sende kendine göre ayarlattır memnun kalacaksın
-
02 Eylül 2006, 05:25
merhaba dostlar;
şu arka dişli meselesi benimde aklıma yattı. tekno dostum eğer gönderebilecek durumda isen bende küçük dişliden rica edecektim senden.
bu arada ankaradan kimse varmı sitede dostlar 2 günlüğüne ankaradayım belki oturur bir çay içeriz.
Başkalarının düşünceleriyle akıllı olacağıma, kendi adıma deli olmayı yeğlerim.
-
02 Eylül 2006, 15:41
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler