Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
14 Mayıs 2012, 12:36
Fatih kardeşim yorumların ve bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bu arada çantalara ve ön çamurluğa yapacağın uygulamalar motorun sadeliğini bozar gibi geldi bana. Ben hep sadelikten yana oldum ama zevk meselesi tabi ki kardeşim. Herkese saygılar...
4 teker beden taşır, 2 teker RUH!
Reklamlar
-
14 Mayıs 2012, 14:53
Arkadaşlar merhaba;
ben kocaeliden katılıyorum aranıza 2011 haziranında bir mct aldım aynı yılın eylülündede talihsiz bir olaydan arkadaşım mctyi ön taraftan bir duran otomobile carpması sonucunda on maşa katalizatör hortumlar camurluk ve cant cemberinde hasar meydana geldi araya kış girdi diye motoru kızaga cektim sezan başında martta motorun parçalarının siparşini verdim 1 aydın salı gelcek cumartesi gelecek diye gün atlatılıyorum bu yedek parça sıkıntısı ne zamandır var ve bu sürekli bir halde seyreder mi? mct benim ilk motorum zaten içim bi tuhaf onu öle gördükçe bide bu tip olaylar yüzünden yaptıramıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim daha motorum 3500' de kocaelide mondialde bir sıkıntı var gibi duruyor.
-
14 Mayıs 2012, 15:16
İ.KARTAL adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba;
ben kocaeliden katılıyorum aranıza 2011 haziranında bir mct aldım aynı yılın eylülündede talihsiz bir olaydan arkadaşım mctyi ön taraftan bir duran otomobile carpması sonucunda on maşa katalizatör hortumlar camurluk ve cant cemberinde hasar meydana geldi araya kış girdi diye motoru kızaga cektim sezan başında martta motorun parçalarının siparşini verdim 1 aydın salı gelcek cumartesi gelecek diye gün atlatılıyorum bu yedek parça sıkıntısı ne zamandır var ve bu sürekli bir halde seyreder mi? mct benim ilk motorum zaten içim bi tuhaf onu öle gördükçe bide bu tip olaylar yüzünden yaptıramıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim daha motorum 3500' de kocaelide mondialde bir sıkıntı var gibi duruyor.
kardeşim internet sitelerinden bak parçalara özel şirketlerden bayi sorununu bende yaşadım en sonunda siparişi iptal ettirip motor parçacılarından ve internet sitelerinden çok daha kolay temin ettim. mesela benzin müşürünü 2 3 ay bekledim gelmedi iptal ettirdin şahin motorsikletten sipariş ettim 3 günde geldi. hem bu şekilde çogu zaman bayi fiyatından çok daha ucuza geliyo. bak mesela geçen böyle bi ilan gözüme çarptıhttp://www.sahibinden.com/yedek-parc...agingOffset=60 http://www.sahibinden.com/yedek-parc...&viewType=List bak osmaniyedeki adamı bi ara adam da her parçası vardı vergi borcundan dolayı trfikten men olan motoru parçalamış. Siteleri araştırırsan çok daha iyi şeyler bulabilirsin. keşke kış sezonunu parça araştırması ile geçirseydin. bak bana arka lastik lazıdı bu adamı aradım jant+lastik+göbek+kampana tamamına 50 tl demişti ben sınavlar bitin gidiyim alıyım diyene kadar satılmış. bu tür durumlarda piyasayı sürekli takip etmelisin.
-
15 Mayıs 2012, 15:50
bende almayı düşünüyorum, şuan bir racer 200 var o olmazsa mondial 250 mct alacağım.
-
16 Mayıs 2012, 00:54
FatihC adlı üyeden alıntı
bende almayı düşünüyorum, şuan bir racer 200 var o olmazsa mondial 250 mct alacağım.
??????????????
-
16 Mayıs 2012, 01:06
Arkadaşlar bir kaç foto ekleyip forumu şenlendirelim. Geçen pazar günü eymir gezisinden bir kaç foto...
-
16 Mayıs 2012, 13:30
eyvallah kardeşim doğru diyosun bunların hepsi tecrube ama işten güçten fırsat bulamadık kışın hep şehir dışındaydım parçalar gelmiş ama ön cant cemberi yok fabrikanında bunun arkasında durmaması adamın canını sıkıyor:@ aradım yedek parçayı konteynır geliyormuş ama onun içindede olurmu olmazmı bilmiyorlarmış. sinek kücük mide bulandırır muhabbeti oluyor. Bide kocaelideki bayilerde bisikletciden bozma servisler cantları celik yapma yolunda bi karar alıcak gibi duruyorum. bilgiler için cok sagolasın.
-
16 Mayıs 2012, 17:57
İzmir İl Temsilcisi
-
16 Mayıs 2012, 18:47
hangi boya ile boyuyorsun. benim mctin de biraz bakıma ihtiyacı var. paslı yerler var. nikelajın üstünde bilmediğim lekeler var çıkartamadım.
-
16 Mayıs 2012, 19:44
İzmir İl Temsilcisi
akçalı siyah boya aldım pek tutmadı sonra karşı komşu bi boya verdi onla boyadım ismini bilmiyorum .nikelajın üstündeki lekeleri tuz ruhu ile temizleyebilirsin =)
-
16 Mayıs 2012, 20:33
ali kardeşim maşallah motorun çok güzel hele o egzozlar öldürdü beni..
cem sende gerçekten çok güzel bi ustalık çıkarmışsın kapaklar umduğumdan çok daha güzel olmuş bende bi ara bobbır düşünüyordum ben vazgeçtim. ama güzel bi fikrim var yan kapakları hava fltr kutusunu falan hep söküp yerine sadece 2 adet açık hava filitresi aklında bulınsun seninde kafana yatarsa uygulamaya geçersin.
allah kaza bele versin güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah.
-
16 Mayıs 2012, 21:02
İzmir İl Temsilcisi
eger açık hava filtresi motorun performansını daha iyi etkileyecekse neden olmasın yapabilirsem onuda denicem. bazen öyle gaza geliyorumki diyorum atlıyım motora gidiyim beycivan abimin yanına beraber yapalım izmir balıkkesir yakın zaten :D
-
16 Mayıs 2012, 21:52
Mrb arkadaşlar nasılsınız?benim maciti satalı bi sene oldu,istanbuldan siirte tayin çıkınca istemedende olsa vedalaştık.şu aralar iki teker aşkı yeniden dürtmeye başladı beni,burda bi mct buldum.arka jant teli-lastik(cem arkadaşımızın ön lastigini çok begendim bende isterim ) vs masrafım ne olur nerden temin edebilirim.birde 300cc 'ye yükseltmeyi düşünüyorum(eşimle birlikte 500 600km'lik uzun geziler düşünüyorumda,orj hali tatmin etmeyecek biliyorum)daha önce cc yükselten arkadaşlar oldumu sorun yaşadılar mı merak ediyorum
-
16 Mayıs 2012, 22:48
ben çocuk olmadan evvel eşimle gezmedik yer bırakmıyorduk en çok gece uzun yolculuğu çok seviyorduk gece 11 12 gibi istanbula gidip gündüz dönüyorduk o gezilerden çok keyif almışımdır. Valla Cem çıkın gelin kardeşim altınızda taş gibi motor var o yollar bana mısın demez yani motor her türlü gider.Bu arada hava ayar vidası karbüratörün sağ ve sol altında eğilince göreceksin yanlız o vidayı fazla gevşetip sıkma çünkü karbüratör aliminyum malzeme çabuk yalama olur vida yerinde durmaz.bujide aynıdır motor sıcakken asla sökmeyin yeri soğudukça her seferinde bujiye bol gelir silindir kapak değiştirmek zorunda kalırsın.motor sıcakken yapılacak tek işlem yağ değişimidir. Açık hava filtresi olayı mct lerde ramzeye göre biraz uğraştırıyor ama çıkan sese deyer yani. mavi prens anladığım kadarıyla sende bir memurluk durumu var motordan ayrı kalmak zor oluyor dediğin gibi.300 cc ye çıkarmak için her silindir yuvasına 150 lik kol ve piston indirmen lazım.senin işin tornacıda tamirci 1 takım seyhan 150 piston sekman takımını içine koyacak sübaplarını sıkıcak sana verecek. ama her ustanın işi değil zaten gittiğinde ne gerek var ne hızda farkeder ne güçte diyecektir. Oysa 50 cc lik mobiletler 2 kişi taşıyor hiç onu düşünmezler.herkese hayırlı akşamlar bu konuda detay istersen yazarsın yardımcı olurum.
-
16 Mayıs 2012, 22:59
Sagol beycivan.evet memurum,bende çoluga çocuga karışmadan eşimle tatlı uzun geyler yapmak istiyorum.2 kişiyle bizim mct biraz hantal kalıyor yüksek devir istiyor buda hem daha çabuk ısınmasını hemde vibrasyonu arttırıyor.hız amaçlı degil çekiş için ve ara hızlanmalarda atak olası icin.malum uzun yolda yokuşu var sollaması var...bana detaylı bilgi verirsen sevinirim
-
17 Mayıs 2012, 00:24
Fatih kardeşim yorumların için teşekkür ederim. :D Bu arada memleket kayseri mi? Eğer öyleyse hemşehri çıkıcaz seninle:D
Cem kardeşim babanı aradığm akşam dışarı çıkmışsın( deşifre edeyim seni) Daha sonra senin teli de aradım ama motorda olma ihtimaline karşı dikkatini dağıtmayım diye çok çaldırmadım. Modifiyelerini çok beğendim kardeşim. Askere gideceğim Ağustosta gitmeseydim düşünebilirdim ben de. Motor yatmasın diye satacağım.
Herkese saygılar, kazasız sürüşler....
-
17 Mayıs 2012, 08:24
Beycivan adlı üyeden alıntı
ben çocuk olmadan evvel eşimle gezmedik yer bırakmıyorduk en çok gece uzun yolculuğu çok seviyorduk gece 11 12 gibi istanbula gidip gündüz dönüyorduk o gezilerden çok keyif almışımdır. Valla Cem çıkın gelin kardeşim altınızda taş gibi motor var o yollar bana mısın demez yani motor her türlü gider.Bu arada hava ayar vidası karbüratörün sağ ve sol altında eğilince göreceksin yanlız o vidayı fazla gevşetip sıkma çünkü karbüratör aliminyum malzeme çabuk yalama olur vida yerinde durmaz.bujide aynıdır motor sıcakken asla sökmeyin yeri soğudukça her seferinde bujiye bol gelir silindir kapak değiştirmek zorunda kalırsın.motor sıcakken yapılacak tek işlem yağ değişimidir. Açık hava filtresi olayı mct lerde ramzeye göre biraz uğraştırıyor ama çıkan sese deyer yani. mavi prens anladığım kadarıyla sende bir memurluk durumu var motordan ayrı kalmak zor oluyor dediğin gibi.300 cc ye çıkarmak için her silindir yuvasına 150 lik kol ve piston indirmen lazım.senin işin tornacıda tamirci 1 takım seyhan 150 piston sekman takımını içine koyacak sübaplarını sıkıcak sana verecek. ama her ustanın işi değil zaten gittiğinde ne gerek var ne hızda farkeder ne güçte diyecektir. Oysa 50 cc lik mobiletler 2 kişi taşıyor hiç onu düşünmezler.herkese hayırlı akşamlar bu konuda detay istersen yazarsın yardımcı olurum.
Beycıvan Abı motor cc yükseltmek yerine 250mr silindirleri takilAmazmi cogu parçası aynı motor hem su soğutmalı olur hemde enjeksiyonu olur sahada az yakar
-
17 Mayıs 2012, 12:18
Aliçooo adlı üyeden alıntı
Fatih kardeşim yorumların için teşekkür ederim. :D Bu arada memleket kayseri mi? Eğer öyleyse hemşehri çıkıcaz seninle:D
Cem kardeşim babanı aradığm akşam dışarı çıkmışsın( deşifre edeyim seni
) Daha sonra senin teli de aradım ama motorda olma ihtimaline karşı dikkatini dağıtmayım diye çok çaldırmadım. Modifiyelerini çok beğendim kardeşim. Askere gideceğim Ağustosta gitmeseydim düşünebilirdim ben de. Motor yatmasın diye satacağım.
Herkese saygılar, kazasız sürüşler....
Evet doğma büyüme kayseri merkez ama köken felahiye ilçesi. şu anda da hatay iskenderun elektronik okuyorum. BURDA MOTOR VE YEDEK PARÇA ÇOK EĞER Bİ İHTİYACINIZ OLURSA 10 06 2012 KADAR YARDIMCI OLABİLİRİM. Irmak pazarı falan da burda
---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:08 ----------
cem bana bi ulaşsana 541 603 81 32
-
17 Mayıs 2012, 14:57
Fatih kardeşim ben de çayıralan lıyım hemşehri çıktık:D Bir ihtiyaç olursa rahatsız ederim kardeşim.
-
17 Mayıs 2012, 16:13
Aliçooo adlı üyeden alıntı
Fatih kardeşim ben de çayıralan lıyım hemşehri çıktık:D Bir ihtiyaç olursa rahatsız ederim kardeşim.
ayıpsın gece gündüz fark etmez. numaramı yukarda yazdım zaten face de fatih383838 yaz çıkar ordan da ekle.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)
Bu Konudaki Etiketler