Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
27 Nisan 2012, 00:09
İzmir İl Temsilcisi
alioço bendede aynı sorun var şıkır şıkır ses geliyor bende kaynagını bulamadım ama tahminim gösterge panelinden gelmıyor sanki benzin deposunun içine vida düşürmüşler saga sola çarpıyormuş gibi bi ses . kaynagını bulursan benıde bilgilendır bende o sesten çok rahatsızım
Reklamlar
-
27 Nisan 2012, 01:20
Aliçooo adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Gösterge panelinin ordan bi yerden kasise filan girdikçe bir ses geliyor kaynağını bulamadım. Göstergenin tüm vidalarını sıktım hatta araya keçe filan koydum ama hala kesemedim sesi. Çok sinirimi bozuyor yaa:S:S
Farın altında mondial yazısını ve reflektörleri kontrol et. Yine olmazsa farı sök içine bak belki bişey kırılmıştır.
---------- Post added 27-04-2012 at 00:20 ---------- Previous post was 26-04-2012 at 23:09 ----------
arkadaşlar yüksek devirde 1 den 2 ye attım vites boşta ışığı yanık kaldı her viteste yanmaya devam etti 30 saniye sonra da komple söndü. Büyük bi ihtimalle vites müşürü gitti ama nerde bu müşür. Bu konuda bilgisi olan varmı????
-
27 Nisan 2012, 10:48
Arkadaşlar sizin motorlar ne kadar yakıyor
ben 40 tl lik benzin attım 200km yol yapamıyorum neredeyse motorum daha 5500km de çok devirsiz kullanan biride değilim genelde artçı oluyor ve istanbul içi hep
bu yakıt normalmidir? yoksa bir sorun problemmi var benim motorda arabalarda neredeyse aynı yakıyor :( hatta dizel araçlar benimkinden daha az yakıyor
-
27 Nisan 2012, 10:57
Aliçooo adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Gösterge panelinin ordan bi yerden kasise filan girdikçe bir ses geliyor kaynağını bulamadım. Göstergenin tüm vidalarını sıktım hatta araya keçe filan koydum ama hala kesemedim sesi. Çok sinirimi bozuyor yaa:S:S
Gösterge gevşediği için ön alta çarpıyordu bende; araya lastik sıkıştırınca sorun çözülmüştü. Belki başka bişeydir ama sende
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
-
27 Nisan 2012, 11:46
Arkadaşlar önerileriniz için çok çok teşekkür ederim. Göstergeyi kontrol ettim vidasını söktüm yeniden sıktım. Hatta sıkarken lastik parçaları sıkıştırdım. Yani göstergenin sallanmasından gelmiyor. Mondial yazısını ve reflektörleri de sıkıştırdım onlardan da gelmiyor. Tahminlerime göre ya farın içinde ya da göstergenin içinde bir şeyler tıkırdıyor gibime geliyor. Çok gıcık edici bir ses. Ya da ben çok taktım kafaya:S Ayrıca yüksek devirlerde ve çukura girdikçe yapıyor sesi. Depodan da şüphelenmeye başladım bilemiyorum. Cem kardeşim eğer sorunu çözersem yazarım buraya tekrar. Herkese iyi günler.
4 teker beden taşır, 2 teker RUH!
-
27 Nisan 2012, 16:35
İzmir İl Temsilcisi
Bende dediklerinizi uyguladım biraz evel farı söktum içinde vida buldum sevindim ses çıkaran şeyi buldum diye fakat o degilmiş. yine o tıkırtı geliyor aliçonun dedigi gibi bendede aynı tıkırdı var yolda giderken baya bi ses çıkarıyor motorun sesinden ayırt edebilinecek şekilde hemde bana sanki benzin deposunun içinden geliyo gibi ama emin degilim bende o sesin kaynagını bulursam haberdar ederim saygılar.
Umıtbt= Benim motor 5tl ile 30km gidiyor sen hesapla işte. emin degilim ama sanırım km'de arttıkca motor daha az yakıyor. benimkisi 20binde saygılar herkeze..
---------- Post added at 15:31 ---------- Previous post was at 15:17 ----------
arkadaşlar bu ampül bizim motora olurmu bilgisi olan varmı acaba _? http://www.otoavm.com/asp/product/87...eyaz-BR0407101
---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:31 ----------
arkadaşlar bu ampül bizim motora olurmu bilgisi olan varmı acaba _? http://www.otoavm.com/asp/product/87...eyaz-BR0407101
-
27 Nisan 2012, 17:51
Benzin deposunun üzerindeki kapağın altına şamrel parçası kesip koymayı deneyin birde gösterge panelinin altındaki bağlantı somunlarına bakın.Aynaların camları ayna tasının içinde oynuyor da olabilir. Bilgisayarda bios yazılımı bios tırnak sayısıyla eşdeğer pic yazma ünitesi ile oluyor ama anakartın kendi üzerinde sökülmeyen bioslarda bu işlem çok zor.Günümüzde dual bios olduğu için pek bios arızası gözükmez.Dediğin gibi program yazılır sadece o biosun tür ve versiyonuna uygun yazılımı önceden bilgisayara download edin.Ve bu işlemde güç kaynağı kullanmaya özen gösterin.saygılar.
-
27 Nisan 2012, 18:05
Beycivan abi depo kapağından değil ses ondan eminim. Bütün vidaları sıktım az önce ön farın içinden benim de kırılmış plastik ufak bir parça çıktı. Belki ondandır diye sevinmiştim henüz deneme fırsatım olmadı. Ama Cem sen ondan değildir dediğine göre umutlarım suya düştü:S:D Bu arada gidonla deponun arasındaki plastik grenajın sağ tarafta olanın vidası yalama olmuş sanırım(kabloların geçtiği kısım). Vaktim olmadığı için tam olarak kontrol edemedim. Cem kardeşim sen de depo ile gidon arasındaki plastik grenajların vidalarını kontrol et belki oradandır.
4 teker beden taşır, 2 teker RUH!
-
27 Nisan 2012, 18:58
İzmir İl Temsilcisi
ben motorun vida aksamlarını gözle görebildiklerimin hepsini degiştirdim paslanmıştı çünkü dedigin gibi yalama olmuştu başka vida takarak çare buldum. sesi hala kesemedım 1nci viteste giderken baya bi ses yapıyor millete rezil oluyorum resmen şakır şakır. zincirin şaseye vurmasıda degildir çünkü oraya su borusunu kesip silikonla yapıştırdım çok cılız bir ses.ustama verdim bende ses beni gıcık ettgi için o bulursam hallederim dedi eger yaparsa sanada söyleyecegim saygılar =)
-
27 Nisan 2012, 19:24
CEM. adlı üyeden alıntı
Bende dediklerinizi uyguladım biraz evel farı söktum içinde vida buldum sevindim ses çıkaran şeyi buldum diye fakat o degilmiş. yine o tıkırtı geliyor aliçonun dedigi gibi bendede aynı tıkırdı var yolda giderken baya bi ses çıkarıyor motorun sesinden ayırt edebilinecek şekilde hemde bana sanki benzin deposunun içinden geliyo gibi ama emin degilim bende o sesin kaynagını bulursam haberdar ederim saygılar.
Umıtbt= Benim motor 5tl ile 30km gidiyor sen hesapla işte. emin degilim ama sanırım km'de arttıkca motor daha az yakıyor. benimkisi 20binde saygılar herkeze..[COLOR="Silver"]
Hocam senin motor benim motor arasında neredeyse yakıt olarak 60-70km var az değil :S
-
28 Nisan 2012, 13:38
arkadaşlar merhaba
motorumda ısındaktan sonra stop ettiğimde 15 dakika beklemeden bir daha çalışmıyor
sizce neden olabilir ?
şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
-
29 Nisan 2012, 00:06
eyüb adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba
motorumda ısındaktan sonra stop ettiğimde 15 dakika beklemeden bir daha çalışmıyor
sizce neden olabilir ?
çalışmıyo derken marş basıyor heralde??Benimde motoru ilk aldığımda buna benzer bişey olmuştu. Yüksek devirli kullandığım zaman stop ediyor 10 dakka sonra çalışıyordu. sorun yakıt yetersizliği.
1-depoda benzin azdır basınç düşük olduğu için karbüratöre yeterli benzin gelmiyor olabilir.
2-karbüratör şamandırası kısıktır yüksek devirde kullandığın zaman krbüratr de benzn kalmyor iğne de kısık olduğu için depodan gelen benzin yavaş yavaş doluyo karbüratörün içi dolana kadar çalışmıyo dolunca yani 10 dakka sonra çalışıyor.
ben böyle bişey yaşamıştım ama başka bi sorunda olabilir
-
29 Nisan 2012, 13:38
İzmir İl Temsilcisi
aynı sorun bendede 1 kere oldu benzin azdı motorum çalışmadı sonra motoru salladım bilmiyorum alakası varmı ama hemen çalıştı
-
29 Nisan 2012, 14:13
arkadaşlar çok acil işiniz olmadıgı sürece deponun dibindeki benzini sallayarak falan kullanmayın. Şahsen ben benzin azlıgından motorum stop ettimi; direk itmeye başlıyorum. Gözümüzle görmediğimiz için bilmiyoruz ama benzin hortumları şeffaf olanlar benzin bitince sallasın motoru hortum dan geçen benzine bi bakın. Ve benzinlikte benzin alırken kesinliklet musluğu kapatın 1 km falan sonra açın. Karbüratörün içindeki kılcal damardan benzin geçişini yavaşlattığı için %40 kadar verimi etkiler.
-
30 Nisan 2012, 00:00
İzmir İl Temsilcisi
fatih verdigin bilgi için tşk ederiz. yokmu izmirde bir mct kullanıcısı görüşelim _?
-
30 Nisan 2012, 10:38
fatih383838 adlı üyeden alıntı
çalışmıyo derken marş basıyor heralde??Benimde motoru ilk aldığımda buna benzer bişey olmuştu. Yüksek devirli kullandığım zaman stop ediyor 10 dakka sonra çalışıyordu. sorun yakıt yetersizliği.
1-depoda benzin azdır basınç düşük olduğu için karbüratöre yeterli benzin gelmiyor olabilir.
2-karbüratör şamandırası kısıktır yüksek devirde kullandığın zaman krbüratr de benzn kalmyor iğne de kısık olduğu için depodan gelen benzin yavaş yavaş doluyo karbüratörün içi dolana kadar çalışmıyo dolunca yani 10 dakka sonra çalışıyor.
ben böyle bişey yaşamıştım ama başka bi sorunda olabilir
fatih teşekkür ederim ama benzinin azlığından olduğunu sanmıyorum
stop etmiyor ben durduğumda stop ettiğimde tekrar zaman geçmeden çalışmıyor
-
30 Nisan 2012, 14:56
eyüb adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba
sizce neden olabilir ?
arkadaşlar bu sorun ile karşılaşan başka arkadaşlar varmıdır acaba ?
-
30 Nisan 2012, 20:08
Bu soruya nokta atışı yaparak cevaplayayım kardeşim.Sorun Yakıt.Çözüm karbüratör temizliği.Motorun stop etti 10 15 dakka sonra bastın marş basıyor ama çalışıyor.Marş bastığına göre eğer bujilerin ateşleme yapıyorsa geriye kalan seçenek tek.O da yakıt. 1. Yakıt gitmiyor.2.Benzin musluğun kapalı unutulmuş. 3.Yakıt yedeğe düşmüş musluğu çevirmeyi unutmuşsun. 4. Yakıt fazla gittiği için şamandıra kabındaki benzin uçmadan yada azar azar kendiliğinden tahliye olmadan beklemen lazım. Şimdi karbüratör siz gaz kolunu çevirdiğinizde gaz kelebeğinin açılıp kapanmasına göre içine yakıt alır eğer haddinden fazla alırsa motor boğulur ve çalışmaz.Çünkü hava alamıyordur.Oksijensiz ortamda benzinde alev almaz. Bundan 2 şekilde kurtulursun. Ya karbüratörün tahliye vanasını gevşetip fazlalığı dışarı atıcaksın yada motoru stop etmeden musluğu kapatıp bütün yakıtı yerinde bitireceksin.Hayırlı akşamlar dilerim..
-
30 Nisan 2012, 21:55
Eyüb arkadasim, beycivan arkadasimizin bahsettigi karburator temizligi 473. Sayfada resimli olarak anlatildi. Bunu illaki yap. Bende ise yaradi. Ayrica motoru stop etmeden once muslugu kapali konuma getir ve motoru durdurma. En fazla 1 dk fazla calisir ve karburatordeki benzini de tuketir, boylece benzin birikip tikamaz.
15 dk beklemeden calismiyor yazmissin, mars guclu bir sekilde basiyorda mi calismiyor? Yolsa mars da basmiyor mu?
-
01 Mayıs 2012, 00:38
eyüb adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu sorun ile karşılaşan başka arkadaşlar varmıdır acaba ?
hocam bu motorun karburatörune işcilik 60 alıyorlar ya bırde bu modelın karburatöru bellı bır zaman sonra sıkıntı verıyor sahsen ben otobus bıletı aldım evden cok ters bır yerde awm onunde motor samandıraları acmıs benzn muslugunu kapatmamıstım o gunu ana tahlıye buyu hortumdan bosalmıs guvenlıkler tehlıke yarattıgı ıcın cımenlerın arasına cekmıs ıyıkı almıslar tamıre bıraktım tamırcı90 tl hava fıltresı bujıler ıle bırlıkte tamır parası aldı sonuc motorda bır tekleme var cekmıyor keske yan sanayı de olsa alıp yenı taksaydım s denızlıye gelırken motor tamırcıde kaldı yan sanayı 120 150 arası orjınal 250 tl kendın takabılırsen cok ıyı olur hıc ugrasma derım hem yakıtın daha saglılı olur hemde uzun bır sure arıza cıkartmaz genellıkle bu karburatörden mct cok sıkıntılı nedense adam akıllı tamırcı bulamadıgımız ıcın samandıraları yaptıramıyoruz mct de arıza veren bır parcayı orjınalını degıstırmek lazım sonucta fıyat olarak cazıp yedek parcalar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)
Bu Konudaki Etiketler