Havaların daha soguk olacagını sanmıyorum gerek yok haftada bir çalıştır yeter. Motorun üzerine taktığında yarım saat kadar çalıştırdıysan o akü kendine iyice geldi haftada birde çalıştır 10 15 dak çalışsın bişey olmaz. Ama soguk havalarda akü marş süresinin kısıtlı oldugunu göz önünde bulundurarak marşa basmadan 2 3 dak önce bezini aç karbüratöre benzin gittigine emin ol 2 3 kere jikleyi pompala bas marşa 1 2 saniye marşa basılı tut arkasından çek jikleyi. çalıştıktan sonra gaz verme 1 dak kadar jikle de çalıştıktan sonra rölantiyi birazcık aç jikleyi bırak. Ankarada kayseri gibi soguk yer kış aylarında rölanti normalin üstünde olmasında yarar var.
teşekkür ederim fatih kardeş geçen hafta kayserideydik kızılay kan merkezinin denetiminde gelmiştim
Ben GV 250 aldığım için benim emektar maciti satmayı düşünüyorum da arka lastik balon gibi olmuştu, baktım fren kampanasının alt tarafını tutan demir lastiğe sürtüyor; indireyim biraz havasını dedim heralde fazla hava bastım diye. İndirdim iyi halt ettim. Jant kenarlarından lastik aynen hava kaçırdı. Sonra iki hafta filan yattı öyle. Pazar lastikçiye götürdüm; zar zor şişirdi adam da daha da şişmiş heralde lastik, indirirsen yine havasını yine iner dedi. Neyse öyle taktım tekeri de alt taraftaki demir daha feci sürtüyor lastiği aşındırdı. Biraz demiri gevşettim filan. Servise kadar o halde götürüp mecbur arka lastiği değiştireceğim ama nedir bu arka lastik fiyatları? Çok kalite bişeye gerek yok, ay sonuna gv 250 gelene kadar beni idare etsin yeter.
motordakı musırler sorun cıkarması muhtemel.Su,Nem benzer dıs etkenlerden oturu debrıyaj musırı,sehpa musırı bunları ya tesısat'tan komple sokunuz yada kısa devre yaptırabılırsınız
slm
arkadaşlar kontağı kapattığım zaman far ve göstergelerdeki elektirik kesiliyor fakat motor stop etmiyor. kontaktan giden kablolardan biri boşta muhtemelen sorun bu yüzden. ama neyi nereye bağlayacağımı bilemiyorum... kontak soketinin fotosunu eklebilirseniz sevinirim. tşk..
selam arkadaşlar,
birşey sorucam benzin müşürü arızalıydı yenisi aldım taktım ama yine çalışmıyor.İlk kuru halde taktım ondada çalışmadı, yeni müşürde arızalı sanırım fikri olan varmı
O zaman muhtemel arıza tesisatta bir yerde olabilir. Tahminimde göstergeye giden kablolarda olabilir. Göstergenin olduğu yer titreşim alıyor ondan kaynaklanabilir. SAna sanırsam motorcu yolu göründü.
Ama bence takma 30 liralık benzin aldın mı zaten yarım depodan fazla ediyor. Benzinsiz gezme kafan rahat olsun.
soketten tornavidayla kısa devre yapınca gösterge ışığı yanıyor ama
O zaman sanırsam gene müşür. Yada müşür sokte tam oturmuyor felan da olabilir. soketi bir oknrol et temizle fişleri metalleri olmazsa müşürü tekrar değiştir gerekirse parçacının orda tekrar deneyerek al hemen.
---------- Post added at 01:51 ---------- Previous post was at 01:49 ----------
Walla ben notoru taze sattım olsa elimde ne demek ama. İzmitte vardır yolda çevir birini bak abi olmadı.
:D
arkadaşlar kafama takıldı,
motorun yağını değiştirdim, usta (mondial servis) 1,35 lt yağ koydu, yağ çubuğuna baktım az gibi geldi, ???
bizim motorlar kaç lt yağ alıyor...
Arkadaşlar selamlar. Bir önceki sayfada bahsi geçmiş ama tekrar soracağım kusura bakmayın. Wiwi 12V/7A bakımsız akü kullanıyorum. Aküm bitmiş. Wifi modem ile şarj edebiliriz yazılmış adaptörün ucundaki jack ı kesmeden aküye kabloyu nasıl bağlayabiliriz. Varsa resim koyabilir misiniz? İkinci olarak da bakımsız aküye saf su eklenir mi? Cehaletim mi bağışlayın. Akümün resmi de aşağıda.
4 teker beden taşır, 2 teker RUH!
hocam normalde o kadar az olmaması lazım motor sogukken bir ölç derim motor dik konumda iken ne fazla nede az olsun yag duruma göre ılave edın yagın az olması sıkıntı dogurur ben yag degıımı yaparken pet sıseyle benzın döküp yag yerınden çalıstırıp bır ıkı gaz verıp bosalttım aynı ıslemı ıkı kere yaptım sonra yagı basallttım yag cok kırlenmıstı ılk aldıgımda sonra bor ılave yaptım borun katkısını da fazlasıyla gördum
Merhabalar, ben de 2006 model 250 mct'ye sahibim. Hava şartlarından dolayı 3 ay çalıştırmadım. BundN 1 hafta önce çalıştırmayı denedim ama tabiki akü bitmişti. Vurdurmayı denedik, 1 saat uğraştık yine de olmadı. Bu hafta arabadan takviye ile çalıştırmayı denedim.
Marş basıyor (hem de güçlü) ama motor bir türlü çalışmıyor. Benzin de dolu. Şimdi sorum şu: geçen hafta motoru boğmuş olsam etkisi bu kadar sürer mi? Yani bujiler bir şekilde nemli kalmış olabilir mi? İkinci sorum ise, motor 3 ay yatarsa hangi parçalar arızalanabilir? Neleri kontrol etmeliyim?
NAsıl çalıştıracağın konusunda daha önceden bi arkadaımız en fazla 1 yada iki sayfa felan önce detaylı bilgi vermişti.
Açıkçası atşleme ile ilgili bir sorunun var çok fazla zorladıysan onunla ilgili motorun bir küçük beyin tabir edilen eektronik ateşlemesi var onda sıkıntı çıkmış olabilir. Bunu öğrenmel için bujileri söküp açıktayken marşa basıp ateşleme yapıp yapmadığını gözlemlemen gerekir.
Birde tavsiyem karbüratöre benzin gelip gelmediğini kontrol etmen.
Yağ meselesinde ise arkadaşlar 1,5 litreden biraz fazla yağ alıyordu yanlış hatırrlamıyorsam.
Cok tesekkurler arkadaşlar sırayla deneyeceğim. Sonuçları da paylacağım aynı sorunu yaşayanlar için.
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)