Cumartesi havayı güzel görünce hanıma dedim gel biraz gezelim bi Bakırköy yapalım. Otoparka gittik ama motor çalışmıyor. Biraz marşta zorladım gittikçe ses gitti en son sağ granajın altından dızzztttt diye ses geliyor marşa basınca. Nedendir acaba
Cumartesi havayı güzel görünce hanıma dedim gel biraz gezelim bi Bakırköy yapalım. Otoparka gittik ama motor çalışmıyor. Biraz marşta zorladım gittikçe ses gitti en son sağ granajın altından dızzztttt diye ses geliyor marşa basınca. Nedendir acaba
3 gündür çalıştırmamıştım esasen
Aküden diye tahmin ediyorum; bir şarj etmeyi deneyin. Öyle de olmazsa akü ömrünü tamamlamış olabilir diye düşünüyorum.
Lastik probleminden sonra birde bunula uğraşıcaz anlaşılan
MCT demek illa bişeylerle uğraşmak demek. Öbür türlü tadı çıkmıyor.
Aldığımdan beri tamamen katılıyorum sana hocam. Gezintiye çıktığımın ilk günü benzin hortumu çıktı yanıcaktık bir kıvılcım olsa. 2. gezintimde lastiklerin ve aynaların acil değişmesi gerektiğini farkettim. 3. gezinti kısmet olmadı. Acaba gezintiye çıkmak yerine otoparktamı kullansam
İkinci el aldın heralde motoru? Binmeden önce sağlam bir usta bul iyi bir elden geçirsin bence. Durum pek iç açıcı değil gibi sanki.
Aldığımda gösterdim motoru 300 tl masrafı var dedi usta. Ona görede baya uygun fiyata aldım. Şimdi o masraflar çıkmaya başlıyor heralde. Lastiklerle beraber 500 olacak tabi lastik bulabilirsem bulacak 500'ü.
Sen bilirsin tabii de o sorunları halletmeden binmesen daha iyi olabilir, hanımı da artçı alıyorsun heralde. Özellikle lastikler kabaksa bu soğuk havalarda gizli buzlanma da olur, Allah korusun daha ne olduğunu anlamadan kayıverirsiniz.
Artık akıllandım işten izin alabilirsem servise bırakıcam bakalım ne kadarlık masraf çıkaracak ne kadarı önemli ve acil ona görebütçe elverdiğince yaptıracağım
Günaydın herkese,
Dün bujiler değişti, yağ değişti, akü şarj ettirildi, lastikler sipariş edildi. Şimdi büyük ve kör noktası daha az olan, en azından titreşimden etkilenip yönünü değiştirmeyen bir ayna almak kaldı :D Tavsiyeleriniz varsa beklerim.
"bygecce"
sirkeciden mct ye uygun sağa sola dönmeyen uygun fiyatta aynalar bulabilirsin..
Arkadaşlar bu arada çoğu parçayı bulamıyorum yardımcı olun lütfen :=)
hocam hangılerını bulamıyorsunuz
benzin musluğu, benzin müşürü, buji başı.
mrb arkadaşlar benim motor aküyü şarj etmiyor ama çalışıyor stater arızalı olmuş olsa motor hiç çalışmazdı sorunun regülatör de olduğunu düşünüyorum. sizinde görüşünüzü alıp emin olmak istedim.
Arkadaşlar bana çantada yer alan siyallerin sadece o sarı renkteki kapakları lazım. Eskişehirde bulamıyorum. Yakın zamanda istanbula gelicem. Atatürk sanayi sitesinde özellikle bildiğiniz önerebileceğini< bir yer var mıdır?
Bu arada motorsikletimle 3000 km yol yaptım daha sorun yaşamadım. sadece Sivrihisara giderken ön lastiğim patladı. O da ilk yolculuğumda başıma geldi biraz korkuttu beni ama direk iç lastiği değiştirince o da sorun olmadı. Sıcakta yama kendisini bırakmış. O yüzden tavisyem ön ve arka iç lastiklerden birer tane bulundurmanız.
Bir sorum daha var şayet yolda lastiğimiz patlarsa yanımızda taşıyabileceğimiz bu sorunu çözebilecek herhangi bir çözüm var mıdır?
Not:Bu arada yağ değişimini ihmal etmeyin bazı başlılarda 3000 km aynı yağla giden arkadaşları okudumda o bakımdan diyorum.
hocam benzin muslugunu orjınal alırsanız altı ay sonra yıne aynısı olacak plastık kırılıyor hemen ıcerısı zayıf ben 13 tl ye ömürlük sistem yaptım bursadan parçacılardan aldım geriye dogru gıdın son sayfadan cıkacaktır resımlerı normal araba parçacılarından temın edebılırsınısz ben oyle yaptım gayet dayanıklı
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
sayda 454 te resımler var yedek ana depo ıcın t baglantısı bırdew musluk ıkı tarafına aparatlarıyla aldım 13 tl tuttu hepsı araba parçası hıdrolık hprtum falan satan yerden aldım
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)