selamlar öncelikle sanada..
bendede ilk scooter vardı 150 lik..1 sene kadar kullanmıştım.. ondan sonra mct aldım bir sorun yaşamadım.. sadece vitesli olması biraz pratik gerektiriyor o da 1 günlük iş
ayrıca acemiden kastın motor kullanmada mı acemisin yoksa, vitesli motor kullanmadığın için mi ?ayrıca ne kadar süredir motosiklet kullanıyorsun?
kronik problem dediğin debriyaj teli kopması sayılmaz o biraz bakımsızlıktan kaynaklanır.. teli yağlamazsan kopar elbet..bazı arkadaşlarda vites boşa geçmeme ve vites geçerken atma sorunu var.. ben vites geçmeme sorunu yaşamadım, boşa alma sorunu da genelde her motorda olabılıyor.. motorun vites geçmeme olayını bir bakıma halletmek için vitesi atarken motoru çok yüksek devirde kullanmadan atarsanız pek sıkıntı olmaz..
ben 7000 km kullandım.. bakımlarını aksatmadığın sürece uzun bir süreç kullanırsın.. ama dediğim gibi bakımlarını aksatmayacaksın..
her hafta yağ, buji, hava filtresi kontrolü yapacaksın.. bujilerini temizle, yağını kontrol et eksilme varmı diye.. zincirini kontrol edeceksin bollaşma olmuş mu yağsız kalmış mı ? bu gibi şeyleri yaptığın sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:11 ----------
xeonon yerine h4 sistem uygulayıp üzerine osram night breaker taksan daha iyi olmazmı ? malum xenon ışığı çok dağıttığı için karşıdaki sürücünün gözünü alıyor.. h4 sistem uygulamasını geçmiş sayfalarda anlatmıştım zor ve maliyetli birşey değil
gerçi şimdi okudumda almıştın sen dimi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:13 ----------
istanbul-balıkesir gittim geldim ( daha da uzun yol giden var istanbul-bodrum arası mesela ) herhangi bir sıkıntı yaşamadım.. sadece gitmeden önce bir bakıma sok motorunu bujisini yağını hava filtreni kontrol ediver tamamdır