kanki motorun çok temiz hoşuma gitti kazasız belasız sürüşler dilerim.
şimdi kış bakımı için yapılması gerekenler
1: bulunduğunuz çevreye göre yağı ince yağ koyun 20/50 ise 15/50, 15/50 ise 10/40 olarak koyun.
2: kışın kullanacaksanız hava ayarını ona göre yapmalısınız zira kışın oksijen miktarı fazladır motor havayla boğulur.
3: en önemlisi lütfen dikkat lastiklerin diş derinliği kontrol edin ve kaucuk sertliğine bakın çatlama varsa sertleşme varsa benim tavsiyem yağmur lastiği takın ıslak her zeminde güvenle yol alın
4: akünüzün çevresine soğuktan koruyucu bir malzeme koyun ısısı eksilere düşmesin ilk çalıştırmada problem çıkmaması için
5: ön freni balata spreyi ile güzelce temizleyin tabi sistemi söküp temizleme yapın gerekirse balataları değişin
6: arka fren çok sıkı ise tatlı sert haline getirin frenlerin ikisini kullanınca motor duracak şekilde ayarlayın
7: ateşleme bobinlerini kontrol edin
8: elektirik aksamının açık kalan kısımlarına bakın kontrol edin elektirik bandıyla kapatın
9:zincir temizliği yaptıktan sonra yağlamasını yapın ve kış süresince hava durumuna göre yağlama işlemine devam edin
10: buji kontrolünden sonra değişim yapın yada sadece fırçalama yapın
11: paslanma gösteren vidaların paslarını temizleyin yoksa yazın açamazsınız :9
12: lastik basınçlarını kontrol edin arka 32bar ön 31 bar hava basın sakın fazlasını basmayın akort bozuklukları zeminde tutunamama gibi problerle karşılaşırsınız tecrübeyle sabittir.
13: debriyajınız sert ise ki bu spor modudur aşağıdaki iki somunlu vidadan debriyajı gevşetin böylece kalkışınız daha yavaş olacaktır pati çekme durumundan kurtulursunuz.
14: subap ayarı gerekiyorsa kendiniz yapın emme 0,08 egzos 0,10 mm sentil çakısıyla yapın çok basit işlemdir.
sevgilerimle sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz.
her ne kadar mctyi satmış olsamda mct benim için bir tutku oldu 6500km boyunca gezdim kah hızlı kah yavaş kah kaybolarak kah sinirli kah keyifli gezilerim oldu özellikle bir depo ile 330km şehir içi 420 şehir dışı yaparak herkesi şaşırttı felan filan heheheh.
motorumun videosu sahibinden.com sitesinde link aşağıda izleyebilir sesini dinleyebilirsiniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0772577/video/
iyi seyirler
kanki yarın akşam yeni motorumun resmini yayınlarım artık zira senatör forum başlığında kimsecikler yok bende burada takılcam izin var dimi